Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Και νέες επισκέψεις υποψηφίων βουλευτών στους τουρκόφρονες του κόμματος DEB


     Αυτή τη φορά, μετά τον υποψήφιο της ΝΔ, ήταν η σειρά των υποψηφίων της ΔΗ.ΣΥ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με τον πρώτο μάλιστα να πλέκει το εγκώμιο του αλήστου μνήμης ιδρυτή του DEB Αχμέτ Σαδήκ και τον δεύτερο να προβαίνει σε χαρακτηριστικές δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης»!

     Συνεχίζονται οι επισκέψεις των μειονοτικών υποψήφιων βουλευτών στα γραφεία του ρατσιστικού τουρκο-κόμματος DEB στην Ξάνθη. Ο τελευταίος (μέχρι στιγμής φυσικά) που το διέπραξε, ήταν ο Τουρκές Χατζιμεμίς, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της Μητσοτάκαινας, όπως μας πληροφορεί η επίσημη ιστοσελίδα του DEB, στην οποία διαβάζουμε ακόμη τα εξής: «Κατά την επίσκεψη που έγινε στις 24-4 δίπλα στον αντιπρόεδρο του κόμματος DEB και υπεύθυνο των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου παραβρέθηκε και η ηγεσία του κόμματος στην Ξάνθη. Στην επίσκεψη πρώτος πήρε τον λόγο ο Τουρκές Χατζιμεμίς (σ.σ. τον βλέπετε πρώτο από αριστερά στην παρακείμενη φωτογραφία, ενώ δίπλα του κάθεται ο Αχμέτογλου) και χρησιμοποίησε τις εξής φράσεις:

¨Καταρχήν ευχαριστώ το κόμμα DEB για αυτή την ωραία υποδοχή. Το κόμμα DEB είναι ένα κόμμα που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο ηγέτη μας, τον Αχμέτ Σαδήκ. Ο Αχμέτ Σαδήκ είναι ένας ηγέτης που αγωνίστηκε επί πολλά χρόνια για αυτή την μειονότητα. Τα χρόνια κατά τα οποία εκείνος και οι άλλοι ηγέτες της μειονότητας αγωνίστηκαν, εμείς ήμασταν φοιτητές πανεπιστημίου και θυμόμαστε εκείνη την περίοδο πολύ καλά. Και εμείς σήμερα λοιπόν μπήκαμε υποψήφιοι για να αγωνιστούμε για την μειονότητα μας. Πιστεύω πως το κόμμα με το οποίο είμαι υποψήφιος θα επιδείξει την απαραίτητη ευαισθησία για τα θέματα της μειονότητας. Υποστηρίζω πως οι ηγέτες και οι σύλλογοι της μειονότητας πρέπει να συνεργαστούν για επωφελείς για αυτή την κοινότητα εργασίες. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Ένας βουλευτής από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Κινούμενοι σε συνεργασία οι φορείς της μειονότητας, σύλλογοι και αυτοδιοικητικοί, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτή την ωραία υποδοχή».
                                                             Και δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας»
     Τρεις ημέρες πριν (21 Απριλίου) είχε επισκεφθεί τα ίδια γραφεία και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του DEB  Οζάν Αχμέτογλου (βλέπετε μαζί τους δυο τους στη 2η φωτογραφία), καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος από την Ξάνθη.

     Κατά την επίσκεψη παίρνοντας τον λόγο ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ανέφερε πως έγινε υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, για να εκπροσωπήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μειονότητα και είπε τα εξής :

    «Καταρχήν ευχαριστώ την ηγεσία του DEB για αυτήν την θερμή υποδοχή. Το DEB είναι ένα κόμμα, το οποίο επιχειρεί εξ ονόματος της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης να καλύψει ένα σημαντικό κενό. Οι στόχοι μας είναι ίδιοι. Στόχος μας η κατά τον καλύτερο τρόπο εκπροσώπηση της μειονότητας μας στην πολιτική αρένα. Εγώ έγινα υποψήφιος στο συγκεκριμένο κόμμα, διότι πιστεύω πως έχει την πιο σωστή στάση απέναντι στη μειονότητα. Πιστεύω πως θα εκπροσωπήσω καλύτερα την μειονότητα μου μέσα από αυτό το κόμμα. Πρώτη μου προτεραιότητα φυσικά είναι να εργαστώ, ώστε να βρεθεί λύση για τα θέματα της μειονότητας. Και υποστηρίζω πως αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους φορείς και τους συλλόγους της μειονότητας. Σε περίπτωση που εκλεγώ, θα εργαστώ ώστε τα θέματα της μειονότητας μας να λυθούνε σε συνεργασία με φορείς και εκπροσώπους της μειονότητας. Για μένα αυτό που είναι σημαντικό είναι τα θέματα της κοινότητας και μετά τα πιστεύω του κόμματος. Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτήν τη θερμή υποδοχή».
     Μιλώντας στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του κόμματος Οζάν Αχμέτογλου ευχήθηκε εκλογική επιτυχία στον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και πρόσθεσε τα εξής: «Εμείς ως κόμμα DEΒ ευχόμαστε σε όλους τους υποψήφιους της μειονότητας επιτυχία στις εκλογές…Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μειονοτικοί βουλευτές που θα εκλεγούν στις 6 Μαΐου, να έχουν μια συνεχή συνεργασία και επικοινωνία με το σύνολο της μειονότητας και τους μειονοτικούς φορείς. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ στο άκρως αντιδημοκρατικό πλαφόν του 3% που ισχύει και για τους ανεξάρτητους υποψήφιους βουλευτές. Εμείς ως κόμμα DEB πιστεύουμε ότι οι βουλευτές που θα εκλεγούν θα πρέπει να θέσουν αυτό το θέμα και να ζητήσουν να βρεθεί λύση. Εύχομαι ξανά εκλογική επιτυχία στον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, καθώς και οι επόμενες εκλογές να βγουν επωφελείς για τη μειονότητα μας».

     Εμείς αντί άλλου σχολίου, να σας περιγράψουμε απλώς την 3η φωτογραφία από την ίδια συνάντηση, στην οποία (αρχίζοντας από αριστερά) βλέπουμε:  1) τον Ιλτέρ Μέτσο – ιμάμη που τον έστειλε ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην Ρόδο για να «εξυπηρετήσει» (δηλαδή να εκτουρκίσει) τους εκεί μουσουλμάνους,  2) τον υπάλληλο της ψευδομουφτείας Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα και  3) τον αντιπρόεδρο του DEB και δημοσιογράφο Οζάν Αχμέτογλου (της εφημερίδας «Γκιουντέμ» – που φυσικά δεν είναι παρά το επίσημο δημοσιογραφικό όργανο του προξενείου Κομοτηνής και το ηχείο του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών στην ελληνική Θράκη). Βρε μπας και θα έπρεπε, αντί να ανοίγει γραφεία στην Ξάνθη το DEB, να ανοίξουμε εκεί ακόμη ένα τουρκικό προξενείο, να τελειώνουμε; Το γελοίο ελληνέζικο κράτος πάντως των ραγιάδων και των προσκυνημένων δεν νομίζουμε ότι θα είχε κάποια ιδιαίτερη αντίρρηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: