Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

ΣΚΥΛΑΚΙ ΧΙΜΑΙΡΑ με ΔΥΟ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΟΚΤΩ ΑΚΡΑ και ΛΥΚΟΣΤΟΜΑΒασίλειο των Τόνγκα στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, στο μικρό νησί Vaini γεννήθηκε ένα σκυλάκι χίμαιρα (δηλαδή προήλθε από συγχώνευση δύο διαφορετικών οργανισμών  -φαινόμενο Conjoined twins- σε ένα σώμα)

Το θηλυκό ασπρόμαυρο κουτάβι γεννήθηκε με δύο σώματα ενωμένα στο στήθος, οκτώ σχηματισμένα άκρα (τέσσερα μπροστινά πόδια, τέσσερα πίσω πόδια) και δύο ουρές. Έζησε μόνο λίγες ώρες –περίπου 12 ώρες- συνδεδεμένο ακόμη με τον ομφάλιο λώρο. Η μαμά του γέννησε άλλα πέντε κουτάβια με φυσιολογικά χαρακτηριστικά.

Ο Vukitangitau Maloni, από την Τόνγκα φωτογράφησε το νεογέννητο σκυλάκι, αμέσως μετά τη γέννησή του.
ένας ζωολόγος από την Wagga Wagga, NSW (
New South Wales, Australia) ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των φωτογραφιών στην Daily Mail της Αυστραλίας.
και είπε ότι «μπορείτε να καταλάβετε ότι οι φωτογραφίες είναι πραγματικές, εάν κοιτάξετε την διάσπαση στη μουσούδα του κουταβιού, που δείχνει ότι σχηματίζεται από δύο πλευρές»
«το φαινόμενο «Conjoined twins» και η γέννηση ζώων με μη φυσιολογικά χαρακτηριστικά, (γέννηση τερατώδους πλάσματος,  «monstrous birth»)  συμβαίνει συχνά σε πρόβατα και βοοειδή, αλλά είναι αρκετά σπάνιο σε σκύλους και ακόμα σπανιότερο στον άνθρωπο»
Η βοηθός κτηνιάτρου Erica Fairleigh, από Wollongong, NSW, είπε στην Daily Mail της Αυστραλίας ότι  «τα περισσότερα παραμορφωμένα –ενωμένα ή σιαμαία δίδυμα- ζώα δεν επιβιώνουν παρά μόνο λίγες ώρες μετά τη γέννησή τους. Το κουτάβι χωρίς πολύ καλή κτηνιατρική φροντίδα, δυστυχώς πέθανε γρήγορα»
«ποτέ δεν έχω ακούσει για σκυλιά που γεννήθηκαν έτσι, αυτό το φαινόμενο μπορεί να  οφείλεται σε συνδυασμό πολλών γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων –όπως η έκθεση σε ιούς η χημικές ουσίες καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται στη μήτρα ή να είναι αποτέλεσμα της κακής διατροφής κατά τη διάρκεια της κύησης»
«μοιάζει με δυο κουτάβια που δεν διαχωρίστηκαν κατά την κύηση και υπάρχουν παραμορφώσεις στο πρόσωπο, μοιάζει με  λυκόστομα «
cleft pallet» με λαγόχειλο, δηλαδή διάσπαση ή άνοιγμα (χειλεοσχιστία, διαχωρισμός) των δύο πλευρών του άνω χείλους και της μύτης του ζώου. Το πρόσωπό του φαίνεται αρκετά μπλε, σημάδι ότι δεν οξυγονώθηκε καλά. Από τον ομφάλιο λώρο, που φαίνεται στη φωτογραφία, συμπεραίνουμε ότι το ζώο είχε γεννηθεί πριν από 12 περίπου ώρες»
«είναι δύσκολο να πει κανείς σε ποια φυλή (ράτσα) ανήκει, αλλά πρόκειται για μεγάλο κουτάβι. Έτσι θα μπορούσε να ανήκει σε μια μεσαίου μεγέθους φυλή όπως ένα Staffordshire bull  
terrier ή κάτι παρόμοιο»


Σχετική μας ανάρτηση
Χίμαιρες, φαινόμενο «Conjoined twins»Δεν υπάρχουν σχόλια: