Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Οι άνδρες που χαμογελούν, ελκύουν περισσότερο τις γυναίκες που αναζητούν μόνιμη σχέση, αλλά όχι και εκείνες που επιθυμούν κάτι εφήμερο


ένας άνδρας που χαμογελάει, αρέσει περισσότερο στις γυναίκες και τον θεωρούν πιο αξιόπιστο από εκείνον που έχει μια ουδέτερη έκφραση.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, πολλές γυναίκες δεν βρίσκουν ελκυστικούς τους άνδρες που είναι σκυθρωποί (έχουν έκφραση συνοφρύωσης)

Η μελαγχολική συμπεριφορά του James Dean μπορεί να κόβει τα γόνατα στις γυναίκες, αλλά οι άνθρωποι που ψάχνουν για μόνιμη αγάπη, πρέπει να ξεφορτωθούν το βλοσυρό ύφος και να χαμογελούν περισσότερο.
Σε έρευνα για το περιοδικό «Εξελικτική ψυχολογία» οι συμμετέχουσες γυναίκες στο ΄Οσλο και την Ιαπωνία βαθμολόγησαν με υψηλότερα ποσοστά τους άνδρες με χαμογελαστά πρόσωπα.

Οι γυναίκες αναζητούν χαμογελαστά πρόσωπα για μακροχρόνιες σχέσεις και για γάμο.
Ωστόσο οι γυναίκες που αναζητούσαν μια εφήμερη, βραχυπρόθεσμη σχέση, δεν κατάφεραν να βρουν τους χαμογελαστούς άνδρες, πιο ελκυστικούς.

Ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του ΄Οσλο και το πανεπιστήμιο Senshu της Ιαπωνίας, δήλωσαν ότι  «οι άνδρες που φαίνονται πιο αξιόπιστοι, είναι μια πιο ελκυστική επιλογή για μια μακροπρόθεσμη συντροφική σχέση, γιατί αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ανατροφή των παιδιών, αλλά αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα είναι λιγότερο σημαντικό για μια βραχυπρόθεσμη ερωτική περιπέτεια»
όπως γράφουν οι ερευνητές στο περιοδικό Εξελικτική ψυχολογία (Evolutionary Psychology ) «τα χαμογελαστά πρόσωπα στους άνδρες, ελκύουν περισσότερο τις γυναίκες που ενδιαφέρονται για μακροχρόνιες σχέσεις, αλλά όχι αυτές που ενδιαφέρονται για εφήμερες, βραχυπρόθεσμες σχέσεις»

Οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε κοινωνικούς παράγοντες, όπως η αξιοπιστία για την μακροχρόνια σχέση, όπου αναμένεται να επενδύσουν ενέργεια για το ρόλο της πατρότητας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος απώλειας της δέσμευσης με το σύντροφό τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της ανατροφής των παιδιών.
οι ψυχολόγοι λένε ότι «το πλεονέκτημα του χαμογελαστού προσώπου για μια μακροπρόθεσμη συντροφική σχέση, υποστηρίζει την υπόθεσή μας, που βασίζεται στην ιδέα της εξελικτικής στρατηγικής επιλογής συντρόφου για την ανατροφή των παιδιών»
για το πρώτο μέρος της μελέτης, έδειξαν σε 218 γυναίκες, μια σειρά φωτογραφίες που χαμογελούσαν ή είχαν μια ουδέτερη έκφραση.
τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα των ανδρών για μια πιθανή εφήμερη σχέση

ή για μια δυνητικά μακροχρόνια σχέση (δηλαδή για έναν πιθανό σύζυγο)

Στο δεύτερο μέρος της μελέτης, έδειξαν σε μια άλλη ομάδα 71 γυναικών μια σειρά από φωτογραφίες ανδρών που χαμογελούσαν ή είχαν μια ουδέτερη έκφραση και τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν με βαθμολογία τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Ενώ στις φωτογραφίες, οι ουδέτερες εκφράσεις θεωρήθηκαν «πιο αρρενωπές», τα χαμογελαστά πρόσωπα θεωρήθηκαν ως πιο αξιόπιστα.
σε προηγούμενη έρευνα από το ίδιο περιοδικό που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες επιλέγουν για ερωτική σχέση τους άνδρες που τις κάνουν να γελούν με το χιούμορ και τα αστεία τους.
(ωστόσο δεν συμβαίνει και το αντίστροφο, δηλαδή οι αστείες γυναίκες δεν θεωρούνται ελκυστικές )

πηγή 5-9-15
http://www.pressreader.com/ireland/irish-daily-mail/20150905/281702613483473/TextView
πηγή 5-9-15
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3222192/Should-sexy-woman-seen-not-heard-man-laugh-woman-bed-funny-females-aren-t-attractive-study-claims.html
Mελέτη στο πανεπιστήμιο του Κάνσας διαπ΄σιτωσε ότι, όσο περισσότερο ένας άνδρας προσπαθεί να είναι αστείος και μια γυναίκα γελάει με το χιούμορ του, τόσο πιο πιθανό είναι ότι, εκείνη ενδιαφέρεται για να κάνει ερωτική σχέση μαζί του.

Πηγή 12-9-15
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3231547/Why-women-love-man-smiles-neutral-expression-far-trustworthy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: