Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΑ: Λεσβία δικαστής αρνείται να παντρέψει ετεροφυλόφιλουςΝΤΑΛΑΣ - Μια ανοιχτά λεσβία δικαστής στην κομητεία του Ντάλλας του Τέξας αρνείται να χοροστατήσει σε γαμήλιες τελετές ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, μέχρι, όπως λέει, η πολιτεία του Τέξας να επιτρέψει σε ζευγάρια του ίδιου φύλου να παντρεύονται.
Η Δικαστής Tonya Parker, η οποία ήταν η πρώτη ανοιχτά λεσβία δικαστής που εξελέγη το 2010, είπε σε μια συγκέντρωση των ‘Stonewall Democrats’ (ομοφυλοφιλική οργάνωση που ανήκει στους Δημοκρατικούς) στο Ντάλας, ότι είναι «οξύμωρο» να είναι σε θέση να εκτελεί γάμους για μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.
Η Parker είπε ότι τους παραπέμπει σε άλλους δικαστές, λόγω της ανισότητας της πολιτείας στο θέμα του γάμου, πληροφορώντας τους ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν τους παντρεύει.
"Θα το χρησιμοποιήσω σαν την δική μου ευκαιρία να τους δώσω ένα μάθημα σχετικά με την ανισότητα στο γάμο σε αυτή την πολιτεία, γιατί νιώθω ότι πρέπει να τους πω γιατί τους διώχνω", είπε η Parker. "Γι 'αυτό συνήθως τους λέω ότι «Λυπάμαι. Δεν εκτελώ τελετές γάμου, επειδή είμαστε σε μια πολιτεία που δεν εφαρμόζει την ισότητα στο γάμο, και μέχρι να το κάνει, δεν πρόκειται να εφαρμόσω εν μέρει το νόμο για μια ομάδα ανθρώπων, ενώ αυτός δεν ισχύει για μια άλλη ομάδα ανθρώπων. "
"Είναι κάπως οξύμωρο για μένα να εκτελώ τελετές που δεν μπορούν να γίνουν για μένα, γι’ αυτό δεν πρόκειται να το κάνω", πρόσθεσε.
Εδώ είναι το βίντεο:


Η Parker κυκλοφόρησε μια δήλωση την Πέμπτη που διευκρίνιζε τη θέση της:
«Πιστά και πλήρως εκτελώ τα καθήκοντά μου ως πρόεδρο του 116ου Πολιτικού Επαρχιακού Δικαστηρίου, όπου είναι τιμή μου να υπηρετώ τους πολίτες της κομητείας του Ντάλλας και εκείνους που έχουν θέματα ενώπιον του Δικαστηρίου. Το να εκτελώ τελετές γάμου δεν είναι ένα καθήκον που έχω ως πρόεδρος ενός πολιτικού δικαστηρίου", είπε η Parker.
«Είναι ένα δικαίωμα και ένα προνόμιο για μένα στο πλαίσιο του Οικογενειακού Κώδικα. Επιλέγω να μην το ασκήσω, όπως πολλοί άλλοι δικαστές δεν το ασκούν. Επειδή δεν είναι μέρος των καθηκόντων μας, κάποιοι δικαστές χρεώνουν ακόμη και μια αμοιβή για την εκτέλεση των τελετών. Εγώ δεν κάνω, και ποτέ δεν θα παρεμποδίσω το δικαίωμα οποιουδήποτε προσώπου να παντρευτεί», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: