Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Πάνω από 510 εκατ. ευρώ "πέταξαν" για Αλβανία ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΞΕΤΙΝΑΞΑΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΔ!


 Κύμα παλιννόστησης στην Αλβανία επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από μετανάστες που διέμεναν και εργάζονταν στη χώρα μας.

Άνω των 600.000 Αλβανών μεταναστών, η επιλογή της επιστροφής στην πατρίδα μοιάζει μονόδρομος, καθώς η κρίση που μαστίζει την Ελλάδα δεν αφήνει πλέον περιθώρια επιλογών.
Τα στοιχεία από τοπικά αλβανικά ΜΜΕ είναι άλλωστε ενδεικτικά.

Φέτος, ταξίδεψαν για να γιορτάσουν το Πάσχα στην πατρίδα τους περί τους 100.000 Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα. Είναι ο μικρότερος αριθμός των τελευταίων ετών, γεγονός που οφείλεται στην οικονομική κατάσταση, αν και η επιστροφή συνδυάστηκε με την επίλυση διαφόρων εκκρεμοτήτων με το αλβανικό κράτος.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ακόμη ότι τους τρεις πρώτους μήνες εκταμιεύτηκαν από τις τράπεζες στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν στις αλβανικές 510 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2011, οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα μετέφεραν στις αλβανικές τράπεζες 717 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία δεν έχουν προορισμό την καθημερινή κατανάλωση, δηλαδή δεν αφορούν την κλασική μορφή εμβασμάτων, αλλά κλειστούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ένα άλλο στοιχείο που επιβεβαιώνει την διεύρυνση της επιστροφής είναι η αύξηση του αριθμού μαθητών στα σχολεία.Πρόκειται για παιδιά μεταναστών, που γεννήθηκαν και πήγαιναν σε σχολεία στην Ελλάδα.

Στην πόλη των Αγίων Σαράντα, αναφέρει η διεύθυνση Παιδείας του νομού, κατά το σχολικό έτος 2011-12 ο αριθμός μαθητών επαναπατρισμένων οικογενειών στα σχολεία της πόλης έφθασε τους 190. Πρόκειται για μαθητές που ακολούθησαν αλβανικά σχολεία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

Στην πόλη του Αργυροκάστρου, μόνο στο δημόσιο ελληνικό σχολείο, (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο), ο αριθμός μαθητών επαναπατρισμένων οικογενειών ανέρχεται περίπου στους 100. Πρόκειται για παιδιά οικογενειών κυρίως από μεικτούς γάμους.

Μέρος αυτών είναι αλβανικής καταγωγής και σε τρίτη μοίρα παιδιά Ελλήνων γονέων της μειονότητας. Τα ίδια σχεδόν νούμερα διαπιστώνονται και στο δημόσιο ελληνικό σχολείο (δημοτικό- γυμνάσιο) της πόλης των Αγίων Σαράντα.

 news247.gr

 Σχόλιο αναγνώστη:

Οι Βούλγαροι τόσα χρόνια με ελάχιστα ένσημα που έκαναν στη χώρα μας (σε σχέση με τους Έλληνες ασφαλισμένους) αναγνωρίζοντας και τα έτη ασφάλισης στη δική τους χώρα έβγαιναν ή και βγαίνουν ακόμα στην σύνταξη από το ΙΚΑ στην Ελλάδα μπαινοβγαίνοντας καθημερινά στα σύνορα αφού είχαν δηλώσει διεύθυνση κατοικίας εδώ. 

Βλέπετε είμαστε όλοι μέλη της Ε.Ε.

 Οι Αλβανοί είχαν εφεύρει άλλο κόλπο, ξετίναζαν το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ ασφαλιζόμενοι το μισό χρόνο ο σύζυγος και τον άλλο μισό χρόνο η σύζυγος ή κάποιος συγγενής του για το υπόλοιπο δε διάστημα εισέπραταν το ταμείο ανεργίας με παράλληλα μαύρη εργασία ενώ έκαναν χρήση όλων των παροχών σε είδος ή χρήμα (φάρμακα, βοηθήματα). Τώρα λοιπόν που είναι και αυτοί υπό ένταξη μέλη της Ε.Ε. την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια (χωρίς να πληρώσουν το παραμικρό φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν) και καθήστε εσείς έξυπνοι Έλληνες να φάτε τα σκατά και να σας ξεσκίσουν στη φορολογία.

 Όμως κι αν ακόμα μας θεωρούν όλοι οι γείτονες ηλίθιους εμείς πάνω από όλα δεν κοιτάμε το συμφέρον της χώρας μας (δεν κάνουμε καμία προσπάθεια για έλεγχο των συνόρων καθώς εμείς δεν συνορεύουμε από παντού με μέλη της ευρώπης των 15) γιατί αν το κάνουμε θα μας πουν πατριώτες που είναι χειρότερος χαρακτηρισμός και από το ηλίθιος!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: