Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ, το ΣΕΞ και η ΕΥΤΥΧΙΑ μας

Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που νιώθουν ευτυχία μόνο εάν έχουν καλύτερο σπίτι, αυτοκίνητο ή καλύτερη εργασία από τους γείτονές τους.
Όμως ο καθηγητής κοινωνιολογίας Tim Wadsworth,(associate professor of sociology at the University of Colorado Boulder) υποστηρίζει ότι κρίσιμος παράγοντας ευτυχίας για ένα ζευγάρι είναι η πεποίθηση πως κάνει περισσότερο σεξ από τους γείτονές του.
Ο Wadsworth ανέλυσε τα δεδομένα της General Social Survey που συλλέχθηκαν το 1993 και το 2006 από δημοσκόπηση που γίνεται από την psyche of American society από το 1972.Συνολικά ανέλυσε δεδομένα που συλλέχθηκαν από 15.386 ανθρώπους.
Ρωτήθηκαν για το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση, την υγεία, την ηλικία τους και βέβαια για τον αριθμό των σεξουαλικών τους επαφών.
Ο καθηγητής Wadsworth διαπίστωσε πως το υψηλό επίπεδο της ευτυχίας τους συνδέονταν κυρίως με τις τακτικές σεξουαλικές τους επαφές.

Αλλά στη μελέτη του με τίτλο 'Sex and the Pursuit of Happiness: How Other People's Sex Lives are Related to Our Sense of Well-Being' υποστηρίζει  πως αυτό που μας κάνει περισσότερο ευτυχισμένους είναι η σκέψη πως κάνουμε περισσότερο σεξ από τους άλλους ανθρώπους.

Φιλικές συνομιλίες αλλά και δημοσιεύματα σε περιοδικά όπως το Cosmopolitan και  Men's Health, μας ενημερώνουν για τον ιδανικό αριθμό σεξουαλικών επαφών.  Επειδή δεν κοιτάζουμε προς τα κάτω για να αισθανθούμε καλύτερα, συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τα ιδανικά πρότυπα και νιώθουμε δυστυχία.

Τις περισσότερες φορές, συγκρίνουμε τον εαυτό μας με το πλησιέστερο σε εμάς άτομο, δηλαδή το γείτονά μας.

Η πεποίθηση ότι κάνουμε περισσότερο σεξ από το γείτονά μας, μας απογειώνει.

16-4-13 The secret to happiness? Believing you have more SEX than your neighbours
Believing that they are having more sex than their neighbours is a crucial happiness factor for couples, says Tim Wadsworth, an associate professor of sociology at the University of Colorado Boulderπηγή
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2309777/The-secret-happiness-Believing-SEX-neighbours.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: