Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

20χρονη Κινέζα μοιάζει με παιδί 7 χρόνων και δεν θα μεγαλώσει ποτέ, λόγω ιατρικού προβλήματοςΚίνα, Η Zeng Yushan, μοιάζει με ένα μικρό παιδί, παρά το γεγονός ότι είναι 19 χρονών.
Η γυναίκα αυτή που δεν θα μεγαλώσει ποτέ, γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1994 με ένα σπάνιο ιατρικό πρόβλημα.
Η ανάπτυξή της σταμάτησε στην ηλικία των 7 χρόνων και αυτό οφείλεται στο ιατρικό πρόβλημα που περιγράφεται ως αδένωμα της υπόφυσης (καλοήθης όγκος του αδένα της υπόφυσης)
Η Zeng Yushan γεννήθηκε στο δήμο Huzhu της Fushun County στην επαρχία Sichuan της νοτιοδυτικής Κίνας.
Στην Κίνα η θεραπεία για τα προβλήματα της υπόφυσης δεν είναι συνήθως διαθέσιμη, αν ο ασθενής δεν έχει να πληρώσει για αυτό.
Αυτή ήταν η περίπτωση, για τους γονείς της Zeng, που δεν μπορούσαν να πληρώσουν για τη θεραπεία.
Καυγάδιζαν συνέχεια για το πρόβλημα υγείας του παιδιού τους, τελικά πήραν διαζύγιο και η Zeng, έμεινε με τον 43χρονο πατέρα της Yul Wei.
Αντί να πηγαίνει στο σχολείο, η Zeng έγινε ζητιάνα (λόγω της εμφάνισής της, που έμοιαζε με μικρού παιδιού) για τον πατέρα της που ήταν άρρωστος, αλλά όταν εκείνος πέθανε το 2013 –από καρκίνο του στομάχου- την άφησε μόνη.
Τώρα, η Zeng υιοθετήθηκε από μια οικογένεια και σύντομα θα έχει ιατρική παρακολούθηση για να αποφασιστεί εάν, μπορεί να γίνει κάτι, με την κατάστασή της.
Το καλόκαρδο ζευγάρι που την υιοθέτησε, έχει δύο δικές του ενήλικες κόρες, εντόπισε αρχικά τη Zeng όταν εκείνη ζητιάνευε και αποφάσισε να την κρατήσει.
ο 50χρονος Guo Liu, είπε ότι όταν την είδαν για πρώτη φορά, ο ίδιος και η σύζυγός του, δεν ήταν σίγουροι αν ήταν αγόρι ή κορίτσι, επειδή δεν είχε μαλλιά και είχε υποστεί φρικτά σωματικά προβλήματα, λόγω της κατάστασης της υγείας της.
Τώρα βρίσκεται σε τακτική ιατρική περίθαλψη και παρόλο που είναι 20 χρόνων, εξακολουθεί να φαίνεται σαν να είναι επτά ή οκτώ χρονών και έχει την ψυχική ικανότητα ενός παιδιού ηλικίας περίπου πέντε ή έξι ετών.

Ο κ Gui, δήλωσε: «μετά το Εαρινό Φεστιβάλ, σχεδιάζουμε να την πάμε σε έναν γιατρό στην πρωτεύουσα του Πεκίνου, που θα μπορούσε να την βοηθήσει.»
«προς το παρόν είναι εντάξει με εμάς, αλλά εμείς θέλουμε να προσπαθήσουμε, ώστε να είναι σε θέση να φροντίσει μόνη της τον εαυτό της, όταν εμείς δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να τη φροντίζουμε»
«Για την στιγμή που είναι και να πάρετε σε μια θέση όπου μπορεί να είναι σε θέση να κάνει κάτι για τον εαυτό της, όταν δεν είμαστε πλέον σε θέση να την φροντίσει.»
η Zeng δηλώνει καθαρά ότι είναι εξαιρετικά αφοσιωμένη στους νέους γονείς της.
Η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να μπορεί να πάει σχολείο, ακόμη και αν δεν υπάρχουν σχολεία αυτή τη στιγμή που θα μπορούσαν να τη δεχτούν λόγω της πραγματικής και όχι της φαινομενικής της ηλικίας.
Ο Ashley Grossman, καθηγητής Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, (αφού σχολίασε τις φωτογραφίες και μελέτησε το ιστορικό της γυναίκας) είπε στην MailOnline:
«αυτό δεν θα συνέβαινε στη Δύση, όπου οι παιδίατροι επαγρυπνούν προς αυτή την κατεύθυνση»

«οι όγκοι της υπόφυσης στην παιδική ηλικία, είναι κάτι ασυνήθιστο. Ένας στους 1.000 ενήλικες έχει αυτό το πρόβλημα και στα παιδιά είναι ακόμη μικρότερη η πιθανότητα να εμφανιστεί»
«μερικοί έχουν ένα γενετικό (κληρονομικό) ελάττωμα ή ένα ελαττωματικό γονίδιο.»
«για τη θεραπεία ανθρώπων με αυτή την κατάσταση, χρησιμοποιούσαμε την υπόφυση (pituitaries, ορμονική έκκριση από την υπόφυση) από πτώματα νεκροτομείου ή άλλων νεκρών ανθρώπων, αλλά αυτό οδήγησε σε επιπλοκές»
«ευτυχώς τώρα έχουν τεχνητές ορμόνες ανάπτυξης, που μπορεί να εγχυθούν μία φορά την ημέρα»
«αν χάσετε αυξητικές ορμόνες, θα χαθούν και άλλου τύπου ορμόνες (σεξουαλικές) και δεν περάσετε την εφηβεία, έτσι δημιουργούνται παρενέργειες όπως για παράδειγμα η απώλεια μαλλιών»
πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε θεραπεία χορηγείται σήμερα για τη βοήθεια της ανάπτυξης, μπορεί να μην έχει επιτυχία»
Ο Ashley Grossman είπε για την Zeng « είναι ασαφές εάν μπορεί να γίνει κάτι για αυτήν τώρα. Εξαρτάται από την ηλικία των οστών της»
«υποθέτω ότι δεν πέρασε εφηβεία, έτσι δεν είχε σεξουαλικές ορμόνες (ορμόνες φύλου)»
«στην περίπτωση αυτή τα οστά της θα είχαν αλλοιώσεις»
«εάν τα οστά της έχουν ηλικία 8 ή 9 ετών, θα μπορούσε να ανταποκριθεί στη θεραπεία, εάν τα οστά της έχουν ηλικία 14 ετών, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αναπτυχθούν άλλο»
«ασφαλώς αξίζει να δοκιμάσουμε»
« στην περίπτωση της Zeng, πρέπει επίσης να διερευνηθούν όλες οι άλλες ορμόνες της υπόφυσης που εκκρίνονται»

πως λειτουργεί το αδένωμα της υπόφυσης στη διακοπή της ανάπτυξης
«Αν έχεις έναν όγκο στην υπόφυση, αυτό μπορεί να σταματήσει την παραγωγή και απελευθέρωση από την υπόφυση στο αίμα, των αυξητικών ορμονών»
««Θα καταλήξεις σαν ένα Tom Thumb άτομο, που μοιάζει μικρό, αλλά είναι τέλεια σχηματισμένο.»
«Χωρίς θεραπεία αυτή η γυναίκα δεν θα αναπτυχθεί καθόλου, αλλά θα γεράσει φυσιολογικά.»
«Μερικοί λένε ότι, τα παιδιά αυτά μπορεί να ζήσουν περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά αυτό είναι αβέβαιο.»

Εμείς βλέπουμε να ζωντανεύει ο ήρωας Tom Thumb του παραμυθού και η αγαπημένη μας Τοσοδούλα στην περίπτωση της Zeng Yushan

Είναι πολύ ανησυχητικό που οι γιατροί δεν ασχολήθηκαν ήδη με μια τόσο σπάνια πάθηση.

η Zeng Yushan θα πέθαινε ζητιανεύοντας, εάν δεν βρισκόταν μια οικογένεια να την υιοθετήσει.
Πηγή 9-2-15
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2946068/The-teenager-never-grow-19-year-old-looks-like-young-child-rare-condition-affecting-growth-hormones.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: