Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΙΕΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΖΩΩΝ πουλούν ΚΥΝΗΓΟΙ στη ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

28-9-12
Αγοράστε τάρανδο σε δημοπρασία
Η διεθνής εξειδικευμένη έκθεση-αγορά «Κυνήγι και Ψάρεμα. Φθινόπωρο-2012» εγκαινιάστηκε στη Λευκορωσία. Ένας από τους διοργανωτές μάλιστα, επινόησε για εφέτος μια ασυνήθιστη για τα ήθη της πρωτεύουσας της χώρας προσφορά.
Η «Ένωση Κυνηγών και Ψαράδων Λευκορωσίας» πρότεινε στους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε δημοπρασία, όπου θα μπορέσουν να αποκτήσουν άλκες (αμερικανικά ελάφια), ταράνδους, αγριογούρουνα και ζαρκάδια.
Ο πρόεδρος της «Ένωσης Κυνηγών και Ψαράδων» Γιούρι Σούμσκι επισημαίνει:
Από την 1η Οκτωβρίου ξεκινά η περίοδος του κυνηγιού των οπληφόρων. Για να έχει λοιπόν κάθε κυνηγός τη δυνατότητα πρόσβασης και να έρθει να κυνηγήσει οπληφόρα θηλαστικά στις κυνηγετικές μας εκτάσεις, τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δημοπρασία και να αποκτήσουν άλκη, αγριογούρουνο ή τάρανδο.
Τα ίδια τα ζώα κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας δεν θα είναι παρόντα, αλλά στη θέση τους θα υπάρχουν λαχνοί με την περιγραφή τους. Οι αγοραστές θα είναι σε θέση να επιλέξουν οποιοδήποτε ζώο από αυτά, που παρουσιάζονται στους καταλόγους των κυνηγετικών μονάδων, να το παζαρέψουν, να υπογράψουν συμφωνητικό αγοραπωλησίας και να μεταβούν στο χώρο όπου θα κυνηγήσουν. Πάντως έτσι παραχωρείται ουσιαστικά, η άδεια για τη θανάτωση ενός ζώου. Αυτή η «τεχνολογία» έχει σκοπό να προσελκύσει κυνηγούς όχι μόνο από τη Λευκορωσία, αλλά και το εξωτερικό, επισημαίνει ο επικεφαλής της διεύθυνσης Κυνηγίου και Αλιείας Ανατόλι Μολοζάφσκι:
Μέχρι στιγμής το 10 % των εσόδων μας είναι ο ξένος κυνηγετικός τουρισμός.
Η «Ένωση Κυνηγών και Ψαράδων Λευκορωσίας» προς το παρόν δεν ανακοινώνει πόσο θα κοστίζει ο ένας ή ο άλλος λαχνός. Οι τιμές ορίζονται από τις κυνηγετικές μονάδες και οι σκοποί της αγοράς μπορεί να είναι διαφορετικοί: κάποιος είναι έτοιμος να αγοράσει το ζώο ως κυνηγετικό τρόπαιο, κάποιος θα το καταναλώσει ως κρέας, άλλος σχεδιάζει πραγματικά να το κυνηγήσει.
Στη δημοπρασία του Μινσκ θα εκτεθούν προς πώληση 250 ζώα. Σχεδιάζεται ότι η αρχική τιμή της άλκης για να επιτραπεί το κυνήγι της με όπλο είναι περίπου 900 δολάρια.

Ενοχλήθηκαν από τη διεξαγωγή παρόμοιας δημοσκόπησης μόνο οι υπερασπιστές της άγριας φύσης στη Λευκορωσία. Διαβίβασαν στο υπουργείο Φυσικών Πόρων και Προστασίας του Περιβάλλοντος διαμαρτυρία, όπου ζητούν να ακυρωθεί η δημοπρασία, εφόσον η πώληση αδειών για τη δολοφονία ζώντων όντων είναι ενασχόληση ανήθικη και βάναυση.
Οι οικολόγοι ήδη χαρακτήρισαν τη δημοπρασία «αγορά δικαιώματος στη δολοφονία». Για να διασωθεί έστω και μία άλκη, άνοιξαν ειδικό λογαριασμό υποστήριξης. Ως την παραμονή της δημοπρασίας έχει συγκεντρωθεί μόλις ένα εκατομμύριο, που ισοδυναμεί μόνο με το ένα όγδοο τμήμα της αξίας του ζώου. Μεταξύ άλλων μόνο την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σκοτώθηκαν 628 άλκες. Αυτή την κυνηγετική περίοδο ο προγραμματισμός μιλά για 900. Συν 3500 ζαρκάδια και 13.000 αγριογούρουνα. Οι οικολόγοι λένε ότι πληρώνοντας μπορείς να σκοτώσεις ακόμη και ευρωπαϊκό βίσωνα, που έχει ενταχθεί στην Κόκκινη Βίβλο των υπό εξαφάνιση ειδών. Η αλήθεια είναι ότι η τιμή για ένα τέτοιο κυνήγι θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη, από 6 έως 40 χιλιάδες ευρώ. Οι δραστήριες ενέργειες των φιλόζωων εξανάγκασαν την «Ένωση Κυνηγών και Ψαράδων Λευκορωσίας» να αλλάξει τη διατύπωσή της. Η δημοπρασία ονομάζεται πλέον πώληση κυνηγετικών τουριστικών πακέτων. Ωστόσο οι οικολόγοι επισημαίνουν ότι η νέα ονομασία δεν μεταβάλει την ουσία της υπόθεσης και προτίθενται να επιτύχουν πλήρη απαγόρευση αυτών των δημοπρασιών.
πηγή
250 animal killing permits auctioned in Minsk
Head of the Association of Hunters and Fishermen Yury Shumski has promised that if ecologists manage to buy an elk... it will live until the next season.
There are about 100 thousand people who love hunting in Belarus, he added

4 thousand people have signed the petition to cancel the auction, chairperson of "Ecodom" Iryna Suhiy said.

628 elks were killed in the Association of Hunters and Foresters last season.
They are planning to kill 900 elks, 3.5 thousand does and 13 thousand wild boar this year.
You can even kill a European bison if you pay. And it is in the Red Book.
 But it will cost you much more - from 6 to 40 thousand euro...πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: