Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

το αντιθετικό μοτίβο ΖΩΗ, ΘΑΝΑΤΟΣ στη ΓΕΝΕΣΗ

Βρετανοί και Αμερικανοί ερευνητές  μελέτησαν τις αναφορές στη ζωή και στο θάνατο που απεικονίζονται στη Γένεση (το πρώτο βιβλίο της Αγίας Γραφής )
η ομάδα με επικεφαλής τον Gordon Rugg,  λέκτορα στην Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Keele στο Ηνωμένο Βασίλειο  και Dr David Musgrave στο Πανεπιστήμιο  Amridge University, των ΗΠΑ μελέτησαν τη ρητορική δομή στο κείμενο που περιγράφει τη δημιουργία του σύμπαντος. Ένας μυστικός κώδικας στη ρητορική δομή του κειμένου δείχνει πως το αντιθετικό μοτίβο ζωή θάνατος εμφανίζεται με τεχνική 'bracketing'   Δηλαδή η αναφορά στο θάνατο παρεμβάλλεται ανάμεσα σε αναφορές στη ζωή.
Οι ερευνητές εξέτασαν την King James έκδοση της Γένεσης με το λογισμικό Search Visualizer και κατέληξαν στο μυστήριο σχήμα 'Genesis Death Sandwich' που εμφανίζεται στο κείμενο.
Η Μέθοδος παρεμβολής (bracketing) χρησιμοποιείται στη παρουσίαση ειδήσεων, όταν ανάμεσα στα καλά νέα παρεμβάλλεται η δυσάρεστη είδηση (η κακιά είδηση γίνεται σάντουιτς ανάμεσα σε δύο κομμάτια καλών ειδήσεων)
Θα παραμείνει  μυστήριο εάν το σχήμα 'Genesis Death Sandwich'  στο κείμενο της Γένεσης, δημιουργήθηκε  συνειδητά ή υποσυνείδητα. 
Πιθανές αιτίες για το σχέδιο 'Genesis Death Sandwich' είναι
α) για να μετριάσει ο δημιουργός τα αρνητικά συναισθήματα από τα μηνύματα θανάτου και
β) να δημιουργήσει αντιπαράθεση της ζωής με το θάνατο για να υπάρχει μεγαλύτερος αντίκτυπος.
Η Μέθοδος παρεμβολής (bracketing) χρησιμοποιείται ευρέως και στον πολιτικό λόγο.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν το λογισμικό Search Visualizer για να ερευνήσουν τη ρητορική δομή και σε άλλα κείμενα στα οποία συμπεριλαμβάνεται η Ιλιάδα.
νέα στοιχεία υποστηρίζουν τη θεωρία πως «ο κατάλογος των πλοίων» είναι παλαιότερο ποίημα που ενσωματώθηκε στην επική ποίηση του Ομήρου.
Ο Rugg και ο David Musgrave του πανεπιστημίου Amridge  της Αλαμπάμα παρουσίασαν την έρευνά τους στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου της Association of Schools of Oriental Research, στο Σικάγο.
22-2-12  The secret code used to bury bad news in the Bible: Researchers uncover the 'Genesis Death Sandwich'
 πηγές
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2282270/The-secret-code-used-bury-bad-news-Bible-Researchers-discover-Genesis-death-sandwich.html

'Genesis Death Sandwich' Discovered in Bible
 http://www.livescience.com/27285-genesis-death-sandwich-discovered-in-bible.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: