Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ για ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ

 
Ελλάδα, Εξολόθρευση αδέσποτων
H παρακάτω τροπολογία έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Τροποποιείται λοιπόν και ο ορισμός του επιθετικού ζώου με αποτέλεσμα τελικά τα αδέσποτα να γίνουν οριστικά τα θύματα αυτών που δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν. Μόνο που αυτός ο ορισμός ισχύει και για τα δεσποζόμενα ζώα, αφού αν "γρυλίσουν" ή κατηγορηθούν για "απρεπή" συμπεριφορά κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν επιθετικά.
Έτσι αν αυτή η τροπολογία περάσει, ο κάθε ένας θα μπορεί να καλεί τον δήμο του, να του καταγγέλλει ότι ο τάδε αδέσποτος σκύλος του γρύλισε ή του γάβγισε, και αυτό αυτόματα θα θεωρείται "ανεπιτυχής προσπάθεια επίθεσης" ή απλά "απειλητική στάση". Άρα ο σκύλος τίθεται σε εγκλεισμό του σε κυνοκομείο και ακολουθούν οι γνωστές συνοπτικές δημοκρατικές διαδικασίες προς τον θάνατό του.
Έρχεται εξολόθρευση αδέσποτων επειδή ένα αρρωστημένο μυαλό μέσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - που εμφανώς δεν έχει την παραμικρή ιδέα, όχι από συμπεριφορά σκύλου, αλλά πως αυτός μοιάζει στην εξωτερική του εμφάνιση... - σκέφτηκε ότι αυτός ο ορισμός όπως είναι διατυπωμένος έπρεπε να περάσει από διαβούλευση.
Και ύστερα αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια ακόμα να μην έχουμε καταφέρει να λύσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων.
Νόμος περί προστασίας των ζώων και κουραφέξαλα........
Ο ορισμός όπως περνάει στην διαβούλευση:
Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς, που εκδηλώνει επιτυχή επίθεση ή ανεπιτυχή προσπάθεια επίθεσης ή απειλητική στάση και συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται.

Σας καλούμε να διαμαρτυρηθείτε στην διαβούλευση με όλη σας την δύναμη, εδώ
http://www.opengov.gr/ypaat/?p=995
Απομένουν μόνο 5 ημέρες γι αυτό διαδώστε το σε όλους τους φίλους και γνωστούς σας.

E-mail διαμαρτυρίας:
Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ
ka6u001@minagric.gr
Αναπληρωτής Υπουργός του ΥΠΑΑΤ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος
maximos@parliament.gr και depminister@hq.minagric.gr
Υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης minister-mailbox@hq.minagric.gr
πηγήhttp://happydogsworld.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=5690#.URFKTIcotzp.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: