Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ από ΚΑΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Τέλος στους ενοχλητικούς συναδέλφους.   Η Christian  Pottgiesser Architects  σχεδίασε το  Bubble Desk Office (γραφείο φούσκα) που σε προστατεύει από δυσαρμονικές συναδελφικές σχέσεις. 
Η Γαλλική εταιρεία Pottgiesser έκανε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό γραφείου Bubble Desk Office που ήδη έχουν επιλέξει οι δύο εταιρείες Pons και Huot στο Παρίσι.
 
Η αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους μας επηρεάζει την ψυχική μας υγεία, την παραγωγικότητα και την ποιότητα της ζωής μας.  Η εχθρότητα, οι συγκρούσεις και ο ανταγωνισμός στον εργασιακό χώρο μπορούν να γίνουν πηγή έντονου άγχους, να κλονίσουν την ψυχική μας υγεία  και να ζημιωθεί η εταιρεία ως σύνολο.

Η διαφορετικότητα των ανθρώπων οδηγεί σε διαφορετικούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων και στη δημιουργία αντιπαραθέσεων. Διαφορές νοοτροπίας, εμπλοκή προσωπικών προβλημάτων στο εργασιακό πλαίσιο  και ανταγωνιστικές συμπεριφορές επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις  στην αποτελεσματικότητα.

Ένας θόλος από πλεξιγκλάς  κρατάει απέξω κάθε αρνητική  συναδελφική επιρροή. Στο άψογα σχεδιασμένο κουκούλι μας, εργαζόμαστε απερίσπαστοι και ήρεμοι.

Η «φούσκα- γραφείο» μας είναι  μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού γραφείου που περιλαμβάνει ένα τεράστιο κοινόχρηστο γραφείο, οκτώ δέντρα Ficus Panda, ένα βεστιάριο και μια κουζίνα.
Αποκομμένοι από ενοχλητικά πειράγματα, κακόγουστα αστεία, φτερνίσματα και μικρόβια μπορούμε να βελτιώσουμε την εργασιακή μας απόδοση.  Εάν βέβαια επιθυμήσουμε το κουτσομπολιό, τη συμβουλή του συναδέλφου ή ακόμα και το συναδελφικό φλερτ, το κοινόχρηστο γραφείο μας περιμένει για τα περαιτέρω.

Τα δένδρα αντισταθμίζουν  την έλλειψη του φυσικού τοπίου και οι ρίζες τους βρίσκονται σε καλυμμένα στρώματα εδάφους. 

 Το γραφείο φούσκα προστατεύει την ιδιωτική εργασιακή ζωή μας και δημιουργεί τον τέλειο υπάλληλο που δουλεύει απερίσπαστος και αφοσιωμένος μόνο στη δουλειά του. 
 
1-2-13 Sick of your colleagues? Why not work in a bubble: Fantastic French invention keeps you sealed off in the office
The bubble desk is designed by French firm Pottgiesser
Two Parisian offices have so far bought them
Workers work under a plexiglas dome
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2271973/Sick-colleagues-Why-work-bubble-Fantastic-French-invention-keeps-sealed-office.html#axzz2JliL8mRY

πηγή για φωτογραφίες
http://tech.mikeshouts.com/forget-the-cubicles-plexiglas-bubbles-are-the-future/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: