Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Υποβρύχιος πολιτισμός ή UFO: σήμα από τα βάθη του ωκεανού. Cthulhu,το χθόνιο θαλάσσιο τέρας του Howard Lovecraft κοιμάται στην υποβρύχια πόλη R'lyeh

Υποβρύχιος πολιτισμός ή UFO: Ποιος δίνει σήμα από τα βάθη του ωκεανού; (ΒΙΝΤΕΟ)
11 Σεπτεμβρίου 2021
Το 1991, το αμερικανικό σύστημα ανίχνευσης υποβρυχίων έλαβε δύο άγνωστα σήματα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι επιστήμονες ονόμασαν το ένα από αυτά Upsweep και το άλλο Whistle. Ούτε το ένα ούτε το άλλο μπόρεσαν να αναγνωριστούν. Το "Rise" εμφανιζόταν κάθε άνοιξη και το φθινόπωρο, και η πηγή του ήταν στη μέση του ωκεανού, και το "Wistle" ακούστηκε μόνο μια φορά. 
Το 1997, ο Αμερικανός στρατός και οι ερευνητές των ωκεανών ανησύχησαν από ένα παράξενο σήμα, με το παρατσούκλι Blooop, το οποίο η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών των ΗΠΑ κατέγραψε κοντά στην Ανταρκτική, νότια της Γης του Πυρός. Ο ήχος ήταν τόσο περίεργος που οι ωκεανολόγοι άρχισαν να αστειεύονται ότι ξυπνούσε ο Cthulhu, το χθόνιο θαλάσσιο τέρας που εφευρέθηκε από τον Αμερικανό συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Howard Lovecraft. Στην ιστορία "Call of Cthulhu", ο συγγραφέας επεσήμανε ότι στο κάτω μέρος του ωκεανού υπάρχει μια υποβρύχια πόλη R'lyeh, στην οποία υποτίθεται ότι κοιμάται ένα θαλάσσιο τέρας. Αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν ότι οι συντεταγμένες της πηγής ήχου "Bloop!" απείχαν μόλις χίλια χιλιόμετρα από το μέρος που υπέδειξε ο συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: