Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Πιθανότερος ο ΘΑΝΑΤΟΣ το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ της ΑΓΓΛΙΑΣ

Αγγλία. Aσθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία τα Σαββατοκύριακα έχουν 27% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν.

Έρευνα έδειξε ότι τα περισσότερα νοσοκομεία (129 από τα 146 νοσοκομεία για επείγοντα περιστατικά) είχαν μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων τα Σαββατοκύριακα. Αυτό οφείλεται σε μειωμένο προσωπικό και έλλειψη πρόσβασης σε διαγνωστικές εξετάσεις (όπως μαγνητικές τομογραφίες)

Έκθεση του περασμένου μήνα, που έγινε από το NHS της Αγγλίας, αναφέρει, πως 4.400 ζωές το χρόνο, θα μπορούσαν να σωθούν εάν το ποσοστό θανάτων ήταν το ίδιο σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τα τελευταία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους συμβούλους και αναλυτές υγείας για την Sunday Times (the respected healthcare analysts Dr Foster Intelligence for the the Sunday Times) δικαιώνουν το αίτημα για να προσφέρει το NHS, υπηρεσίες επτά ημερών όπως στα σούπερ μάρκετ.

Ο Sir Bruce Keogh (the NHS medical director) δήλωσε πως οι ασθενείς όπως και οι πελάτες των σούπερ μάρκετ, δικαιούνται την ίδια ποιότητα εξυπηρέτησης καθημερινά.

 Ωστόσο ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος (The British Medical Association) ανέφερε πως είναι λάθος να συγκρίνουμε τις υπηρεσίες υγείας με τις αγορές προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.
Η λειτουργία στις υπηρεσίες υγείας τις ίδιες ώρες καθημερινά, είναι απλά δυσβάσταχτη.

14-7-13 Patients admitted to hospital are '27% more likely to die at weekends'
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2363835/Patients-admitted-hospital-27-likely-die-weekends.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: