Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Απόσυρση δυσφημιστικού άρθρου για το Ελληνικό Γραφείο Συνδέσμου στην ΠρίστιναΗ Ιερά Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης λυπάται βαθιά και ζητάει συγνώμη από το Ελληνικό Γραφείο στην Πρίστινα λόγω δημοσίευσης του κειμένου υπό την ονομασία «Κόσοβο, δύο χρόνια μετά, Μια ιστορία» στη διαδικτυακή σελίδα της Μητρόπολης.

Στο κείμενο του ανώνυμου συγγραφέα αναφέρονται συκοφαντίες κατά του Ελληνικού Γραφείου στην Πρίστινα και κατά στελεχών του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών..

Ενημερώνουμε το κοινό ότι η Ιερά Μητρόπολη δεν στέκεται πίσω από το κείμενο αυτό ούτε υποστηρίζει τις θέσεις οι οποίες αναφέρθηκαν στο ίδιο.

Αντιθέτως, η Ιερά Μητρόπολη Ράσκας-Πριζρένης πάντα είχε άριστες σχέσεις με την Ελληνική Αποστολή στην Πρίστινα. Ειδική ευγνωμοσύνη η Μητρόπολη εκφράζει στο Ελληνικό Γραφείο Συνδέσμου το οποίο πάντοτε εξυπηρετούσε τους μοναχούς και τους ιερείς στο θέμα χορήγησης των θεωρήσεων.

Το αμφισβητούμενο κείμενο στην διαδικτυακή σελίδα τοποθέτησε η ελληνική σύνταξη της Υπηρεσίας Τύπου της Μητρόπολης μην τηρώντας την συνηθισμένη διαδικασία. Το κείμενο τοποθετήθηκε χωρίς τη γνώση και χωρίς την ευλογία του Μητροπολίτη Αρτεμίου. Εναντίον του υπεύθυνου για την πράξη αυτή θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα.

Η Ιερά Μητρόπολη ελπίζει ότι το επεισόδιο αυτό δεν θα διαταράξει τις βαθιές φιλικές σχέσεις οι οποίες υπάρχουν μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης και της Ελληνικής Αποστολής στην Περιοχή.

Από το γραφείο του Μητροπολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: