Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ της ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΩΝ από ΓΑΤΟΜΑΜΑΗΠΑ, Τέξας, στο Χιούστον, η 8μηνη γατούλα Mikey υιοθέτησε τρία ορφανά γατάκια, όταν έχασε τα δικά της μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα.
Η Mikey έπαθε κατάθλιψη όταν είδε τα τρία μωρά της -από την πρώτη της γέννα - να πεθαίνουν ένα -ένα.
Η ιδιοκτήτριά της Hillary κάλεσε το σύλλογο περίθαλψης γάτων "Dori's Darlings" που εδρεύει στο Χιούστον.
Αμέσως τους επισκέφθηκε η Amanda Lowe, μια ανάδοχη μητέρα για τα ορφανά εγκαταλειμμένα γατάκια του συλλόγου. Η Lowe πλησίασε τη θλιμμένη Mikey και της είπε με ήρεμη χαμηλή φωνή "έχω μερικά μωρά για σένα, έτσι θα ξαναγίνεις μαμά" έπειτα εναπόθεσε μπροστά της τρία ορφανά γατάκια (Teddy, Abby, και Lily) μόλις τεσσάρων ημερών που ακόμα είχαν κλειστά μάτια και τον ομφάλιο λώρο πάνω στην κοιλιά τους.
Η Mikey ανταποκρίθηκε αμέσως, άρχισε να αγγίζει, να αγκαλιάζει και να γλείφει τα μωρά γατάκια, που έχουν το ίδιο χρώμα με αυτήν.
σε 15 λεπτά σηκώθηκε - πρώτα πήρε με το στόμα της τη Lily- μετέφερε τα γατάκια σε ένα ήσυχο και ασφαλές μέρος και άρχισε να τα θηλάζει. Μέσα σε δύο ώρες –αφού τα έπλυνε σχολαστικά με τη γλώσσα της- κοιμήθηκε μαζί τους ευτυχισμένη. Φαινόταν, σαν να ανήκαν ο ένας στον άλλον.
Τα θαυμαστά στιγμιότυπα της «υιοθεσίας» κατέγραψε με το φακό της η Kelli Nicole, (επαγγελματίας φωτογράφος που φωτογραφίζει κυρίως ανθρώπινα βρέφη)

Η Mikey είναι μια γάτα που υιοθετήθηκε μετά από διάσωση και τη θεωρούσαν αρσενική. Όταν οι ιδιοκτήτες της, την μετέφεραν στον κτηνίατρο για στείρωση, διαπίστωσαν ότι είναι μια θηλυκή γάτα που ήδη εγκυμονούσε.

Όπως αναφέρει η Amanda Lowe, στη Huffington Post, πολλά νεογέννητα εγκαταλειμμένα γατάκια ,μεγαλώνουν από ανάδοχη ανθρώπινη μητέρα –με 24ωρη φροντίδα, συνήθως από δύο εναλλασσόμενες ανάδοχες μητέρες-  που είναι μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης "Dori's Darlings"

πηγή 3-5-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3065842/Grieving-mother-cat-lost-kittens-adopts-three-others.html

 
 http://www.huffingtonpost.com/arlene-lassin/grieving-mama-cat-who-lost-all-three-babies-matched-with-three-abandoned-kittens_b_7166682.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: