Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Προσθετικά πόδια σε ακρωτηριασμένους ελέφαντες στην Ταϊλάνδη, με δωρεά της Miranda KerrΤαϊλάνδη, δύο ακρωτηριασμένοι ελέφαντες θα αποκτήσουν προσθετικό πόδι, στο πρώτο παγκοσμίως νοσοκομείο ελεφάντων που ιδρύθηκε το 1993, στο Εθνικό Πάρκο MaeYao, στη Lampang,  από τους Friends of the Asian Elephant (FAE)
στο νοσοκομείο ελεφάντων, ειδικευμένοι σε θέματα προσθετικών μελών φροντιστές της (FAE) τοποθετούν τα καλούπια, προκειμένου να δημιουργηθούν τα τελικά προσθετικά πόδια, για τους ελέφαντες που ονομάζονται Motala και Mosha.
Τα καλούπια στη συνέχεια θα αποσταλούν πίσω στην αμερικανική εταιρεία
Animal ORTHOCARE, που εδρεύει στη Βιρτζίνια, όπου οι ειδικοί θα διαμορφώσουν τα άκρα, για να προσαρμόζονται άνετα στους ελέφαντες.

στο πρώτο στον κόσμο, νοσοκομείο ελεφάντων στο Εθνικό Πάρκο MaeYao, στη Λαμπάνγκ, το προσωπικό έχει περιθάλψει από το 1993, πάνω από 3.900 περιπτώσεις ασθενών και τραυματισμένων ελεφάντων.
οι ελέφαντες Motala και Mosha ακρωτηριάστηκαν όταν πάτησαν νάρκες ξηράς, ενώ συχνά φθάνουν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ελέφαντες, που έχουν υποστεί κακομεταχείριση από τους ιδιοκτήτες τους.
το κόστος για τα προσθετικά άκρα των δύο ελεφάντων, θα καλυφθεί από τη δωρεά του σούπερ διάσημου μοντέλου της Αυστραλίας Miranda Kerr, που είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας προϊόντων περιποίησης δέρματος « Kora Organics» με καλλυντικά που δεν δοκιμάστηκαν σε ζώα.

Η Miranda Kerr ( πρώην σύζυγος του Βρετανού ηθοποιού Orlando Bloom) εκτίμησε το έργο του φιλοζωικού συλλόγου (ΡΑΕ) και έκανε £ 65,000 δωρεά, το περασμένο έτος.
Η Soraida Salwala, ιδρύτρια και γενικός γραμματέας της (ΡΑΕ) ευχαρίστησε την Miranda Kerr για την χορηγία της.

πηγή 25-9-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3248680/That-s-feat-Staff-charity-Thailand-fit-prosthetic-mould-elephant-injured-landmine-65-000-donation-patron-Miranda-Kerr-helps-fund-new-limbs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: