Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ για τον ΚΙΜΑ από ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ

Βρετανία, προμαγειρεμένα, κατεψυγμένα λαζάνια της εταιρείας Findus, περιείχαν κιμά από κρέας αλόγου. 
Η βρετανική υπηρεσία διέταξε ελέγχους για να διαπιστωθεί εάν τα λαζάνια περιείχαν και την καρκινογόνο ουσία φενιλβουλταζόνη, ένα φάρμακο που χορηγείται σε ζώα, κυρίως σε άλογα, ως παυσίπονο και αντιπυρετικό.
Το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου έχει συγκλονίσει τη Βρετανία, αλλά και την Ισπανία, την Πολωνία και τη Γαλλία, ενώ στο πελατολόγιο της εταιρείας είναι και η Ελλάδα.

Η εταιρεία Findus, προμηθεύεται τα κατεψυγμενα λαζάνια από την Comigel και το εργοστάσιο Spanghero στο  Castelnaudary, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Benoît Hamon, η έρευνα έδειξε πως το κρέας αλόγου προέρχεται από τη Ρουμανία  αλλά υπάρχει συνεργασία με επιχειρήσεις στη Γαλλία, Ολλανδία, την Κύπρο και ένα εργοστάσιο στο Λουξεμβούργο

Πηγή του υπουργείου Γεωργίας στο Παρίσι επιβεβαίωσε ότι η Spanghero αναγκάστηκε να αποσύρει 12 τόνους κιμά -τον Ιούνιο του 2011- λόγω μόλυνσης από Escherichia coli το οποίο προκαλεί μοιραία τροφική δηλητηρίαση.

στη Βρετανία, οι υπουργοί απαγόρευσαν  όλες τις εισαγωγές μεταποιημένου βοδινού κρέατος από την Ιρλανδία, τη Γαλλία και την Πολωνία με τον φόβο ότι το επικίνδυνο κρέας αλόγου  καταναλώθηκε σε σχολεία και νοσοκομεία.

Τα έτοιμα γεύματα με κεφτέδες λαζάνια και μπριζόλες σε δισκάκια αλουμινίου της
'House Spanghero' –με ονομασίες όπως 'Steak Country' και 'Bien Vu' ('Nice View')- πουλήθηκαν σε πολλές αλυσίδες σουπερ μάρκετ όπως η Lidl.

Η εταιρεία Spanghero, ιδρύθηκε το 1970 από τον Claude και Laurent Spanghero, δύο πρώην διεθνείς παίκτες ράγκμπι στη Γαλλία.

 Ο  καθηγητής Alan Reilly, προϊστάμενος της Food Safety Authority στην Ιρλανδία-η οργάνωση που πρώτη αποκάλυψε το σκάνδαλο  τον περασμένο μήνα- δήλωσε πως το κατεψυγμένο κρέας της Findus μεταφέρθηκε από τη Ρουμανία στη Γαλλία και μετά στο Λουξεμβούργο.
 
Ο Όουεν Πάτερσον Γραμματέας υπουργείου Περιβάλλοντος στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε πως πρόκειται για «διεθνή εγκληματική συνωμοσία». Ο Πάτερσον  πραγματοποίησε επείγουσα συνάντηση με την Food Standards Agency (FSA) και κορυφαίους εμπόρους λιανικής πώλησης για να συζητήσουν το διεθνές σκάνδαλο.

9-2-13  Findus may sue French suppliers over horse meat contamination as it's revealed one company used by frozen food specialist was at centre of E. Coli scare
πηγή

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2275166/Findus-sue-French-suppliers-horse-meat-contamination-revealed-company-used-frozen-food-specialist-centre-E-Coli-scare.html#axzz2KTgr3gt5

σχετική μας ανάρτηση
17-1-13   ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ σε ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ στη ΒΡΕΤΑΝΙΑ
πηγή  http://hellenicrevenge.blogspot.com/2013/01/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: