Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΛΕ ΜΑΤΙ σαν ΜΠΑΛΑ ξέβρασε η ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

10-10-12 Φλόριντα, παραλία Pompao Beach (just outside Fort Lauderdale,Fla.)
στη φάση παλίρροιας, ο Gino Covacci, έκανε βόλτα όταν παρατήρησε μια σφαίρα με βαθύ μπλε χρώμα στο σημείο όπου τα νερά είχαν το μεγαλύτερο ύψος.
Η σφαίρα ήταν ένα γιγάντιο μάτι, που μάτωνε ακόμα, όταν ο Covacci το περισυνέλεξε και το τοποθέτησε σε μια πλαστική σακούλα.
Η επιτροπή για την αλιεία και διατήρηση της άγριας ζωής στη Φλόριντα, παρέλαβε το αγνώστου ταυτότητας γιγάντιο μάτι και το τοποθέτησε στον πάγο μέχρι να σταλεί στο ινστιτούτο Fish and Wildlife Research Institute στην Αγία Πετρούπολη.
Οι θαλάσσιοι βιολόγοι που το εξέτασαν, δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν σε ποιο θαλάσσιο είδος ανήκει.
Κάνουν μόνο υποθέσεις για τεραστίων διαστάσεων τόνο, ξιφία, μεγάλο ψάρι του βυθού ή γιγάντιο καλαμάρι.

Η Carli Segelson, εκπρόσωπος τύπου της επιτροπής, δήλωσε στο NBC news, ότι θα γίνει γενετική ανάλυση DNA, που ίσως αποκαλύψει τον κάτοχο του μυστηριώδους οφθαλμού. Εάν ο γενετικός έλεγχος δεν προσδιορίσει το γιγάντιο είδος, τότε ίσως ένα άγνωστο τέρας, να ζει στο βυθό της θάλασσας.

Mysterious softball-sized EYE found on Pompao Beach, Florida – Oct 10, 2012
πηγές
http://ttbtsdisclose.wordpress.com/2012/10/13/mysterious-softball-sized-eye-found-on-pompao-beach-florida-oct-10-2012/
http://newsfeed.time.com/2012/10/12/look-out-mysterious-giant-eyeball-washes-up-on-florida-coast/

ΦΩΤΟ deep sea creature

σχετική ανάρτηση
12-4-11    ΓΙΓΑΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΔΩΝ
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/04/blog-post_8278.html
πολλές είναι οι θεωρίες που εξηγούν το γιγαντισμό των ειδών
όπως π.χ. θεωρία της διαστελλόμενης Γης. Υπάρχουν γεωλογικές ενδείξεις ότι η Γη έχει μεγαλώσει σε διάμετρο από την εποχή των δεινοσαύρων, η Γη ήταν μικρότερη και σε μέγεθος και σε μάζα εκείνη την εποχή, έτσι, λόγω την μειωμένης βαρύτητας της Γης, η ζωή αναπτύχθηκε σε γιγάντια μεγέθη
.
η σελήνη ήταν πιο κοντά στη γη από ότι είναι σήμερα, η μεγαλύτερη έλξη βαρύτητας ίσως συνδέεται με τον γιγαντισμό των ειδών. Ωστόσο η εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας- π.χ. εξέταση DNA των απολιθωμάτων, κλπ- μας οδηγεί στις ίδιες αλήθειες που μας αποκαλύπτει και ο προσεκτικός ερευνητής των αρχαίων μύθων, των λαϊκών παραδόσεων και των θρησκευτικών κειμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: