Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Έρογλου: Δεν επιστρέφεται η Μόρφου


Κόκκινη γραμμή για τους Τ/κ χαρακτήρισε την επιστροφή της κατεχόμενης Μόρφου ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ντερβίς Ερογλου.Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Ορτάμ, ο κ. Ερογλου μιλούσε στο Φεστιβάλ της Μόρφου όπου προεξόφλησε ότι η κατεχόμενη πόλη δεν θα επιστραφεί στους Ε/κ.Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Βολκάν», ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι οι Τ/κ θα εγκρίνουν μια συμφωνία η οποία θα «προνοεί ισότιμο καθεστώς» κατά την έκφραση του.

Κόκκινη γραμμή η ύπαρξη της «ΤΔΒΚ»

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν υποδεχόμενος μια αντιπροσωπεία είπε ότι «οι Τ/κ δεν πρόκειται να αποδεχτούν μια συμφωνία που θα τους καθιστά μειονότητα» κατά την έκφραση του.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Βολκάν», ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι οι Τ/κ θα εγκρίνουν μια συμφωνία η οποία θα «προνοεί ισότιμο καθεστώς» κατά την έκφραση του.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν πρόσθεσε ότι : «οι κόκκινες γραμμές για τους Τ/κ είναι η ύπαρξη της «ΤΔΒΚ» την οποία δεν πρόκειται να θυσιάσουν στο βωμό της συμφωνίας».

«Πολιτική» η απόφαση Όραμς

Εξάλλου, ο λεγόμενος υπεξ, αναφερόμενος στο παράσημο που δόθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) Βασίλειο Σκουρή, είπε ότι η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι «η απόφαση Οραμς ήταν πολιτική» κατά την έκφραση του.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ακόμη ότι το αγγλικό εφετείο πρέπει να λάβει υπόψη τις «πραγματικότητες» κατά την έκφραση του.

Εξάλλου η αποκαλούμενη «Ομάδα Πενταδακτύλου» εισηγείται όπως ακυρωθεί η απόφαση του ΔΕΚ για την υπόθεση Οραμς και επανεξεταστεί η υπόθεση από "ουδέτερους" δικαστές.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Πηγή:
infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: