Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Βοήθεια από την Ομογένεια σε άπορες οικογένειες στην Ελλάδα

Το ομογενειακό νεοσυσταθέν «Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης» παρέδωσε στις 25 και 26 Φεβρουαρίου βοήθεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 240 οικογένειες στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στις 25 Φεβρουαρίου δόθηκαν 145 δέματα σε άπορα άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης. Η συσκευασία των τροφίμων έγινε από εθελόντριες του συλλόγου, ενώ η δημοτική αστυνομία βοήθησε ώστε η διανομή να γίνει απρόσκοπτα και με τάξη.

Στις 26 Φεβρουαρίου, στο κοινοτικό κέντρο του Δήμου Περάματος, παρεδόθησαν 90 δέματα σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία. Στην Αθήνα και στο Πέραμα τα τρόφιμα δόθηκαν σε οικογένειες που πιστοποιημένα έχουν ανάγκη βοηθείας και είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα απόρων.

«Θεωρούμε ότι ήταν μια σημαντική αποστολή, γιατί ουσιαστικά είναι η πρώτη έμπρακτη εκδήλωση συμπαράστασης από την ελληνοαμερικανική κοινότητα», δήλωσε ο Στέλιος Τακετζής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης» που συμμετείχε στην αποστολή σε Αθήνα και Πέραμα μαζί με το επίσης μέλος του συμβουλίου Προκόπη Ζέρβα και οι οποίοι φρόντισαν για τη διασφάλιση των διαδικασιών αγοράς των ειδών και για την παράδοσή τους.

Το «Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης» ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη με σκοπό τη συμπαράσταση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στη χώρα μας που μαστίζονται από την οικονομική κρίση και έχουν άμεσες ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Όπως ανέφερε ο κ. Τακετζής, τα προς διάθεση προϊόντα αγοράζονται στην Ελλάδα με χρήματα που συγκεντρώνονται από ομογενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: