Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Κατακλυσμική αύξηση των σιτιζόμενων σε συσσίτια στη Θεσσαλονίκη - 85% ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ


 Τα τεράστια προβλήματα ανεργίας, ο υποσιτισμός των μαθητών και η εξαθλίωση των ηλικιωμένων είναι το τρίπτυχο προβλημάτων που αναδεικνύει η ραγδαία αύξηση του ποσοστού των πολιτών που σιτίζονται στα συσσίτια στη δυτική Θεσσαλονίκη. Χειρότερη η κατάσταση στον Εύοσμο.

«Καμιά φορά νομίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Όμως το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης μένει δυτικά, εκεί που βρίσκεται ο νεότερος πληθυσμός της», δήλωσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας.

Προσθέτοντας «Υπάρχουν άνθρωποι που πριν συμμετείχαν εθελοντικά και με έντονη διάθεση προσφοράς στην παρασκευή του φαγητού και σήμερα, άνεργοι πλέον και χωρίς εισοδήματα, σιτίζονται και οι ίδιοι από αυτό».

Συγκεκριμένα ο αριθμός των σιτιζόμενων από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως έχει φτάσει τους 4.178, από 2.445 τον περασμένο Δεκέμβριο και μόλις 1.387 τον Δεκέμβριο του 2010.
Ενώ η Μητρόπολη επίσης προσφέρει σχολικό κολατσιό σε 200 παιδιά, μετά από συνεννόηση των υπευθύνων της με τις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Και χωρίς να το γνωρίζουν τα ίδια τα παιδιά.

Όσον αφορά την τρίτη ηλικία, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχέδιο πρότασης στο ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, δυναμικότητας 99 κλινών, σε χώρο 10 στρεμμάτων στο Φίλυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: