Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

ΖΩΑΚΙΑ παγιδεύονται στη ΜΗΧΑΝΗ του ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ


7-7-13 Φλόριντα , Κουταβάκι παγιδευμένο στη μηχανή ενός αυτοκινήτου (PT Cruiser) έκανε ταξίδι 5 έως 10 μιλίων (8 έως 16 χιλιόμετρα) μέχρι να το απεγκλωβίσουν.

Το εφιαλτικό του ταξίδι ξεκίνησε από Hallandale Beach, Greater Miami και έφτασε μέχρι την Dania Beach (αφού πέρασε το Hollywood)
Διασώθηκε από πυροσβέστες (μέσα σε δύο λεπτά αφού έβγαλαν τον τροχό του αυτοκινήτου) που δούλεψαν προσεκτικά για να βγάλουν το ζώο αλώβητο.
Οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου παρατήρησαν αλλαγή στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και δεν άκουγαν το εύηχο γουργούρισμα του κινητήρα (engine wasn't purring)
έτσι κάλεσαν για βοήθεια και έκπληκτοι  αντίκρισαν το ταλαιπωρημένο κουτάβι που κόλλησε στη μηχανή.
Του έδωσαν νερό και το μετέφεραν για check-up σε κτηνίατρο του Χόλυγουντ.    Το σκυλάκι δεν τραυματίστηκε και θα συνέλθει γρήγορα από την απίστευτη περιπέτειά του.


 
18-6-13  Γατάκι μόλις τριών εβδομάδων επέζησε ένα ταξίδι 1.000 μιλίων, παγιδευμένο στη μηχανή αυτοκινήτου ( Honda Fit)
Ταξίδεψε σε δύο κράτη - από το Όρεγκον στην Καλιφόρνια εγκλωβισμένο στο χώρο του κινητήρα.
Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, άκουγε το γατάκι να νιαουρίζει αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.
Τελικά κάλεσε τη φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue Team, Inc. Αρχικά η υπεύθυνη κ. Julia Di Sieno, σύστησε στην ιδιοκτήτρια να καλέσει το Santa Barbara police department και να ζητήσει το τμήμα animal control. Ο αρμόδιος υπάλληλος του αστυνομικού τμήματος θεώρησε πως το γατάκι είχε φύγει, γιατί δεν άκουγε το νιαούρισμά του.
Αλλά αργότερα το νιαούρισμα ακούστηκε ξανά.
Η Julia Di Sieno που εργάζεται 29 χρόνια για τη διάσωση ζώων όπως λιοντάρια, αρκούδες και άλλα μεγάλα θηλαστικά, ανέλαβε η ίδια το περιστατικό, και όπως είπε στο ABC News, αυτή ήταν η πρώτη φορά που έσωσε ένα γατάκι από έναν κινητήρα αυτοκινήτου.
Η Julia Di Sieno αρχικά κατέστειλε την αντίδραση του ζώου, με τη

χρήση μιας ράβδου, έπειτα φόρεσε κατάλληλα γάντια και έβγαλε με μεγάλη προσοχή το νεογέννητο εξαντλημένο γατάκι. Το αφυδατωμένο ζώο είχε τραυματιστεί στο μάτι και μολύνθηκε.
τώρα έφαγε, γουργουρίζει χαρούμενο και παίρνει αντιβιοτικά για να συνέλθει.
Του έδωσαν το όνομα «Αγάπη» προς τιμή του ιδιοκτήτη εταιρείας οδικής βοήθειας φορτηγών, που βοήθησε δωρεάν το γατάκι χωρίς να ζητήσει χρήματα.
΄Οπως εξήγησε η Julia Di Sieno, ο ζεστός χώρος του κινητήρα αποτελεί ένα ζεστό σπιτάκι για το ζώο που αναζητά ασφάλεια.

 7-7-13 Running a bit ruff: Lucky pup travels five miles trapped in car engine before being rescued without a scratch
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2356788/Dog-trapped-miles-car-engine-rescued-scratch.html#comments

18-6-13 Get meow't of here! Three-week old kitten survives 1,000 mile trip inside engine of carKitten survives 1,000 mile journey inside the engine of a Honda Fit
Travelled across two states - from Oregon to California in engine compartment
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2343736/Get-meow-t-Three-week-old-kitten-survives-1-000-mile-trip-inside-engine-car.html#comments

Δεν υπάρχουν σχόλια: