Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Η Carrefour Μαρινόπουλος απέσυρε δύο προϊόντα για πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου

Το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου χτυπά και την Ελλάδα
Σε προληπτική ανάκληση 2 σκευασμάτων για πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου προχώρησε η Carrefour Μαρινόπουλος.    Πρόκειται για προϊόντα που έχουν παραχθεί για λογαριασμό της CARREFOUR από τον όμιλο Comigel με την εμπορική ονομασία «ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ CARREFOUR 1 ΚΙΛΟΥ» και
«ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ CARREFOUR 600 ΓΡ».

Στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρεται:
Ο ΕΦΕΤ σε συνέχεια ενημέρωσης με δελτίο τύπου της 17.01.13 καθώς και σχετικής
ανάρτησης στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ θα ήθελε να πληροφορήσει περαιτέρω το καταναλωτικό κοινό για τα κάτωθι:
Στις 07 και 08.02.2013 η Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSA) δημοσίευσε ότι οι εταιρείες Findus και Aldi απέσυραν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας επειδή ανιχνεύθηκε σε αυτά DNA αλόγου, τα οποία είχαν προμηθευθεί από τη γαλλική εταιρεία Comigel.


Ο ΕΦΕΤ άμεσα επικοινώνησε αφενός με τις αντίστοιχες αρχές της Γαλλίας ζητώντας
επίσημη ενημέρωση και αφετέρου με τις αλυσίδες super market που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.
Αποσύρθηκαν δύο προϊόντα για πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου

σχετική μας ανάρτηση
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ για τον ΚΙΜΑ από ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ

Το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου έχει συγκλονίσει τη Βρετανία, αλλά και την Ισπανία, την Πολωνία και τη Γαλλία, ενώ στο πελατολόγιο της εταιρείας είναι και η Ελλάδα.


Βρετανία, προμαγειρεμένα, κατεψυγμένα λαζάνια της εταιρείας Findus, περιείχαν κιμά από κρέας αλόγου.
Η βρετανική υπηρεσία διέταξε ελέγχους για να διαπιστωθεί εάν τα λαζάνια περιείχαν και την καρκινογόνο ουσία φενιλβουλταζόνη, ένα φάρμακο που χορηγείται σε ζώα, κυρίως σε άλογα, ως παυσίπονο και αντιπυρετικό.
Η εταιρεία Findus, προμηθεύεται τα κατεψυγμένα λαζάνια από την Comigel και το εργοστάσιο Spanghero στο Castelnaudary, στη νοτιοδυτική Γαλλία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Benoît Hamon, η έρευνα έδειξε πως το κρέας αλόγου προέρχεται από τη Ρουμανία αλλά υπάρχει συνεργασία με επιχειρήσεις στη Γαλλία, Ολλανδία, την Κύπρο και ένα εργοστάσιο στο Λουξεμβούργο

Πηγή του υπουργείου Γεωργίας στο Παρίσι επιβεβαίωσε ότι η Spanghero  αναγκάστηκε να αποσύρει 12 τόνους κιμά -τον Ιούνιο του 2011- λόγω μόλυνσης από  Escherichia coli το οποίο προκαλεί μοιραία τροφική δηλητηρίαση.

στη Βρετανία, οι υπουργοί απαγόρευσαν όλες τις εισαγωγές μεταποιημένου βοδινού κρέατος από την Ιρλανδία, τη Γαλλία και την Πολωνία με τον φόβο ότι το επικίνδυνο κρέας αλόγου καταναλώθηκε σε σχολεία και νοσοκομεία.

Ο καθηγητής Alan Reilly, προϊστάμενος τηςFood Safety Authority στην Ιρλανδία-η οργάνωση που πρώτη αποκάλυψε το σκάνδαλο τον περασμένο μήνα- δήλωσε πως το κατεψυγμένο κρέας της Findus μεταφέρθηκε από τη Ρουμανία στη Γαλλία και μετά στο Λουξεμβούργο.

Ο Όουεν Πάτερσον Γραμματέας υπουργείου Περιβάλλοντος στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε πως πρόκειται για «διεθνή εγκληματική συνωμοσία».

Περισσότερα
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2013/02/blog-post_9498.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: