Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Αρχαίοι τάφοι εντοπίστηκαν στην Ηλεία

Αρχαιότητες σημαντικής αξίας βρέθηκαν στην διάρκεια ανασκαφής θεμελίων για την κατασκευή κατοικίας στον Σταφιδόκαμπο Ανδραβίδας. Πρόκειται για δύο τάφους ηλικίας περίπου 2.400 ετών που δεν έχουν συληθεί.

Για την ανακάλυψή τους ενημερώθηκε αμέσως η Ζ' Εφορεία Αρχαιοτήτων Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και από χθές ξεκίνησε μία μικρή ανασκαφή στο συγκεκριμένο σημείο.

«Εντοπίστηκε ταφικό πιθάρι με περιεχόμενο κεραμική και τερακότες το οποίο χρονολογείται στον 4ο π.χ. αιώνα, την εποχή που η Ηλεία είχε μικρές κόμες, μικρά χωριουδάκια και αντίστοιχα νεκροταφεία. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση της Ηλείας. Η ανασκαφή συνεχίζεται, έχουν βρεθεί δυο συνολικά ταφικοί πίθοι» - ανέφερε η προϊσταμένη της Ζ' Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η σέχτα επαναστατών- μπράβων της νύχτας και της μυκονου- έστειλε επιτέλους προκήρυξη αναλαμβάνοντας την ευθύνη της δολοφονίας του Σ Γκιόλια.

Η σέχτα επαναστατών προειδοποιεί ότι αν το Ελλαδικό κοινό δεν σταματήσει να διαβάζει τις μοβοκίτρινες φυλλάδες όπως Espresso, Ciao κλπ, ή να επισκέπτεται τα λευκοκίτρινα μπλόγκς τύπου τρωκτικό,nonews και bourdela.gr, τότε θα αναγκαστεί να δολοφονήσει την Πετ-ρούλα από τον σταρ τσάνελεμε, τον antigay σκύλο της Τατιάνας Στεφανίδου, την Τζούλια Αλεξανδράτου και τον ρατσιστη σκυλων μάνατζερ της Λουλη Νταβά, τον θωμα Μπακαλακο,την Χαρουλα Λαμπρακη-Σιανιδη, τον βενζινά από όπου ο Κοντομηνάς βάζει βενζίνη στην καγιέν του, τον ψιλικατζή από όπου ο Κοντομηνάς αγοράζει τσίχλες,τις τσιχλες που υποτασσονται στην μασελα του και την psilikatzou.com. κλπ.

Αν δεν συμμορφωθούμε με τας υποδείξεις τους, όταν –κατά τραγική σύμπτωση- η κυβέρνηση πάρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, θα σκοτώσουν ξανά και ξανά μέχρι να αλλάξουμε επιτέλους μυαλά και να γίνουμε άνθρωποι σωστοι.Η ζωη εν ταφω...


Τα μόνα έντυπα που η σέχτα ανάστατων ταλιμπάν επιτρέπει να διαβάζομε είναι η Πράβντα -μόνο τα τεύχη της δεκαετίας του ’30- Λαϊκή Ημερησία του Πεκίνου μεχρι την σελιδα 7, και η Rodong Sinmun της Βορείου Κορέας...