Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ο κ.ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ και ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ Χαλκιδικής

29-10-12 Χαλκιδική, Πολύγυρος, υγειονομικός επιθεωρητής γράφει σε ανάρτησή του
" Σήμερα άκουσα έναν ωραίο προβληματισμό από τον Παπαθεμελή.
Η φύση και το ανθρώπινο μυαλό συνεχίζουν να παράγουν το ίδιο.
Πως λοιπόν υπάρχει οικονομική κρίση αφού δεν έγινε καμία πανδημία,  καμία καταστροφή".

άποψη του υγειονομικού επιθεωρητή της Χαλκιδικής
 
Πράγματι η φύση συνεχίζει να παράγει,    το ίδιο το ανθρώπινο μυαλό όμως δεν ασχολείται μόνον με την παραγωγή αγαθών αλλά και με την παραγωγή μεθόδων χειραγώγησης.
Έτσι λοιπόν ως εργαλείο χειραγώγησης στην παρούσα φάση το ανθρώπινο μυαλό χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση    -την οποία κατασκεύασε εξ ολοκλήρου -προκειμένου ο ίδιος ο κατασκευαστής, αφού φέρει τους άλλους σε απόγνωση, στην συνέχεια να τους προσφέρει την λύση,   η οποία δεν είναι άλλη από την καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών,    οι οποίες με απόλυτο έλεγχο, θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη την ασφάλεια και την ευημερία,   σε έναν κόσμο απόλυτης παγκόσμιας δικτατορίας.
η τυραννία που διανύουμε, θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της ανθρωπότητας & η τελευταία. Γιατί μετά...θα κλίνει παν γόνυ οριστικά & αμετάκλητα.  Καλό είναι λοιπόν, όσο είναι ακόμη καιρός, να αρχίσουμε το ξεφόρτωμα της ψυχής όσο ο καθένας μπορεί.
πηγή
ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ & ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ

η δική μου άποψη

Με τον όρο "φύση" εννοούμε τη συνολική σύσταση και ουσία των πραγμάτων, το Σύμπαν.

"Φύση" σημαίνει κάτι που υπάρχει, ζει και μεγαλώνει μόνο του, από εσωτερική αιτία, η αρχή που βρίσκεται μέσα στα πράγματα, που τα κάνει να αυξάνονται και να παίρνουν ορισμένη μορφή. "Φυσικός νόμος" είναι η σταθερή σχέση μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος.

Εμείς οι άνθρωποι είμαστε ένα μόνο μέρος της φύσης.  "Ανθρωπος και φύσις ενότης αδιαίρετος", είπε ο Στωικός Μάρκος Αντωνίνος.

Η συνείδηση Ενότητας με τη Φύση, η συμφιλίωση και η αρμονία  μαζί της, μας επιτρέπει να γνωρίσουμε τα κρυμμένα μυστικά της. Να διαβάσουμε τα «σημάδια» του επερχόμενου μέλλοντος, να στρέψουμε με συγκεκριμένες τακτικές το «τυχαίο» προς όφελός μας,

Το ανθρώπινο μυαλό που επινοεί μεθόδους χειραγώγησης αγνοεί τον πλέον σημαντικό ρυθμιστή κάθε διαδικασίας, τον ΑΣΤΑΘΜΗΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, το ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ, αυτό που ονομάζουμε ΤΥΧΗ.

Η στενή επαφή με τα ζώα, τα έντομα, τα φυτά και τα στοιχειακά βασίλεια της φύσης, μας δείχνει το δρόμο.

Μόνο εάν εναρμονίσουμε τις στοιχειακές δυνάμεις της ίδιας μας της ψυχής με τις δημιουργικές δυνάμεις της φύσης θα βγούμε από την ανισορροπία της κάθε μορφής χειραγώγησης…και…συμμόρφωσης.

Θα βρούμε την άκρη στον λαβύρινθο των συλλογισμών μας και δεν θα χαθούμε σε κανένα  λαβύρινθο του Πολυγύρου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: