Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΥΠΝΟΥ στο ΚΑΛΑΣΙ του ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ, οι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ της ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ από το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ της DAILYMAIL
Βόρειο Καζακστάν.     Η επιδημία που επιφέρει διαταραχές ύπνου και παραισθήσεις,  στο χωριό Kalachi , αποτελεί ακόμα μυστήριο για τους επιστήμονες.

στο χωριό Kalachi «Village of the Damned» που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 250 μίλια από τα σύνορα με τη Ρωσία

Εδώ και τέσσερα χρόνια οι χωρικοί μάχονται με μια μυστηριώδη ασθένεια, οι άνθρωποι πέφτουν ξαφνικά και απροειδοποίητα σε ένα βαθύ ύπνο (λήθαργο) , για διάστημα από 12 ώρες έως και έξι ημέρες.

Καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι προκαλεί την ασθένεια, κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί σκόπιμα να τους δηλητηριάζουν για να ανοίξει ο δρόμος για ένα ορυχείο χρυσού ή για να δοκιμάσουν νέα φάρμακα.
Περίεργες παρενέργειες (από αποκλειστικό ρεπορτάζ της Dailymail)
τώρα οι κάτοικοι αποκαλύπτουν τις τρομακτικές παρενέργειες που περιλαμβάνουν αυξημένη σεξουαλική ορμή, ανικανότητα ελέγχου της ουροδόχου κύστης, τάση φυγής, παραλήρημα,σωματική αδυναμία πονοκεφάλους, απώλεια μνήμης και άθλια οράματα.

Φωτορεπόρτερ που πέρασε μια νύχτα στο περίφημο χωριό, διηγείται πως τα παιδιά που νόσησαν, έβλεπαν στα οράματά τους τέρατα και extra μάτια στο μέτωπο της μητέρας τους. Μια μητέρα είπε ότι το άρρωστο παιδί της την έβλεπε με σώμα ελέφαντα ενώ ένας 13χρονος έβλεπε φωτεινές σφαίρες και άλογα να πετούν γύρω από αυτόν.
ένας άνδρας που μόλις είχε «ξυπνήσει» αναπήδησε ξαφνικά από το κρεβάτ και χαιρέτησε ναζιστικά με το «Heil Hitler», τους γιατρούς του, ενώ ένας 60χρονος παππούς νόμιζε ότι ήταν κόκορας και χτυπούσε πάνω κάτω τα χέρια του.
μερικοί ασθενείς γίνονται υπερβολικά αλαζονικοί, συνταξιούχοι ασθενείς που συνήθως είχαν καλούς τρόπους αποκαλούσαν τους νοσηλευτές τους «πόρνες»
Οι άνδρες μετά το ξύπνημα από το κώμα που μοιάζει με ύπνο, έχουν ανεξέλεγκτες σεξουαλικές επιθυμίες. Οι γιατροί γελούν και οι νοσοκόμες κοκκινίζουν όταν οι ασθενείς «ξυπνούν» και παρουσιάζουν έντονη σεξουαλική διέγερση.
Η ασθένεια που στέλνει τους ανθρώπους σε βαθύ ύπνο χωρίς προειδοποίηση –την ώρα που εργάζονται ή οδηγούν- έχει χτυπήσει τουλάχιστον το ένα τέταρτο του πληθυσμού –περίπου 160 άτομα- μέχρι τώρα.

μια εκδοχή για την αιτία εμφάνισης της ασθένειας
 
Κοντά στο χωριό –τέσσερα μίλια μακριά- βρίσκεται το εγκαταλειμμένο ορυχείο ουρανίου Krasnogorsk. Εκεί γινόταν εξόρυξη ουρανίου, για το πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών όπλων της Σοβιετικής ΄Ενωσης. Το ορυχείο έκλεισε τη δεκαετία του ’90.
Κάποτε η πόλη Krasnogorsk είχε πληθυσμό 6.000 ατόμων, τώρα μόνο μια χούφτα άνθρωποι ζουν εκεί.

Επίσημα, η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι οι διαρροές του ραδονίου- ραδιενεργού αερίου- από τα πρώην ορυχεία ουρανίου ευθύνονται για την μυστηριώδη ασθένεια. Ωστόσο, καμία από τις οικογένειες που κατοικεί κοντά στο ορυχείο, δεν έχει πληγεί από την ασθένεια του ύπνου.

Η μυστηριώδης επιδημία ύπνου, εμφανίστηκε τον Μάρτιο του 2013, έπειτα τον Μάιο του 2013, στις αρχές του 2014, τον Μάιο του 2014 και συνεχίζεται κατά διαστήματα μέχρι σήμερα.

Ο 70χρονος Alexander Remezov, κάτοικος της περιοχής, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, εργάζονταν στα ορυχεία ουρανίου της σοβιετικής εποχής και λέει πως
«πρέπει να φύγω αλλά ποτέ δεν είχα προγραμματίσει να εγκατασταθώ κάπου αλλού»
«ακούω διάφορες εκδοχές για την αιτία της ασθένειας του ύπνου. Ωστόσο δεν πιστεύω ότι μπορεί να προκληθεί από την εγγύτητα των ορυχείων ουρανίου. Έχω εργαστεί εκεί για χρόνια και μερικές φορές οι ανθρακωρύχοι έπιναν ακόμα και το νερό από το ορυχείο –που ήταν σαν αφέψημα ουρανίου- αλλά κανείς δεν κοιμήθηκε. Δεν είναι το ουράνιο η αιτία της επιδημίας»
«φοβάμαι ότι θα μπορούσε να είναι ένα σαμποτάζ και μας χρησιμοποιούν σαν πεδίο δοκιμών, νομίζω ότι αυτή η εκδοχή πρέπει να διερευνηθεί»
«για παράδειγμα το περασμένο έτος, οι άνθρωποι κοιμήθηκαν μαζικά, 30 άνθρωποι αρρώσταιναν κάθε μήνα. Έπειτα, είχαμε πολλούς ήσυχους μήνες μέχρι να ξανασυμβεί αυτό. Πως το εξηγείται αυτό?»
Πρόσφατα ένας τοπικός αξιωματούχος απολύθηκε, γιατί θεωρήθηκε ύποπτος για συμφωνία ανταλλαγής γης, σε μια εποχή που οι χωρικοί φοβούνται ότι πιέζονται για να φύγουν.


Αυτή τη στιγμή εκτελείται ένα σχέδιο εκκένωσης της περιοχής, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να δοθεί ένα άλλο μέρος, για να ζήσουν τα άτομα που θα φύγουν. Η κυβέρνηση πληρώνει 250.000 τένγκε (£ 890) για να βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους. 52 οικογένειες έχουν ήδη φύγει από το χωριό και άλλες 10 προγραμματίστηκε να φύγουν μέχρι το τέλος Απριλίου, αλλά υπάρχουν ακόμη 381 άνθρωποι που εξακολουθούν να παραμένουν εκεί. Διάφορες θεωρίες για την αιτία της ασθένειας συνεχίζουν να κυκλοφορούν.
κάποιοι ισχυρίζονται ότι, στην περιοχή έχουν θαφτεί τοξικά απόβλητα,
 λένε ακόμη πως, εκπέμπεται ραδιενέργεια από τα έδαφος, καθώς ραδιενεργά αέρια διαχέονται φυσικά δια μέσου ρωγμών και ανοιγμάτων στα διαπερατά εδάφη.

Οι γιατροί έχουν διαγνώσει εγκεφαλοπάθεια στους πάσχοντες με την ασθένεια του ύπνου, παρουσιάζουν δηλαδή μια διαταραχή του εγκεφάλου που έχει ασαφή προέλευση. Οι σαρώσεις εγκεφάλου έχουν δείξει ότι, πολλοί από τις πάσχοντες έχουν υπερβολική συσσώρευση υγρών στους εγκεφάλους τους - γνωστή ως οίδημα.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι το διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα -παρατεταμένης διάρκειας- μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην νευρολογική ανάπτυξη των παιδιών

Μερικοί αποδίδουν την κατάσταση σε ναρκοληψία ή ακόμα και στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, αλλά ο καθηγητής Jim Home ειδικός σε θέματα ύπνου στο Κέντρο Ερευνών ύπνου του Πανεπιστημίου του Loughborough, πιστεύει ότι αυτό είναι απίθανο.

Ο κορυφαίος γιατρός της περιοχής Kabdrashit Almagambetov, προβληματίζεται πραγματικά για την αιτία που απειλεί την υγεία στο χώρο του. όπως είπε «τα συμπτώματα είναι όλα ανάλογα με το άτομο, με την ηλικία, την κατάσταση της υγείας του και τις άλλες χρόνιες ασθένειες που έχει υποστεί»
«για παράδειγμα, η αντίδραση των παιδιών διαφέρει σημαντικά από εκείνη των ενηλίκων. Οι εγκέφαλοι των παιδιών δεν έχουν ακόμη σχηματιστεί πλήρως. Τα παιδιά δυσκολεύονται να αντέξουν την ασθένεια και εμφανίζουν ισχυρές παραισθήσεις. Οι ηλικιωμένοι, επίσης, έχουν ψευδαισθήσεις, λόγω της ηλικίας τους»
« Ειλικρινά, η αιτία της νόσου παραμένει άγνωστη, παρά το ότι πολλά ιδρύματα έχουν κάνει έρευνες εδώ. Το ραδιενεργό φόντο είναι φυσιολογικό, όλα τα προϊόντα που οι άνθρωποι τρώνε έχουν ελεγχθεί, το νερό ελέγχεται, τίποτα δεν είναι βλαβερό»

«Όλοι όσοι έχουν επηρεαστεί βρίσκονται στο χωριό Kalachi. Είναι αλήθεια ότι αρκετοί άνθρωποι που ήρθαν από το Krasnogorsk εμφάνισαν την ασθένεια, αλλά ασθένησαν μόνο αφότου επισκέφθηκαν το Kalachi. Έτσι, το παράξενο φαινόμενο παρατηρείται μόνο σε ένα χωριό»
«μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται για κάποια ψυχική διαταραχή, δεν είναι φαινόμενο μαζικής υστερίας, όπως αρχικά αξιολογήθηκε, γενικά δεν είναι μια ψυχολογική ασθένεια –όπως κάποιοι ισχυρίσθηκαν- αλλά είναι μόνο σωματική ασθένεια»
«δεν μπορώ να πω με σιγουριά για τη θεωρία του ραδονίου, γιατί πρέπει να πάρω στοιχεία από την επιστημονική έρευνα. Δεν είμαι ειδικός σε αυτό το ερώτημα, αλλά αμφιβάλλω για την ορθότητα αυτής της θεωρίας γιατί έχουμε πολλά κλειστά μεταλλεία και ορυχεία ουρανίου και μόνο εμείς, στο χωριό Kalachi, είμαστε αντιμέτωποι με μια τέτοια ασθένεια.
Ο γιατρός Kabdrashit Almagambetov τόνισε ότι δεν υπήρξε καμιά ένδειξη τεχνητής δηλητηρίασης, όπως υποψιάζονται ορισμένοι χωρικοί.

Επιστήμονες από το κέντρο πυρηνικών ερευνών του Καζακστάν (National Nuclear Researching centre) ανοίγουν τρύπες στο έδαφος και λαμβάνουν δείγματα εδάφους, νερού και φυσικού αερίου, ενώ ξεχωριστά ανιχνεύουν τη ραδιενέργεια (περιλαμβάνονται τεστ για το φυσικό ραδιενεργό αέριο ραδόνιο), οι ίδιοι αποκλείουν επίσης το φόβο ότι, υπάρχει σκόπιμη δηλητηρίαση των χωρικών. Η επιστημονική ομάδα ήρθε στην περιοχή πριν από ένα χρόνο και εργάζεται μόνιμα στο χωριό Kalachi από τον Απρίλιο του 2014. οι τοπικοί αναφέρουν με καχυποψία ότι, κανείς από αυτούς τους επιστήμονες δεν έχει προσβληθεί από την ασθένεια του ύπνου.
Ο Sergei Lukashenko διευθυντής του ινστιτούτου Πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιενέργειας
περιβάλλοντος και ακτινοπροστασίας (the country's National Nuclear Center's Radiation Safety and Ecology Institute) δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι η αιτία της ασθένειας δεν σχετίζεται με το ραδόνιο.
«Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ασφαλώς ένας παράγοντας, αλλά δεν μπορώ να πω εάν είναι ο κύριος και καθοριστικός για το φαινόμενο της ασθένειας, παράγοντας»
«Η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση του μονοξειδίου του άνθρακα στο Καζακστάν είναι πέντε milligrams ανά κυβικό μέτρο και οι συγκεντρώσεις σε σπίτια όπου έχουν εμφανιστεί περιπτώσεις ασθένειας του ύπνου ήταν 10 φορές υψηλότερες. Αυτός ο παράγοντας φαίνεται πολύ ύποπτος. Είναι επίσης περίεργο. Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό.»
«θα μπορούσε να είναι το φυσικό αέριο ή θέρμανση σόμπας ή μηχανές ή κάτι άλλο, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε»

«Το ερώτημα είναι γιατί δεν φεύγει μακριά. Έχουμε κάποιες υποψίες καθώς το χωριό έχει μια περίεργη θέση, είναι χτισμένο σε κοιλότητα, και συχνά οι καιρικές συνθήκες αναγκάζουν τον καπνό από την καμινάδες να πηγαίνει κάτω αντί για επάνω»
«αυτό το έχουμε φωτογραφήσει και θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας»

Είναι συγκλονιστικό για πόσο καιρό συνεχίζεται αυτό το φαινόμενο χωρίς να δίδεται καμία λογική επιστημονική εξήγηση.

πηγή 30-4-15 http://www.dailymail.co.uk/news/article-3059042/EXCLUSIVE-Sex-cravings-children-seeing-monsters-foul-mouthed-rants-Residents-Kazakh-Village-Damned-hit-mysterious-sleeping-sickness-reveal-sufferers-disturbing-new-symptoms.html

Η φωτογράφος  Vera Salnitskaya ταξίδεψε στο χωριό, κοιμήθηκε στο κρεβάτι ενός χωρικού και ευτυχώς δεν προσβλήθηκε από την ασθένεια, αφού ξύπνησε κανονικά, αγκαλιά με τη γάτα του χωρικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: