Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

ΧΡΟΝΟΠΥΛΕΣ. Υπάρχουν πύλες σε άλλους κόσμους? Απίστευτοι θρύλοι για μέρη που θεωρούνται πραγματικά πύλες σε άλλες διαστάσεις

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν πύλες σε άλλους κόσμους, αλλά ίσως αυτό δεν είναι τόσο ιστορικά ξεκάθαρο
9-6-24

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν πύλες σε άλλους κόσμους. Πιστεύουν ότι είναι εντελώς παράλογο, αν και δεν είναι αλήθεια. Ανάμεσα στα τουριστικά αξιοθέατα υπάρχουν πολλά μέρη για τα οποία υπάρχουν απίστευτες φήμες και θρύλοι. Και όπως γνωρίζουμε, οι άνθρωποι δεν είναι επιρρεπείς σε κενές συνομιλίες [άδειες κουβέντες]. Μερικά από αυτά τα μέρη θεωρούνται πραγματικά πύλες σε άλλες διαστάσεις. Πύλες, πύλες αστεριών,  πύλες των θεών – πείτε τις όπως θέλετε, η ουσία δεν αλλάζει.

Για παράδειγμα, στο Περού, στην περιοχή Puerta de Haumarca, η λεγόμενη πύλη των θεών ανακαλύφθηκε το 1996. Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι αυτές οι πύλες χρησίμευαν για τη διέλευση ανώτερων όντων στον κόσμο μας. Υπάρχουν δύο ανοίγματα: το ένα με τη μορφή τετραγώνου μεγέθους 7 επί 7 μέτρα και το άλλο δύο μέτρα ύψος. Ο θρύλος λέει ότι το μεγάλο άνοιγμα προοριζόταν για τους θεούς και το μικρότερο για τους απλούς θνητούς. Όποιος τολμούσε να περάσει από αυτή την πύλη κέρδιζε την αθανασία και μπορούσε να ζήσει ανάμεσα στους θεούς.

Η μυθολογία των Ίνκας προέβλεπε [οραματιζόταν] την ύπαρξη τριών κόσμων: του δικού μας, του πάνω και του κάτω κόσμου. Υπήρχαν επίσης ορισμένα περάσματα ή κανάλια μέσω των οποίων μπορούσε κανείς να μετακινηθεί από τη μια διάσταση στην άλλη. Το τελευταίο άτομο που πέρασε από τις πύλες στον κόσμο των θεών ήταν ο αρχιερέας των Ίνκας, ο οποίος διέφυγε από τους Ισπανούς κατακτητές. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, όταν οι Ισπανοί έφτασαν στο Περού τον XVI [16ο] αιώνα και άρχισαν να λεηλατούν τους θησαυρούς των Ίνκας, ένας από τους ιερείς με το όνομα Amaru Maru δραπέτευσε από το ναό με έναν πολύτιμο χρυσό δίσκο, Το κλειδί των θεών των επτά ακτίνων. Ο Αμάρου βρήκε την πύλη των θεών και παρέδωσε το δίσκο στους φύλακες. Μετά από αυτό, έκαναν ένα συγκεκριμένο τελετουργικό και η πόρτα άνοιξε. Μια σήραγγα με ένα γαλαζωπό φως εμφανίστηκε πίσω του. Ο Amaru Maru μπήκε σε αυτήν την πύλη και εξαφανίστηκε από τον ανθρώπινο κόσμο, πηγαίνοντας στα εδάφη [χώρες] των θεών. 

Φυσικά, αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί σε μύθους και θρύλους, αν όχι για ένα "αλλά". Στο κάτω δεξί μέρος της [τοξωτής κόγχης] αψιδωτής θέσης, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια μικρή στρογγυλή εσοχή στην οποία μπορούσε να τοποθετηθεί ένα στρογγυλό επίπεδο αντικείμενο. Για παράδειγμα, όπως ένας ιερός δίσκος, και πιέστε το με το δάχτυλό σας. Μου θυμίζει ένα κλειδί ενδοεπικοινωνίας. Ίσως η τεχνολογία είναι κάπως παρόμοια. Παρεμπιπτόντως, το χωριό στους πρόποδες της οροσειράς στο Περού έχει από καιρό ερημωθεί. Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να ζήσουν σε συνθήκες σταθερών ανώμαλων φαινομένων: βολίδες, ηχητικά φαινόμενα, poltergeist, ακατανόητη δόνηση τοίχων και αέρας που τρεμοπαίζει. Η παρουσία πυλών προς  άλλους κόσμους αποδείχθηκε επίσης από την περιοδική εμφάνιση άγνωστων ανθρώπων και περίεργων ζώων στους δρόμους του χωριού. Αν ψάξετε αρκετά, μπορείτε να βρείτε μέρη με παρόμοιους θρύλους σε όλο τον κόσμο..

Αυτοί είναι ο διάσημος ναός Abu Gharab, ο ναός στην Άβυδο, η πύλη προς το Tio Anaka ή μια παράξενη δομή στον πυθμένα της λίμνης Michigan, η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα. Ή το ίδιο Στόουνχεντζ, όπου το 1971 μια δυσοίωνη λάμψη απήγαγε μια ολόκληρη ομάδα εφήβων χίπις και εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνος. Ο Αμερικανός ουφολόγος Χάρι Χαρτ συνδέει αυτά τα φαινόμενα με την αυξημένη ένταση του μαγνητικού πεδίου, η οποία προσδιορίζεται εύκολα χρησιμοποιώντας μια συμβατική πυξίδα. Οι εντάσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές [αυξάνονται ιδιαίτερα] πριν ανοίξουν οι πύλες. Αυτή τη στιγμή, αρχίζουν να σχηματίζονται ασυνήθιστες ομίχλες στον αέρα. Ο ερευνητής πιστεύει ότι η δραστηριότητα των ενεργειακών σχηματισμών δίνης εξηγεί τη διαδικασία ανοίγματος [διόδων] περασμάτων σε άλλους κόσμους και χώρους. Συχνά αναφέρεται ομίχλη σε σχέση με τους αγνοούμενους.

Πολλοί άνθρωποι είπαν ότι μια πυκνή ομίχλη εμφανίστηκε από το πουθενά και κάποιος εξαφανίστηκε ή βγήκε σε λάθος μέρος ή χρόνο. Ίσως, σε μια τέτοια στιγμή ανοίγματος της πύλης, κάποιος Dee Strong μπήκε σε αυτό το Νοέμβριο του 1960. Το περιστατικό συνέβη σε έναν από τους δρόμους του Ottenburg στο Northumberland, όπου έλαβε χώρα η ιστορική μάχη του XII [12ου] αιώνα. 
Η γυναίκα και ο οδηγός ταξί σώθηκαν από τη σύντομη διάρκεια αυτού του φαινομένου. Ο κινητήρας του ταξί σταμάτησε ξαφνικά, ένα φαινόμενο χαρακτηριστικό των ηλεκτρομαγνητικών ανωμαλιών. Ο μετρητής γύρισε σαν τρελός και το αυτοκίνητο έπεσε σε έναν αόρατο τοίχο – ένα ενεργειακό φράγμα. Το αυτοκίνητο περικυκλώθηκε από στρατιώτες με στρατιωτικές στολές του XII [12ου] αιώνα, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Μια Σουμεριακή σφραγίδα που απεικονίζει τον θεό Ninurta να αναδύεται από την αστροπύλη, πλαισιωμένη από φωτεινές στήλες, τράβηξε την προσοχή των ερευνητών. Άλλα αντικείμενα με την εικόνα ενός Θεού [απεικονίζουν τον Θεό] μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως απόδειξη της ύπαρξης μιας Αστροπύλης. Ο Ninurta φοράει ένα αντικείμενο που μοιάζει με ένα σύγχρονο ρολόι στο μπράτσο του και πατάει ό,τι φαίνεται να είναι κουμπιά πύλης. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αστροπύλη των Σουμερίων θεών βρισκόταν στον ποταμό Ευφράτη στο σύγχρονο Ιράκ και βρίσκεται κάτω από τα ερείπια της πόλης Eridu της Μεσοποταμίας, που καταστράφηκε π.Χ.  Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία [ενδείξεις] ότι στην εποχή μας έχουν δημιουργηθεί αρκετές τέτοιες πύλες προς άλλες διαστάσεις. Μερικά από αυτά, σύμφωνα με τους ερευνητές, βρίσκονται στη μυστική περιοχή 51, γνωστή ως Dreamland – η "γη των ονείρων".

Βρίσκεται στην πόλη Groom Lake, σε μια από τις ερημικές περιοχές των ΗΠΑ. Λέγεται ότι υπάρχουν δύο γιγαντιαία υπόστεγα με ύψος επταώροφου κτιρίου, τα οποία στεγάζουν συσκευές για τη δημιουργία χωροχρονικών ροών δίνης [ροών στροβίλου]  που χρησιμεύουν για να ταξιδεύουν σε διαφορετικές διαστάσεις. Παρά την άρνηση των επίσημων αμερικανικών αρχών για την ύπαρξη αυτής της ζώνης, επιβεβαιώνεται από πολλούς ερευνητές και επιστήμονες όπως οι Morton, Bilaser, Dee Hough, Bee Cooper και Dee Lear, μερικοί από τους οποίους συμμετείχαν σε μυστικά επιστημονικά έργα. Αλλά τι γνωρίζουμε για αυτές τις πύλες και το έργο τους;
 Δεν θέλω να ακούγομαι επιλεκτικός, αλλά για άλλη μια φορά θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στον λεγόμενο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων. Όσοι εργάζονται εκεί πιθανώς γνωρίζουν με τι έχουν να κάνουν. Το έργο των επιταχυντών Αδρονίων,  των οποίων υπάρχουν πολλοί περισσότεροι από ένας, κρίνοντας από το κόστος, δεν περιορίζεται σε επιστημονικά πειράματα με σωματίδια.

Περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν για την κατασκευή του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων. Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένοι επιστήμονες αντιτίθενται σε αυτά τα πειράματα, ισχυριζόμενοι ότι χρηματοδοτούνται από την παγκόσμια ελίτ για να ανοίξουν πύλες σε παράλληλους κόσμους ή σύμπαντα. Αυτό δήλωσε πριν από αρκετά χρόνια ο υποψήφιος φυσικών και μαθηματικών επιστημών Σεργκέι Σαλμ. Ανεξάρτητοι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτά τα πειράματα μπορεί να είναι η αιτία συχνών [αυξημένων] καιρικών ανωμαλιών, όπως τυφώνες και ανεμοστρόβιλοι, που αποτελούν παρενέργεια της λειτουργίας του επιταχυντή. Αυτό υποστηρίζεται από παράξενα ατμοσφαιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται στον ουρανό πάνω από τη λίμνη της Γενεύης και σε άλλα μέρη της Γης.

Ο θάνατος του πρώην διευθυντή του CERN, φυσικού Edward Montila, στα τέλη του 2016 φαίνεται επίσης περίεργος. Συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο αυτών των πειραμάτων πριν από το θάνατό του, έκαψε όλα τα επιστημονικά του αρχεία και εκκαθάρισε τον υπολογιστή του, αφήνοντας ένα αρχείο κειμένου που έλεγε ότι ο επιταχυντής [συγκρουστής] δεν κατασκευάστηκε για να μελετήσει σωματίδια, αλλά για να ανοίξει μια πύλη. Ποιος ή τι πρέπει να εμφανίζεται [να προκύψει] από αυτήν την πύλη είναι εικασία καθενός. Σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, υποστηρίχθηκε ότι υπήρχαν πύλες σε άλλους κόσμους και πύλες σε αστρικά συστήματα όπου ζούσαν οι δημιουργοί. Πρόσφατα, οι υποστηρικτές του αγνώστου αναστατώθηκαν όταν αποχαρακτηρισμένα αρχεία του FBI αποκάλυψαν ισχυρισμούς για επισκέψεις στη γη από όντα από άλλες διαστάσεις και πλανήτες. Όλα αυτά δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει σημαντική ποσότητα αλήθειας στους θρύλους για αστροπύλες και πύλες σε παράλληλους κόσμους. Τι νομίζετε;
==========
Η Puerta de Haumarca, γνωστή και ως "Πύλη των Θεών", είναι ένα αρχαίο μνημείο [μια πέτρινη κατασκευή] που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Τιτικάκα στο Περού. 
Ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και θεωρείται ότι είναι ένα εγκαταλελειμμένο έργο  των Ίνκας. Ο θρύλος λέει ότι ένας ιερέας των Ίνκας με έναν χρυσό δίσκο μπορούσε να ανοίξει την πύλη, προσφέροντας έτσι πρόσβαση σε άλλες διαστάσεις. Αυτό το μυστηριώδες μνημείο παραμένει ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και ένας τόπος προσκυνήματος για εκείνους που ενδιαφέρονται για το παραφυσικό.
===
σχετικό δημοσίευμα
Η πύλη του Hayu Marca: Μια αστροπύλη των θεών στο Περού
Σχεδόν 1300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίμα του Περού, στις όχθες της λίμνης Τιτίκακα, βρίσκεται μια τοποθεσία που μπερδεύει τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι σαμάνοι επισκέπτονται αυτό το μέρος για να εκτελέσουν τελετουργίες και να προσφέρουν προσευχές στον τοίχο βράχου που βρίσκεται στο οροπέδιο, όπως έχουν κάνει εδώ και γενιές.
Η τοποθεσία είναι γνωστή ως "Πύλη του Hayu Mark", ή επίσης ως "Πύλη των Θεών". Είναι ανησυχητικό να το βλέπεις: μια γιγαντιαία πόρτα, λαξευμένη από συμπαγή βράχο. Φαίνεται εύκολο στην πρόσβαση, αλλά δεν είναι μόνο οπουδήποτε.
Ο χώρος βρίσκεται κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, σε υψόμετρο άνω των 4.000 μέτρων, όπου ένα γιγαντιαίο ορθογώνιο έχει λαξευτεί από έναν τεράστιο βράχο και, στο κάτω μέρος, υπάρχει μια σχισμή που μοιάζει με ένα είδος πόρτας. Οι ντόπιοι Περουβιανοί την αποκαλούν «πύλη των θεών». Αλλά γιατί να χτίσουμε μια πέτρινη πόρτα που δεν οδηγεί πουθενά;

Ο αρχαίος περουβιανός μύθος λέει ότι κάποτε όλη η Αμερική ήταν ενωμένη κάτω από έναν μόνο ηγέτη και κάτω από μια κοινή πνευματική παράδοση. Το όνομα "Αμερική" προέρχεται από το "Amaru-ca-ca" ή "Πληθυσμός", "Ameri-ca", που σημαίνει "Γη του Φιδιού", που πήρε το όνομά του από το γεγονός που σχετίζεται με έναν φορέα πολιτισμού και τεχνολογίας γνωστό ιστορικά ως Sasan Muru ή Amaru (φίδι / σοφία).

Ο Sasan Muru ήρθε από την αρχαία ήπειρο Mu. Είχε πολλά τεχνολογικά αντικείμενα μαζί του, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρού «ιερού δίσκου του χρυσού». Σύμφωνα με τους ντόπιους του Περού, ο ιερέας-βασιλιάς θα είχε βοηθήσει πολλές πρωτόγονες φυλές στην αρχαιότητα, αφού έφτασε μετά την καταστροφή της Mu και της Ατλαντίδας. Χάρη στη βοήθειά του, οι φυλές μπόρεσαν να χτίσουν τους εντυπωσιακούς μεγαλιθικούς ναούς που εξακολουθούν να είναι ορατοί στη μεσοαμερικανική επικράτεια.
Σύμφωνα με το μύθο, αυτός ο πρώτος ιερέας-βασιλιάς διέσχισε την πύλη χάρη σε ένα ειδικό αντικείμενο που ενεργοποιεί το άνοιγμα μετατρέποντας την πέτρα σε αστροπύλη. Ο θρύλος λέει ότι τη στιγμή που οι Ισπανοί κατακτητές έφτασαν στο Περού και λεηλάτησαν το χρυσό και τους πολύτιμους λίθους των φυλών Inca, ένας ιερέας των Ίνκας του ναού των Επτά Ακτίνων που ονομάζεται Amaru Meru (Aramu Muru) έφυγε από τον ιερό ναό του με ένα χρυσό δίσκο γνωστό ως "το κλειδί των θεών των επτά ακτίνων", και κρύφτηκε στα βουνά του Hayu March. Με κάποιο τρόπο έφτασε στην πόρτα που φρουρούσαν οι σαμάνοι ιερείς. Τους έδειξε το κλειδί των θεών και εκτέλεσε ένα τελετουργικό που ολοκληρώθηκε με ένα μαγικό γεγονός που ξεκίνησε από το χρυσό δίσκο που άνοιξε την πόρτα και σύμφωνα με το μύθο ένα μπλε φως προερχόταν από ένα εσωτερικό τούνελ. Ο ιερέας Amaru Meru έδωσε το χρυσό δίσκο στους σαμάνους και στη συνέχεια πέρασε από την πύλη "για να μην τον ξαναδούμε"

Καλλιτεχνική ερμηνεία της πύλης προορισμού μέσω της οποίας έφυγε ο Amaru Meru.
Οι αρχαιολόγοι που εξέτασαν την πύλη των θεών έχουν ανακαλύψει μια μικρή κυκλική κοιλότητα στο κέντρο. Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι, ίσως, αυτή η κατάθλιψη ήταν όπου τοποθετήθηκε ο χρυσός δίσκος. Σύμφωνα με τον Philip Coppens, συγγραφέα και ερευνητή δημοσιογράφο, μοιάζει με ιστορία επιστημονικής φαντασίας. Λέει ότι η συσκευή ήταν κατασκευασμένη από χρυσό και άλλους πολύτιμους λίθους. Όποιος είχε στην κατοχή του μπορούσε να φτάσει στην πόρτα και να την ενεργοποιήσει, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους θεούς ή να τους επικαλεστεί.

Οι περισσότεροι τείνουν να πιστεύουν ότι αυτό είναι απλώς σύμπτωση ή φαντασία. Ωστόσο, φαίνεται ότι κάτι κρύβεται πίσω από αυτόν τον ιστορικό μύθο: αυτός ο χρυσός δίσκος είχε σχέση με κάποιον εξωγήινο πολιτισμό και ήταν μια συσκευή με την οποία ήταν δυνατό να ταξιδέψει μεταξύ διαφορετικών κόσμων. Αυτό θα έπαιρνε ένα άτομο σωματικά, θα το πήγαινε σε άλλο μέρος ή διάσταση και θα το έφερνε πίσω.

Πόρτα με την οπή όπου πιθανόν τοποθετήθηκε ο χρυσός δίσκος.

Διευρυμένη άποψη της τρύπας.
Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, αυτοί οι ιερείς-βασιλιάδες, γνωστοί ως «διαστημικοί αδελφοί», φαίνεται να προέρχονται από άλλους κόσμους. Θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στη Γη μέσω της πύλης των θεών;
Αλλά ήταν ο χρυσός δίσκος πραγματικά μια συσκευή ικανή να ενεργοποιήσει αυτή την πόρτα; Σύμφωνα με τους θεωρητικούς των «αρχαίων αστροναυτών», η πύλη των θεών είναι το τέλος ενός χωροχρονικού τούνελ, ένα είδος πύλης που συνδέεται με ένα άλλο μέρος του σύμπαντος ή μια άλλη διάσταση.
Η βαρυτική σήραγγα είναι μια θεωρητική κατασκευή βασισμένη στη γενική σχετικότητα. Η ιδέα είναι ότι υπάρχει πραγματικά η πιθανότητα ότι ο χώρος και ο χρόνος συνδέονται και ότι διάφορα μέρη του χώρου και του χρόνου συνδέονται με ένα μικρό κανάλι. Εάν δημιουργηθεί αυτή η δομή, θα έχετε μια συντόμευση μεταξύ πολύ απομακρυσμένων τμημάτων του σύμπαντος.

Η βαρυτική σήραγγα είναι επομένως ένα στοιχείο αποδεκτό από τη θεωρητική φυσική. Οι αρχαίοι θεοί θα μπορούσαν να φτάσουν στον πλανήτη μας όχι χάρη σε έναν ιπτάμενο δίσκο, αλλά χάρη στις αστροπύλες.
Ο προαναφερθείς μύθος τελειώνει με την προφητεία ότι η πύλη των θεών θα ανοίξει μια μέρα «πολλές φορές μεγαλύτερη από ό, τι είναι σήμερα» και θα επιτρέψει στους θεούς να επιστρέψουν στα ηλιακά τους σκάφη.
Θα μπορούσε αυτός ο θρύλος να είναι αληθινός; Ο θρύλος των Ίνκας σημειώνει επίσης ότι οι ήρωες περνούσαν από την πύλη για να ενωθούν ή να δουν τους θεούς τους και από καιρό σε καιρό επέστρεφαν στους θεούς τους για να «επιθεωρήσουν όλα τα εδάφη του βασιλείου».
Ίσως όλοι οι θρύλοι να έχουν κάποια αλήθεια μέσα τους. Διαφορετικά, γιατί να χαράξουν μια πόρτα κάποιου είδους στη μέση του πουθενά; Μια μικρή πόρτα στο συμπαγή βράχο; Τι σκεφτόσασταν εκείνη την εποχή; Και τι γίνεται με τον θρύλο του χρυσού δίσκου ως βασικό παράγοντα; Χάραξαν πραγματικά ένα χώρο στην πόρτα για το κλειδί;
Θα μπορούσε κάποιο είδος εξωγήινων όντων να τους βοηθήσει να χτίσουν αυτή την πόρτα και να τους δώσουν ένα μαγικό κλειδί που ανοίγει κάποιο είδος πόρτας ή πύλης; Ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δεν είχαν κάτι στο μυαλό τους όταν έχτιζαν αυτές τις δομές. Έπρεπε να είναι για κάτι άλλο εκτός από «για την ευχαρίστηση να το κάνεις» ή «θρησκευτικές τελετουργίες».
https://despiertayadifundelaevolucion.blogspot.com/2016/01/la-puerta-de-hayu-marca-un-portal.html
================
👇🔆🔔
σχετική μας ανάρτηση
20 Μαρτίου 2024
Το μυστήριο του Untersberg, Χρονοπύλες & το ταξίδι στο χρόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: