Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Η 9χρονη στο Νεπάλ δεν είναι πια τέρας

Νεπάλ, Κατμαντού, χωριό Dolakha   Η εννιάχρονη Bhawan Thami γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια (Hairy Nevus Syndrome), ένα μεγάλο μελάνωμα –μάλλον κακόηθες με τριχωτό σπίλο- στο πρόσωπό της, την ανάγκαζε να ζει απομονωμένη γιατί οι κάτοικοι τη φώναζαν τέρας και μάγισσα.

Το κοριτσάκι  χειρουργήθηκε για πρώτη φορά στο Model Hospital, στο Κατμαντού στις 28-2-2012. Φέτος έκανε μια δεύτερη εγχείρηση στις 20-2-2013, και αφαιρέθηκε μεγάλο τμήμα τριχωτού δέρματος από το πρόσωπό της. Θα υποβληθεί σε μια τρίτη εγχείρηση όταν γίνει 14 χρόνων  και πιστεύουν ότι θα καθαριστεί το πρόσωπό της από το επικίνδυνο δέρμα.

Η ασθένεια Hairy Nevus Syndrome που εμφανίζεται σε παιδιά από τη γέννησή τους, ίσως οφείλεται σε παράγοντες που επηρεάζουν το έμβρυο στη διάρκεια της κύησης, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε κληρονομικούς παράγοντες.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται με την υποστήριξη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Child Workers στο Νεπάλ.

Οι αιτίες για την εκδήλωση αυτής της ασθένειας διερευνώνται.
 
15-3-13  She's not a 'monster' any more: Girl, 9, who was called a witch by villagers recovers from surgery to remove growth that left half her face covered in hair
Bhawana Thami from Nepal suffers from a rare mole disease πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2309611/Shes-monster-Girl-9-called-witch-villagers-recovers-surgery-remove-growth-left-half-face-covered-hair.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: