Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΜΗΝ ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Τη Λιάνα Κανέλλη την συμπαθούμε για πολλούς λόγους. Γιατί λέει τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί δεν κρύβεται πίσω από την ξύλινη γλώσσα του συνήθη πολιτικάντη που λοξοδρομεί τη συζήτηση για να μην απαντήσει επί της ουσίας, γιατί είναι περιεκτική στον λόγο της και πλήρως ενήμερη για όλα τα θέματα, γιατί αποστομώνει δια των ευθείων απαντήσεων και όχι δια της διπλωματικής οδού και ένα σωρό άλλους λόγους.

Εκείνο όμως που έκανε προχτές στην Βουλή την αδίκησε ως προσωπικότητα. Στην προσπάθειά της να εναντιωθεί στο νόμο περί κουκούλας, ευρισκόμενη στη βήμα της Βουλής και φορώντας ένα φουτεράκι με την συνηθισμένη κουκουλίτσα από πίσω προσπάθησε να "πείσει" ότι φορώντας το δεν την κάνει τρομοκράτη ούτε και αναρχική που τα σπάει. Και την φόρεσε ενώ μιλούσε προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της πρώτα αδικώντας τον όμως γιατί δεν την είχαμε συνηθίσει σε τέτοιες ευτελείς κινήσεις.

Για να σου εξηγήσουμε Λιάνα μας, αν και ξέρεις καλύτερα αλλά ας όψεται το κόμμα, δεν εννοεί το νομοσχέδιο αυτή την κουκούλα. Εννοεί κάθε τι που καλύπτει το μπροστινό μέρος του προσώπου, αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά και μετά αυτοί που συλλαμβάνονται αρνούνται κάθε κατηγορία συμμετοχής σε εγκλήματα και αδικήματα.

Δεν έχεις τύχει να δεις κανέναν σε ληστεία σε κανένα σούπερμάρκετ η με καμιά μολότοφ στο κέντρο; Κάτι σαν κι αυτό ας πούμε...


ή σαν κι αυτό

Βλέπεις εσύ να έχει σηκωμένη μόνο τη κουκούλα στο μπουφάν;

Μερικοί ακόμη "αθώοι" κουκουλοφόροι σε πλιάτσικο μετά τους εμπρησμούς

Δώσε εσύ τον ορισμό με μία λέξη λοιπόν αφού δεν σου αρέσει η λέξη "κουκούλα" και κάνε πρόταση στη Βουλή και σταμάτα να παίζεις με τις λέξεις. Και στο φινάλε γιατί δεν υπερασπίζεσαι με το ίδιο πάθος το μαγαζί και την οικογένειά του μεροκαματιάρη από τους αδίστακτους αλλά τους δίνεις άλλοθι να συνεχίσουν;

Σε διαδηλώσεις ας πούμε και πριν συμβεί η οποιαδήποτε φασαρία γιατί να μην συλλαμβάνονται αυτοί που καλύπτουν τη φάτσα τους; Αυτοί δεν είναι έτοιμοι για μάχη; Και τι δουλειά έχουν σε διαδήλωση οι συγκεκριμένοι με όσους κατεβαίνουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα δίκια τους; Όσο εσείς τους καλύπτετε, τόσο θα μπαχαλεύεται η κάθε συγκέντρωση, έκτροπα που πλήττουν τον πολίτη και την κοινωνία θα συμβαίνουν και τα αιτήματα της εκάστοτε διαδήλωσης θα κατατροπώνονται από φωτιές, λεηλασίες, καταστροφές.
Γιατί τόση πρεμούρα λοιπόν για αυτούς; Άσε στην μπάντα τι λέει το κόμμα και πες μας εσύ την άποψή σου και τι προτείνεις. Δεν πειράζει αν ξεφύγεις από τη γραμμή του Περισσού... εμπιστευόμαστε το δικό σου κριτήριο... οι πιστές κομματικές προσηλώσεις οδηγούν σε λαϊκισμούς που είμαστε σίγουροι πως κατά βάθος ούτε εσύ δέχεσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: