Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ένα σπάνιο ηλιόψαρο δύο μέτρων ξεβράστηκε στην ακτή στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ένα σπάνιο ηλιόψαρο δύο μέτρων ξεβράστηκε στην ακτή στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ένα σπάνιο ηλιόψαρο του είδους Mola tecta, που έφτασε σε μήκος πάνω από 2,2 μέτρα, ξεβράστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό αναφέρθηκε στον ιστότοπο του Seaside Aquarium .
https://www.seasideaquarium.com/

Το ψάρι ανακαλύφθηκε στην πόλη Γκέρχαρτ του Όρεγκον στη βορειοδυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό είναι ένα μάλλον σπάνιο και περίεργο φαινόμενο. Συνήθως, εκπρόσωποι του είδους Mola tecta βρίσκονται σε εύκρατα τροπικά γεωγραφικά πλάτη του νότιου ημισφαιρίου - χιλιάδες χιλιόμετρα από τον τόπο ανακάλυψης.
Τα ψάρια του γένους Mola ονομάζονται «ψάρια του φεγγαριού» ή «ψάρια του ήλιου» λόγω του μεγάλου μεγέθους και του στρογγυλού τους σχήματος. Είναι μεγαλύτερα και λιγότερο κοινά από τους συγγενείς τους Mola mola, το κοινό ηλιόψαρο. Τα άτομα αυτού του είδους μεγαλώνουν μέχρι τρία μέτρα, το βάρος τους φτάνει τους δύο τόνους. Το Mola tecta βρίσκεται στις ακτές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Τον Απρίλιο του 2024, ένας θαλάσσιος σκορπιός, σπάνιος στην περιοχή μας, πιάστηκε στο Μπαλτιίσκ. Το "Klops" έχει ετοιμάσει μια επιλογή από ασυνήθιστους θαλάσσιους κατοίκους που συναντώνται στη Βαλτική Θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: