Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΝΑ έστησε ΦΩΛΙΑ σε ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ με ΘΕΑ τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣΑγγλία, Μπρίστολ, Περιστέρα μάνα, έχτισε τη φωλιά της στο κλιμακοστάσιο μιας πολυσύχναστης οικοδομής. Στο εσωτερικό του κτιρίου, στη γωνία ενός σκαλοπατιού, έφερε κλαδιά για τη φωλιά της, γέννησε εκεί δύο αυγά, τα κλώσησε  χωρίς να φοβάται τους ανθρώπους που μπαινόβγαιναν και έτσι εκκολάφθηκαν δύο αξιολάτρευτοι μικροσκοπικοί νεοσσοί.
Ο 26χρονος Ian Grainger, κάτοικος  της πολυκατοικίας, όταν αρχικά είδε τα κλαδιά νόμιζε ότι,  τα κουβαλούσε ο σκύλος του γείτονά του. Αργότερα είδε έκπληκτος ένα περιστέρι, να κάθεται μέσα στην καλοσχεδιασμένη φωλίτσα. Άρχισε να παρακολουθεί τη φωλιά, όταν πρόσεξε εκεί δύο αυγά, που εκκολάφθηκαν μετά από δυο μέρες.

Ο κ. Grainger που εργάζεται σε πωλήσεις μέσω διαδικτύου, δήλωσε ότι «στην αρχή, η φωλιά ήταν άδεια για μέρες, αλλά όταν εμφανίστηκαν τα αυγά το περιστέρι καθόταν πάνω τους, κάθε φορά που περνούσε από εκεί»

«Είναι αλλόκοτο ότι, έχτισε τη φωλιά του σε τέτοιο ανοιχτό μέρος με θέα τους ανθρώπους  και δεν φοβόταν όταν πλησιάζαμε και τραβούσαμε από απόσταση φωτογραφίες»


«Δεδομένου ότι τα αυγά έχουν εκκολαφτεί, η μητέρα σπάνια αφήνει μόνους τους νεοσσούς της»

«Ανησυχούσαμε ότι, από το φόβο της για τους ανθρώπους που μπαινοβγαίνουν, δεν θα άφηνε τα μωρά της εκεί,  αλλά τώρα, τα αφήνει και βγαίνει δυο φορές τη μέρα από ένα κοντινό παράθυρο για να βρει και να τους φέρει τρόφιμα»

«Μια φορά παρατηρήσαμε ότι, τα μωρά έμειναν για πολλές ώρες μόνα τους και κατέληξα να ψάχνω πως θα μπορούσα να ταΐσω τα μικρά περιστεράκια με το χέρι μου. Είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία, έτσι ήμουν ευτυχής όταν τελικά η μαμά τους επέστρεψε και άρχισε να τα ταΐζει μόνη της»

Ο κ. Grainger συνεννοήθηκε με το  γείτονά του, που είναι ιδιοκτήτης δύο μεγάλων σκύλων χάσκι, να τα προσέχει και να τα κρατάει μακριά από τα μωρά περιστέρια.
Προηγουμένως τα δύο χάσκι έτρεχαν στις σκάλες πριν από τη βόλτα τους, αλλά τώρα ανεβοκατεβαίνουν τη σκάλα δεμένα σφιχτά και με προσεκτικές κινήσεις.

«Ο γείτονας είναι γοητευμένος με τα περιστεράκια όπως και εμείς και δεν θέλουμε να τα πατήσει ή να τα φάει κάποιο σκυλί»

πηγή 4-5-15


Δεν υπάρχουν σχόλια: