Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Η άνοιξη άργησε στη Βρετανία

ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ο παρατεταμένος χειμώνας έφερε σε απόγνωση και τους καλλιεργητές ανθοκομικών φυτών. 30 εκατομμύρια φυτά κατέληξαν στους κάδους κομποστοποίησης.
Η ζήτηση καλλωπιστικών φυτών ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη και οι 170 παραγωγοί ζημιώθηκαν κατά 300.000 £ ο καθένας κατά μέσο όρο.
Τα στοιχεία αυτά έδωσε η ένωση των καλλιεργητών (The British Protected Ornamentals Association (BPOA))


Ο 70χρονος Walter Back ιδιοκτήτης φυτωρίου στο Chichester, West Sussex λέει πως είναι η χειρότερη άνοιξη που θυμάται να έζησε εδώ και 50 χρόνια.
Ο Back παρακολούθησε ανήμπορος, να καταστρέφονται υγιή φυτά, ένας τεράστιος σωρός από πανέμορφες πρίμουλες (primroses) σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων, φορτώθηκε στην καρότσα του φορτηγού για να μετατραπεί σε κομπόστ.


Ο 74χρονος Alan Shipp, καλλιεργεί ζουμπούλια από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έχει 190 ποικιλίες στο φυτώριό του. Φέτος, τα φυτά του, άργησαν πολύ να ανθίσουν.
 

Ο φετινός Μάρτης –γδάρτης ήταν ο πιο κρύος των τελευταίων 50 χρόνων.
Ο ασυνήθιστος καιρός οφείλεται στο λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι χειμώνες θα γίνονται όλο και χειρότεροι.
Τα φυτά της άνοιξης (πανσέδες, πρίμουλες, βιολέτες κλπ) φορτώνονται στα φορτηγά για να καταστραφούν, και οι παραγωγοί πρέπει να προετοιμαστούν για τα καλοκαιρινά ανθοκομικά φυτά (πετούνιες, γεράνια και μπιγκόνιες)
11-4-13 Plant growers bin £50MILLION of flowers after Britain’s big spring freeze as forecasters say spring will finally arrive next week... and Monty Don's advice to delay sowing didn't help
πηγή
 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2307388/Plant-growers-bin-50MILLION-flowers-Britains-big-spring-freeze-forecasters-say-spring-finally-arrive-week.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: