Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΑ ΓΑΤΑΚΙΑ για ΥΙΟΘΕΣΙΑ στην ΑΓΓΛΙΑΑγγλία, ανατολικό Σάσεξ,  στο κέντρο υιοθεσίας γάτας "National Cat Adoption Center"  στην πόλη Haywards Heath, παραδόθηκαν για υιοθεσία δύο μωρά γατάκια που έχουν 26 αντί για 18 δάχτυλα στις πατούσες τους –δύο επί πλέον δάχτυλα σε κάθε πατούσα, παρουσιάζουν δηλαδή μια συγγενή ανωμαλία (διαμαρτία της διάπλασης των άκρων), ένα γενετικό ελάττωμα που ονομάζεται πολυδακτυλία. Προκύπτει από γονιδιακή ή χρωμοσωμική μετάλλαξη και είναι κληρονομική (προέρχεται από το «ξύπνημα» αρχέγονων γονιδίων)
Τα γατάκια με το όνομα
Violet και Knight παραδόθηκαν για υιοθεσία μαζί με τους γονείς τους November  και Kathleen γιατί ο ιδιοκτήτης τους, δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη. Ο November  και η  Kathleen έχουν το σωστό αριθμό δαχτύλων στις πατούσες τους- πέντε δάχτυλα στην μπροστινή πατούσα και τέσσερα στην πίσω πατούσα-
Η
Tania Marsh, αναπληρώτρια διευθύντρια του "National Cat Adoption Center" δήλωσε: «συναντούμε κατά καιρούς γάτες με πολυδακτυλία ( polydactyl ) αλλά είναι ασυνήθιστο να έχουν τόσα πολλά έξτρα δάχτυλα - συνήθως έχουν επιπλέον τέσσερα ή πέντε»
«όταν τα μετρήσαμε και βρήκαμε ότι το καθένα είχε οκτώ επιπλέον δάχτυλα, μείναμε πραγματικά έκπληκτοι»«είναι υπέροχα, παιχνιδιάρικα και ευτυχισμένα γατάκια, δεν υπάρχει καμία επίπτωση στην υγεία τους από αυτή τη διάπλαση των άκρων τους και φαίνονται πολύ όμορφα με τις μεγάλες παράξενες πατούσες τους»
Η Beth Skillings, κτηνίατρος της κλινικής Cats Protection είπε πως «οι γάτες με πολυδακτυλία, χρησιμοποιήθηκαν στα πλοία γιατί οι ναύτες πίστευαν ότι είναι καλοί κυνηγοί ποντικιών και ικανοί αναρριχητές (είχαν τη  δυνατότητα να σκαρφαλώνουν στα ξάρτια -πλευρικά σχοινιά τα οποία χρησιμοποιούνται για την στήριξη του καταρτιού στο πλοίο-) πίστευαν ότι αυτές οι γάτες ισορροπούσαν καλύτερα στις τρικυμίες»
« Ωστόσο, αυτό είναι ένας μύθος, αυτές οι γάτες δεν έχουν μεγαλύτερη ικανότητα αναρρίχησης, η ιδιαιτερότητά τους δεν είναι πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα, είναι απλά μια ιδιοτροπία της φύσης»
Δυστυχώς τα ασυνήθιστα γατάκια, περιλαμβάνονται ανάμεσα σε πολλά άλλα που παραδόθηκαν φέτος στο κέντρο για υιοθεσία.
Η
Tania Marsh, του "National Cat Adoption Center" εξηγεί πως τα πολλά νεογέννητα γατάκια αποτελούν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το κέντρο προστασίας και φυσικά τα προτιμούν όσοι θέλουν να υιοθετήσουν ένα ζώο. Αυτό σημαίνει ότι χάνουν την ελπίδα για υιοθεσία, τα ενήλικα ζώα του κέντρου φροντίδας για τις γάτες.

Πηγή 1-5-15

 
σχετική μας ανάρτηση
 ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΓΑΤΟ-ΣΩΤΗΡΑΣ,φαινόμενο ΠΟΛΥΔΑΚΤΥΛΙΑΣ

Polydactyly or polydactylism (fromAncient Greek πολύς (polus) "many" +δάκτυλος (daktulos) "finger"), also known as hyperdactyly , is a congenital physical anomaly in humans , dogs , and cats having supernumerary fingers or toes.

«Γάτες Χέμινγουεϊ»
Ernest Hemingway Museum and Home , in Key West, Florida,
Ο Ernest Hemingway αγαπούσε πολύ τις γάτες. Η πρώτη του γάτα Maine Coon  είχε επιπλέον δάχτυλα. Εξήντα  απόγονοι αυτής της γάτας ζουν  στο σπίτι του και προστατεύονται με όρους της διαθήκης του. Οι μισές από αυτές τις γάτες εμφανίζουν πολυδακτυλία.
The Amazing Hemingway Cats,   Many-Toed Polydactyl Cats
By Franny Syufy
πηγή    http://cats.about.com/od/felinegenetics/a/polydactyl.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: