Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

η ΕΥΤΥΧΙΑ βρίσκεται στον ΚΗΠΟ μας

Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Gardeners' World magazine, πάνω από το 90% των κηπουρών πιστεύει πως το χόμπι της κηπουρικής, τους φτιάχνει τη διάθεση.
 Η κηπουρική βελτιώνει την ψυχολογία, διώχνει την κατάθλιψη και μας κάνει να νιώθουμε χρήσιμοι.
Το 80% των κηπουρών δηλώνει ικανοποιημένο από τη ζωή του.
Εάν αισθάνεσαι κακόκεφος, αντί για ένα ποτήρι κρασί, πάρε το φτυαράκι κήπου και πήγαινε στο παρτέρι να φροντίσεις τα λουλούδια σου.
Ο καθηγητής Jules Pretty, ιδρυτής του κέντρου Περιβάλλον και Κοινωνία, του Πανεπιστήμιου του Essex, (επικεφαλής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών το 2004-2008) δήλωσε πως η επιστημονική έρευνα σε πολλά πανεπιστήμια, δείχνει καθαρά, πως οι δραστηριότητες στη φύση και η διατήρηση πρασίνου στο άμεσο περιβάλλον μας, βοηθούν στη καλή προσωπική μας υγεία. 

Τα πάρκα, οι κήποι και γενικά τα μικρά «κομμάτια φύσης» μέσα στην πόλη, ωφελούν (θωρακίζουν) την υγεία βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Δημοσκόπηση 1.500 ενηλίκων στη Βρετανία έδειξε πως το 80% των ατόμων που ασχολούνται με την κηπουρική, αισθάνεται ικανοποιημένο από τη ζωή του (σε σύγκριση με το 67% των ατόμων που δεν ασχολούνται) 
Η Gardeners' World editor Lucy Hall, δήλωσε πως « η έρευνα βεβαιώνει αυτό που υποπτευόμασταν, το δημιουργικό χόμπι της κηπουρικής δίνει ευτυχία »
Η «πράσινη άσκηση» παρέχει μια δόση φύσης, είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες και χαρίζει ψυχική και σωματική υγεία.
Εάν η κοινωνική πολιτική, προάγει δραστηριότητες που συνδέονται με τη φύση, όπως η κηπουρική, οι κρατικές δαπάνες για προβλήματα υγείας θα μειωθούν.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο το πιο δημοφιλές χόμπι είναι computing ή gaming, (52% των ερωτηθέντων το αναφέρουν ως αγαπημένο χόμπι τους) αλλά η κηπουρική και το περπάτημα - πεζοπορία είναι το δεύτερο αγαπημένο χόμπι (στο 43% των ερωτηθέντων)
Φέρνει μια φυσική αισιοδοξία « δεν έχει σημασία πόσο άσχημος είναι ο καιρός, υπάρχει πάντα το επόμενο έτος »
Οι υπαίθριες δραστηριότητες, η ενότητα του ανθρώπου με τη φύση (και όχι η κυριαρχία στη φύση) δίνουν τη μεγαλύτερη ευτυχία.
Οι σπόροι που φυτεύουμε, η εξέλιξή τους, το θαύμα ενός λουλουδιού και ο καρπός της γνώσης, κρύβουν τις αλήθειες της ζωής και το μυστικό της μακροζωίας.

14-7-13  Why gardening makes you HAPPIER: It can ward off depression, improve your mood and make you feel life is more worthwhile
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2363793/Why-gardening-makes-HAPPIER-It-ward-depression-improve-mood-make-feel-life-worthwhile.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: