Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

ΣΤΟΥΣ 5 ΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ

Στους πέντε έφτασαν οι συλληφθέντες αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής που συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο σε βάρος νεαρών Ελλήνων το βράδυ της Τετάρτης στον Διαβατό Ημαθίας.

Το εκπληκτικό είναι ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από το 2001, για απόπειρα ανθρωποκτονίας,

ενώ σε βάρος του ενός εξ αυτών εκκρεμεί και καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Και παρ' όλα αυτά, εδώ και 9 χρόνια μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα κανονικά και με το νόμο!!!

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συμπλοκής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράνομη οπλοφορία. Ταυτόχρονα, διατάχθηκε η κράτηση τους ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τη σύλληψη τριών ακόμα ατόμων που εμπλέκονται στα επεισόδια.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση των τραυματισμένων παιδιών, παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του 17χρονου Β. Β. ο οποίος δέχτηκε χτύπημα με μεγάλο αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά.

Σήμερα εισήχθη και πάλι στο χειρουργείο και οι γιατροί κατόρθωσαν να σταματήσουν την αιμορραγία.

Ο 17χρονος παραμένει στην εντατική, αλλά η κατάστασή του εμπνέει πλέον κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Μετά και το σημερινό χειρουργείο, θεωρείται εξ ίσου κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για το φόβο τυχόν επιπλοκών.

Πάντως σχετικά με το θέμα αυτό η σημερινή μέρα αναδείχθηκε σε «θέατρο» ανευθυνότητας.. Δημοσιεύματα και αναρτήσεις που δεν αντέχουν σε κριτική και χαρακτηρισμό, εντελώς αυθαίρετα και ανεύθυνα ανέφεραν ότι 17χρονος πέθανε..

Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, δεδομένου ότι κάποιοι θεώρησαν σαν το πιο απλό πράγμα να «παίξουν» τη ζωή ενός 17χρονου παιδιού που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή με τις ευχές όλων!!!

Η αχαρακτήριστη αυτή διασπορά «ειδήσεων» πέρα από την ακραία ανευθυνότητά της και την απόλυτη ασέβεια στην κατάσταση του 17χρονου, ποικίλες αντιδράσεις οι οποίες προς το παρόν δεν είχαν συνέχεια.

Στον Διαβατό και στην ευρύτερη περιοχή από χθες το βράδυ υπάρχει έντονη κινητικότητα και το κλίμα είναι φορτισμένο.

Σήμερα στις 8 το βράδυ ομάδα είκοσι ατόμων πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και εξέφρασε διαμαρτυρία και αγανάκτηση για το αιματηρό επεισόδιο. Επρόκειτο για πολίτες - κατοίκους από διάφορα σημεία του νομού. Η διαμαρτυρία τους ήταν ειρηνική. Παρέμειναν για περίπου μισή ώρα στο σημείο, όπου είχαν συνομιλία με τον αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή και αποχώρησαν.

Μακεδονικό Δίκτυο - Verianet.gri

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε παρόμοιο επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών στην πλατεία Νεάπολης της Λάρισας Αλβανός τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιά με κατσαβίδι... έναν έφηβο πρίν ενάμισι χρόνο.
Γενικά έχω ακούσει πολλές φορές επεισόδια όπου Αλβανοί φωνάζουν μεγάλες παρέες μετά από παρεξηγήσεις και κάνουν τσαμπουκάδες στη Λάρισα, δείχνοντας τον πολιτισμό που κουβαλάνε. Και μιλάμε γιά παιδιά που γεννήθηκαν εδώ...
Προσωπικά είδα με τα μάτια μου τέσσερεις μαστουρωμένους Αλβανούς να σταματάνε νεαρό οδηγό πού τους είπε να κάνουν στην άκρη και τους αγριοκοίταξε και να τον χτυπάνε στο κέντρο της πόλης και ήμουνα ο μόνος από δεκάδες παρευρισκόμενους πού προσπάθησα να τον βοηθήσω.
Η μόνη λύση είναι να αγριέψουμε ως κοινωνία και όποιον ήρθε εδώ και δεν σέβεται το ψωμί πού τρώει να φεύγει διά παντός από εδώ. Αλλοιώς τα άγρια θα διώξουν τα ήμερα...