Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

PUPPY TRAFFICKING στο Δουβλίνο, συνεργασία της DSPCA με την αστυνομία

Δουβλίνο, περισσότερα από 50 κουτάβια βρέθηκαν μέσα στο πορτ μπαγκάζ δύο αυτοκινήτων, σε έρευνα που έκανε η Gardaí (αστυνομική δύναμη Ιρλανδίας ) σε συνεργασία με την DSPCA (σύλλογο για την προστασία των ζώων Dublin SPCA)    Εκτιμούν πως τα κουτάβια προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και επρόκειτο να πουληθούν στη μαύρη αγορά για αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Η Gardaí σταμάτησε τα δύο αυτοκίνητα στο δρόμο Old Malahide Road, στο Coolock. Στην έρευνα που έκανε βρέθηκαν είκοσι πέντε σκυλάκια ράτσας Jack Russells, αρκετά cocker spaniels, springer spaniels, terriers, beagles και Labradors.
Συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 20 και 30 ετών και οδηγήθηκαν στο
Coolock Garda Station.

Θα δικαστούν για συμμετοχή στο αδίκημα στο Dublin District Court  στις αρχές του ερχόμενου μήνα.

26-6-12 η Dublin SPCA επέλεξε έξι αστυνομικούς της Gardaí για την απονομή ασημένιων μεταλλίων.
Η απονομή έγινε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ισότητας και Άμυνας, Alan Shatter TD, (Minister for Justice, Equality and Defence)  για την πολύτιμη βοήθειά τους στην καταπολέμηση της κακοποίησης των ζώων, την προσφορά τους για την καλύτερη διαβίωση και διάσωση των ζώων.
Το τηλεφωνικό κέντρο της  Dublin SPCA, δέχεται πάνω από 90.000 κλήσεις κάθε χρόνο για ζώα που υποφέρουν.
Ειδικοί επιθεωρητές της Dublin SPCA (Inspectors Tony McGovern και Liam Kinsella) διερευνούν τις καταγγελίες.
Κάθε περιστατικό για άμεση δράση, απαιτεί ώρες έρευνας, συλλογή πληροφοριών, εντοπισμό του δράστη, εκπαίδευση και ενημέρωση για την πορεία της διάσωσης.
Η διάσωση  περιέχει  συχνά έκθεση σε κίνδυνο και εξουθενωτική προσπάθεια, απαιτεί αγάπη για τα ζώα και αφοσίωση στο έργο αυτό
 
 Fifty puppies found in Dublin cars in animal cruelty investigation
http://www.thejournal.ie/puppies-rescued-dublin-dspca-629007-Oct2012/?utm_source=twitter_self

26-6-12 Gardaí awarded medals for work in combating cruelty to animals
http://www.thejournal.ie/dspca-garda-award-animal-cruelty-500816-Jun2012/

στη χώρα μας   6-10-12   Στη Νομική Υπηρεσία, στον Γενικό Γραμματέα και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών του ΥΠ.Α.Α.Τ. απέστειλε υπόμνημα,  η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) τονίζοντας τα προβληματικά σημεία του νόμου 4039/2012 και αντιπροτείνοντας λύσεις, ώστε η νομοθεσία να λύνει τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Επί της ουσίας στο σχετικό υπόμνημα  γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τις έννοιες της παθητικής κακοποίησης σχετικά με τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων και στην ανάγκη ξεκάθαρης αναφοράς περί αρμοδιότητας της Ελληνικής Αστυνομίας στην πάταξη τους.
 Επίσης γίνεται λόγος για τους περιορισμούς εισαγωγής και πώλησης ζώων στα καταστήματα,
πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: