Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Σκύλοι εκπαιδευμένοι να σκοτώνουν στη Βρετανία

ΛΟΝΔΙΝΟ. Δίνουν αναβολικά –στεροειδή- σε σκύλους για να γίνουν πιο επιθετικοί
Σκύλοι εκπαιδευμένοι να σκοτώνουν πωλούνται πάνω από £ 400.
Μέλη εγκληματικών συμμοριών χρησιμοποιούν σκύλους bull mastiffs, pit bulls, και akitas  για εκφοβισμό, όταν εισπράττουν χρήματα από εμπόριο ναρκωτικών, τζόγο στοιχήματα και τοκογλυφία.
Οι απειλές του κατόχου ενός επιθετικού σκύλου θεωρείται πως πραγματοποιούνται.
Η κατοχή ενός επικίνδυνου σκύλου προσφέρει ασφάλεια στον ιδιοκτήτη του.

Παράνομοι εκτροφείς πουλούν επικίνδυνα σκυλιά και διαπραγματεύονται την τιμή τους σαν να είναι εμπόρευμα. Ο αγοραστής δεν ενδιαφέρεται εάν ο σκύλος ταιριάζει στη ζωή της οικογένειας, αλλά το ερώτημα είναι «τι μπορεί να κάνει αυτός ο σκύλος για μένα? Τι θα μου προσφέρει?»
Δίνουν σε επιθετικούς  σκύλους συμπληρώματα βιταμινών και στεροειδή για να συμμετέχουν σε παράνομους αγώνες.
Αυτά αποκαλύπτει έρευνα με επικεφαλής τον Dr Simon Harding, από το Middlesex University του Λονδίνου. Τα αποτελέσματα της έρευνας  παρουσιάστηκαν στο British Sociological Association annual conference.

Ο Dr Harding πήρε συνέντευξη από νόμιμους και παράνομους ιδιοκτήτες επιθετικών σκύλων αλλά και μέλη συμμοριών.

Ακούστηκαν συνεντεύξεις ανήλικων ατόμων που χρησιμοποιούσαν επιθετικό σκύλο για ασφάλεια.
Ένας 16χρονος δήλωσε ότι σκοπεύει να πάρει περίπου £ 2.000 για σκύλο που είναι διασταύρωση bull mastiff και pit bull και προήλθε από την αναπαραγωγή του δικού του επιθετικού σκύλου.

Στο British Sociological Association annual conference, τονίστηκε πως υπάρχει αύξηση 551 % στις εισαγωγές σε νοσοκομείο για επιθέσεις σκύλων από το 1991.

Οι επικίνδυνοι σκύλοι θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία συμμοριών και προσθέτουν δύναμη στην εικόνα τους αφού λειτουργούν ως υπενθύμιση «είμαι εδώ και πρέπει να με πάρεις στα σοβαρά» στις παράνομες συναλλαγές είσπραξης χρημάτων.

Ο Dr Harding επισημαίνει τον κίνδυνο από την αύξηση του αριθμού αυτών των επικίνδυνων ζώων.  Υποστηρίζει πως οι άνθρωποι εκπαιδεύουν τα σκυλιά για να γίνουν κοινωνικά ή επιθετικά.
 
5-4-13  Dangerous dogs 'injected with steroids to increase their value for fighting and intimidation'
'The dog says, "I am here to be taken seriously" - it acts as a "minder" and a "heavy" when collecting dues.The most aggressive dogs could be sold for more than £400, with owners building up their pet's muscles with vitamin supplements and even injecting them with steroids for fights

Dr Harding added: 'Dogs are what we make them, it is humans that are responsible for making dogs either sociable or aggressive.'

πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2304296/Dangerous-dogs-injected-steroids-increase-value-fighting-intimidation.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: