Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Εάν η Barbie ήταν αληθινή γυναίκα, θα περπατούσε στα τέσσερα

Συγκλονιστική έρευνα αποκαλύπτει πως θα ήταν η ζωή μιας γυναίκας εάν είχε τις σωματικές αναλογίες  της κούκλας Barbie.
Η αδυναμία στη σκελετική δομή  της, θα την ανάγκαζε να περπατάει στα τέσσερα και θα ήταν αδύνατο να κρατήσει ψηλά το κεφάλι της (μεγάλο κεφάλι, ψηλός και αδύνατος λαιμός)

Στην ιστοσελίδα Rehabs.com, αποκαλύπτονται με γραφικές παραστάσεις,  οι εξωπραγματικές αναλογίες της κούκλας που για περισσότερα από 50 χρόνια αποτελεί πρότυπο για το γυναικείο σώμα, την ομορφιά αλλά και τον ρόλο της γυναίκας

Η ιστοσελίδα παρουσιάζει το διάγραμμα του σώματος της κούκλας σε κλίμακα και σε αναλογία με το διάγραμμα του σώματος μιας μέσης Αμερικανίδας γυναίκας.

Το κεφάλι της  Barbie είναι 5 εκατοστά μεγαλύτερο από το κεφάλι μιας μέσης Αμερικανίδας γυναίκας και  στηρίζεται σε ένα λαιμό με διπλάσιο ύψος από το κανονικό και 15 εκατοστά λεπτότερο.  Δηλαδή εάν η Barbie ήταν πραγματική, δεν θα μπορούσε να κρατήσει ψηλά το κεφάλι της.
Η 40 εκατοστών μέση της -10 εκατοστά λεπτότερη από το
κεφάλι της- θα άφηνε χώρο μόνο για το μισό συκώτι και μερικά εκατοστά του εντέρου της.

Η αδύναμη σκελετική της δομή  -εύθραυστοι, περιμέτρου 3,5 ιντσών καρποί και 6 ιντσών αστράγαλοι- δεν θα της επέτρεπαν την άρση βαρών.

Εκτός από τη σύγκριση σωματικών αναλογιών της Barbie με αυτές της μέσης Αμερικανίδας γυναίκας, στην ιστοσελίδα υπάρχουν επίσης μετρήσεις σωματικών αναλογιών της Barbie σε σύγκριση με τις σωματικές αναλογίες της μέσης ανορεκτικής γυναίκας.

από την έρευνα της Rehabs.com βρέθηκε ότι η πιθανότητα να έχει μία γυναίκα τον ίδιο ψηλό και λεπτό λαιμό σαν της Barbie είναι ένα στα 4,3 δισεκατομμύρια.
Επίσης η πιθανότητα να έχει μια γυναίκα λεπτή σαν της Barbie μέση,
είναι ένα στα 2,4 δισ. ευρώ.

Οι σωματικές αναλογίες  του κούκλου Ken  είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα με τις ανδρικές σωματικές αναλογίες.
Το 1998 η μέση της Barbie μεγάλωσε και το μπούστο της μίκρυνε για να αντανακλά ένα πιο «πραγματικό» γυναικείο σωματότυπο.

Η δυσχέρεια στην κινητικότητα της κούκλας τονίζεται από το ύψος της, ενώ η σωματική της κατασκευή αφορά μάλλον την εικόνα ανήλικου κοριτσιού.

Αν και η σχέση ανάμεσα στα δημοφιλή σωματικά πρότυπα και στα ψυχολογικά προβλήματα που συνδέονται με την εικόνα του σώματος είναι αμφιλεγόμενη, η αύξηση του αριθμού ατόμων με διατροφικές διαταραχές, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει έντονη επίδραση της εικόνας του προτύπου στον ψυχισμό μας.

Rehabs.com, a site for locating mental health treatment centers in the U.S.,
13-4-13 Bone structure so frail it would be impossible to walk and room for only half a liver: Shocking research reveals what life would be like if a real woman had Barbie's body proportions
πηγή

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2308658/How-Barbies-body-size-look-real-life-Walking-fours-missing-half-liver-inches-intestine.html
comment
Clearly the Barbie doll has no trouble standing or tilting her head without parts falling off. Small things are stronger than big things of the same shape
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: