Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Βορειοκορεάτης οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα, γιατί εισήγαγε αντίγραφο του Netflix's Squid Game, στη χώρα του

Βορειοκορεάτης καταδικάστηκε σε θάνατο, στο εκτελεστικό απόσπασμα, όταν μαθητές συνελήφθησαν να παρακολουθούν ένα αντίγραφο του Squid Game που εκείνος είχε εισάγει λαθραία στη χώρα, από την Κίνα.

Κατηγορήθηκε ότι έφερε στη χώρα, το ψηφιακό αντίγραφο (digital copy) του Squid Game, από την Κίνα

Μάλιστα πούλησε το digital copy του Squid Game ( Netflix show), σε USB flash drives, σε πολλούς μαθητές μεταξύ άλλων.

Συνελήφθησαν από λογοκριτές (censors),στο Surveillance Bureau Group 109 της Βόρειας Κορέας

Ο άνδρας διαπιστώθηκε ότι, εισήγαγε λαθραία το ψηφιακό αντίγραφο και τώρα θα οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα (θα γίνει αναπαράσταση της αντίστοιχης σκηνής του Netflix's Squid Game, στην πραγματικότητα!)

Θα εκτελεστεί γιατί εισήγαγε στη χώρα του, ένα αντίγραφο Netflix's Squid Game

Ο λαθρέμπορος φοιτητής λέγεται ότι, επέστρεψε από την Κίνα με μια ψηφιακή έκδοση της επιτυχημένης νοτιοκορεατικής σειράς, αποθηκευμένη σε μια κρυφή μονάδα flash USB.

Αλλά αφού πούλησε αντίγραφα σε πολλά άτομα, συμπεριλαμβανομένων των συμφοιτητών του, συνελήφθη από τις υπηρεσίες επιτήρησης της χώρας.

Είναι κατανοητό ότι τώρα θα εκτελεστεί με  firing squad - μια από τις ζοφερές μεθόδους με τις οποίες σκοτώνονται και οι χαρακτήρες της σειράς.

Ένα αγγλικό συμβούλιο προέτρεψε τους γονείς να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν την επιτυχημένη εκπομπή του Netflix Squid Game επειδή είναι «βίαιο» και «γραφικό»

Πιστεύεται ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία North Hamgyong της χώρας  που συνορεύει με την Κίνα την περασμένη εβδομάδα.

Το Radio Free Asia  ανέφερε ότι ένας μαθητής που αγόρασε ένα αντίγραφο του δίσκου, καταδικάστηκε από τότε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ άλλοι έξι που παρακολούθησαν την εκπομπή καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.

Η Βόρεια Κορέα έχει απαγορεύσει αυστηρά το υλικό από τη Δύση και τη Νότια Κορέα  να εισέλθει στη χώρα και οι αξιωματούχοι πραγματοποιούν τώρα έρευνες στο σχολείο των μαθητών για να βρουν άλλα ξένα μέσα.

Ορισμένοι δάσκαλοι λέγεται ότι απολύθηκαν ή ενδέχεται να εξοριστούν για να εργαστούν σε απομακρυσμένα ορυχεία ως τιμωρία.

«Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν ένας μαθητής γυμνασίου αγόρασε κρυφά μια μονάδα flash USB που περιείχε το νοτιοκορεατικό δράμα Squid Game και το παρακολούθησε με έναν από τους καλύτερους φίλους του στην τάξη», είπε μια πηγή επιβολής του νόμου στο δημοσίευμα. 

Η πηγή είπε ότι το ζευγάρι συζήτησε τη σειρά με φίλους, που ενδιαφέρθηκαν και αγόρασαν αντίγραφα από αυτόν.

Ο δυστοπικός κόσμος του Squid Game, στον οποίο οι υπερχρεωμένοι άνθρωποι μάχονται μεταξύ τους σε κορεατικά παιδικά παιχνίδια με χαμένους παίκτες να θανατώνονται, έχει ξεκάθαρα απήχηση στους Βορειοκορεάτες που ζουν υπό δικτατορία. 

Αλλά οι μαθητές συνελήφθησαν στη συνέχεια από την υπηρεσία επιτήρησης της κυβέρνησης - 109 Sangmu - η οποία είχε «λάβει μια πληροφορία» ότι παρακολουθούσαν μια τηλεοπτική εκπομπή της δύσης.  

Η σύλληψη των επτά μαθητών σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η κυβέρνηση εφαρμόζει τον νεοψηφισμένο νόμο για την «Εξάλειψη της Αντιδραστικής Σκέψης και Πολιτισμού», σε μια υπόθεση που αφορά ανηλίκους, σύμφωνα με την πηγή.

Ο νόμος επιφέρει μέγιστη ποινή θανάτου για παρακολούθηση, διατήρηση ή διανομή μέσων από καπιταλιστικές χώρες, ιδιαίτερα από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ. 

Οι τιμωρίες δεν σταματούν με τον λαθρέμπορο και τους μαθητές που είδαν το βίντεο, ωστόσο, καθώς άλλοι που δεν έχουν σχέση με το περιστατικό θα θεωρηθούν επίσης υπεύθυνοι, σύμφωνα με την πηγή.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει το περιστατικό «πολύ σοβαρά»,

«Η Κεντρική Επιτροπή απέλυσε τον διευθυντή του σχολείου, τη γραμματέα νεολαίας και τον δάσκαλο του τμήματος τους».

[[Η σειρά της Νότιας Κορέας, η οποία είναι αυτή τη στιγμή η εκπομπή με τη μεγαλύτερη ροή στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, επικεντρώνεται σε μια φανταστική εκπομπή παιχνιδιών στην οποία χαρακτήρες που πλήττονται από τη φτώχεια διαγωνίζονται σε μια σειρά παιχνιδιών θανάτου για να κερδίσουν ένα χρηματικό έπαθλο 27 εκατομμυρίων λιρών ]]

«Επίσης τους έδιωξαν από το κόμμα. Είναι βέβαιο ότι θα σταλούν να εργαστούν σκληρά σε ανθρακωρυχεία ή θα εξοριστούν σε αγροτικές περιοχές της χώρας, επομένως άλλοι δάσκαλοι ανησυχούν ότι θα μπορούσε να συμβεί και σε αυτούς εάν ένας από τους μαθητές τους βρεθεί επίσης στην έρευνα». είπε η πηγή.

Μετά την σύλληψη των μαθητών, οι αρχές άρχισαν να ψάχνουν τις αγορές για συσκευές αποθήκευσης μνήμης και CD βίντεο που περιείχαν ξένα μέσα, είπε ένας κάτοικος της επαρχίας στο RFA.

«Οι κάτοικοι τρέμουν όλοι από φόβο γιατί θα τιμωρηθούν ανελέητα για την αγορά ή την πώληση συσκευών αποθήκευσης μνήμης, όσο μικρές κι αν είναι», είπε η δεύτερη πηγή, η οποία ζήτησε να παραμείνει ανωνυμία για να μιλήσει ελεύθερα. 

πηγή 24-11-21

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10237767/North-Korean-sentenced-execution-copy-Squid-Game-hed-smuggled-country.html?ito=push-notification&ci=QSb38KryFQ&cri=8HALW_15JT&si=451208&xi=b2a5da86-b693-40c1-833d-32b8b6a65f9a&ai=10237767

 σχετικές μας αναρτήσεις

23 Νοεμβρίου 2021

Το Squid Game χάνει την πρώτη θέση του Netflix, από άλλη βίαιη εκπομπή στη Νότια Κορέα: Hellbound - για δαίμονες που σκοτώνουν ανθρώπους και τους στέλνουν στην κόλαση

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/11/squid-game-netflix-hellbound.html

27 Οκτωβρίου 2021

Η «Ultraviolent» κορεατική επιτυχία του Netflix «Squid Game» θα πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από τις οθόνες λόγω τρομερής καταστροφικής βίας, λέει 1 στους 4 Ρώσους σε νέα δημοσκόπηση.
Μερικοί πιστεύουν ότι οι σκηνές σκληρότητας και βίας που απεικονίζονται θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιγραφές στην πραγματική ζωή, με το 40% όσων γνώριζαν για τη σειρά να λένε ότι αυτό ήταν δυνατό και το 57% να το θεωρεί απίθανο. Η πλειοψηφία όσων το θεωρούσαν απίθανο ήταν νέοι.

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/10/ultraviolent-netflix-squid-game-1-4.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: