Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε τις επαφές του ΓΑΠ με τον Ντομινίκ Στρος Καν πριν από τις εκλογές του 2009

 
 
Ο πρώην τσάρος της Ελληνικής οικονομίας, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε σήμερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm πως πριν από τις εκλογές του 2009 υπήρξαν επαφές του κ. Παπανδρέου με τον τότε διευθυντή του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρός Καν, όχι, όμως, για να προσφύγει η χώρα μας στις υπηρεσίες του διεθνούς αυτού οργανισμού, αλλά για να ζητήσει τεχνική βοήθεια. «Μιλούσε ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Στρος Καν αλλά δεν μιλούσε για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Μιλούσε γιατί θέλαμε βοήθεια από το ΔΝΤ για να δούμε το πραγματικό πρόβλημα».

Αναφερόμενος στο θέμα των στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα τόνισε πως ουδείς είχε να κερδίσει οτιδήποτε από το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος.

«Όποιος μας κατηγορεί ότι φουσκώσαμε το έλλειμμα πρέπει να έρθει με στοιχεία και να το τεκμηριώσει. Δεν είχαμε τίποτα να κερδίσουμε φουσκώνοντας το έλλειμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου πραγματοποίησε πολύ σημαντικό έργο, δηλώνοντας ότι έγινε η καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: