Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Δύο χρόνια φυλακή (εξαγοράσιμα) και 8.000 ευρώ πρόστιμο γι’ αυτόν που σκότωσε το κουτάβι του

Η δίκη τελείωσε. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι 2 χρόνια φυλάκιση (εξαγοράσιμη) και 8.000 ευρω πρόστιμο.

Το Φιλοζωικό Σωματείο "Η Αγάπη" (Πυλαίας) μας ενημέρωσε ότι την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στην περιοχή της Μηχανιώνας στην Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης ενός rottweiler τριών μηνών, το χτύπησε με ξύλο και αμέσως μετά, το πέταξε από το μπαλκόνι του, όπου τελικά ξεψύχησε στον δρόμο.
Οι γείτονες, ξεσηκώθηκαν και κατήγγειλαν αμέσως το περιστατικό, με αποτέλεσμα ο δράστης να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο! Αφού ζήτησε και πήρε αναβολή, η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε
σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
 Στο δικαστήριο πέρα από τους 10 (!) φιλόζωους, παρευρέθηκαν τα σωματεία "Η Αγάπη", η ΜΚΟ "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ",η "Αδέσποτη Ματιά Αμπελοκήπων" το "Φροντίζω" και το "Καταφύγιο"!

 Η ΑΓΑΠΗ (φιλοζωικο σωματειο) Ευχαριστούμε τον δικηγόρο που στάθηκε και εκπροσώπησε τους φιλόζωους και φυσικά την Ολγα, τον Μιχάλη και την Ειρήνη που ήρθαν και κατέθεσαν το γεγονός χωρίς φόβο.
http://www.facebook.com/love4pets?v=wall

Η απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ήταν καταπέλτης για τον εγκληματία – που δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο – ο οποίος την περασμένη Τετάρτη 3/10 σκότωσε χτυπώντας στο κεφάλι με ξύλο το μόλις τριών μηνών κουτάβι του (ράτσας Ροτβάιλερ) και στη συνέχεια το πέταξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του διαμερίσματος στο οποίο μένει στην περιοχή της Μηχανιώνας.

Οι γείτονες που άκουσαν τα ουρλιαχτά του ζώου και το είδαν αιμόφυρτο να ξεψυχάει μέσα σε λίγα λεπτά κινητοποιήθηκαν και σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία της περιοχής αλλά και την Αστυνομία, που έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον, κατέθεσαν εναντίον του και τελικά ο άνδρας συνελήφθη την επόμενη μέρα 4/10 στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή, εξαγοράσιμα (προς 5 ευρώ την ημέρα που μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 9,50 ευρώ ανά ημέρα). Η ποινή συνοδεύεται και από 8.000 ευρώ πρόστιμο.

Μάλιστα ο εισαγγελέας πρότεινε να μην του επιτραπεί να αποκτήσει ξανά άλλο ζώο, κάτι που όμως δεν καταγράφηκε στην απόφαση.

Αν και από το πρωί κυρίως μέσω Facebook γινόταν έκκληση για να παραστούν στη δίκη όσο το δυνατόν περισσότεροι φιλόζωοι στα Δικαστήρια πήγαν μόνο καμιά δεκαριά κυρίως εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων της περιοχής.

Ο δράστης έχει δικαίωμα έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης.
πηγή

 
Διαβάστε επίσης:
Σκότωσε ξυλοκοπώντας τον σκύλο που μόλις είχε υιοθετήσει!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: