Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Στον ανακριτή οι αλλοδαποί που ωθούσαν παιδιά στην επαιτεία


Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκαν, με την κακουργηματική κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, οι δύο Βούλγαροι υπήκοοι οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι ανάγκαζαν με απειλές ανήλικους ομοεθνείς τους και τη μητέρα τους, να ζητιανεύουν σε φανάρια και να τους παραδίδουν τα χρήματα που συγκέντρωναν. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα παιδιά ηλικίας 11 και 8 ετών υποχρεώνονταν μαζί με τη μητέρα τους να βγαίνουν καθημερινά σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και να επαιτούν. Ως αντάλλαγμα οι δύο ενήλικες που τους εκμεταλλεύονταν τους εξασφάλιζαν φαγητό και στέγη.

Το φαινόμενο της επαιτείας απασχολεί ιδιαίτερα τις διωκτικές αρχές της πόλης. Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο πρώτο 5μηνο του 2009, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 267 συλλήψεις ατόμων για επαιτεία (ανάμεσά τους και 9 ανήλικοι).

Σε ό,τι αφορά την εθνικότητά τους, η πλειονότητα προέρχεται από τη Βουλγαρία (126) και τη Ρουμανία (109). Σε 27 περιπτώσεις οι συλληφθέντες ήταν ελληνικής καταγωγής και σε άλλες πέντε αλβανικής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: