Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Η Ελεύθερη Πολιτεία της Βαυαρίας αναζητά μια τεράστια έκταση για μια «κεντρική αποθήκη πανδημίας»

Η Ελεύθερη Πολιτεία της Βαυαρίας, με την πλούσια ιστορία και την έντονη πολιτιστική της ταυτότητα, φαίνεται να κινείται προς μια πρωτοποριακή κατεύθυνση στη διαχείριση πιθανών μελλοντικών κρίσεων υγείας. Η αναζήτηση μιας τεράστιας έκτασης για τη δημιουργία μιας κεντρικής αποθήκης πανδημίας αντανακλά την επιθυμία για οργανωμένη προετοιμασία και ταχεία ανταπόκριση σε ενδεχόμενες υγειονομικές απειλές. Αυτή η προοπτική ενδέχεται να ενσωματώσει τη συλλογή και αποθήκευση ιατρικών εφοδίων, φαρμάκων, και άλλων αναγκαίων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση μιας νέας πανδημίας, εξασφαλίζοντας έτσι την άμεση διαθεσιμότητα τους. Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την προστασία των πολιτών, καθώς και ένα παράδειγμα για άλλες περιοχές και κράτη που επιδιώκουν να βελτιώσουν τις δικές τους στρατηγικές αντιμετώπισης των πανδημιών. Είναι ενδιαφέρον πως η Βαυαρία, μια περιοχή με δυνατές παραδόσεις στην παραγωγή και την καινοτομία, επιλέγει να επενδύσει σε μια τόσο κρίσιμη υποδομή, που θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας στο μέλλον. Η προσέγγιση αυτή δείχνει μια συνειδητή προσπάθεια για συνεχή βελτίωση και προσαρμογή στις αλλαγές και τις προκλήσεις που φέρνει ο σύγχρονος κόσμος. Με την ίδρυση μιας τέτοιας αποθήκης, η Βαυαρία δεν μόνο θα ενισχύσει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει τις πανδημίες, αλλά θα συμβάλει και στην παγκόσμια προσπάθεια για ένα πιο ασφαλές και υγιές μέλλον για όλους. Είναι μια πρωτοβουλία που αντικατοπτρίζει την αναγνώριση της ανάγκης για προληπτικά μέτρα και την ετοιμότητα να δράσει αποφασιστικά και έγκαιρα, πριν ακόμα οι κρίσεις εκδηλωθούν. Η προετοιμασία για το μέλλον και η δημιουργία υποδομών που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε ανάγκες κρίσεων είναι ένας τομέας που απαιτεί συνεχή επένδυση και ανανέωση. Η Βαυαρία, με αυτή την κίνηση, δείχνει ότι είναι πρόθυμη να αναλάβει τον ρόλο του πρωτοπόρου σε αυτόν τον τομέα, προσφέροντας ένα παράδειγμα προς μίμηση και ενθαρρύνοντας άλλες περιοχές να ακολουθήσουν παρόμοιες προσεγγίσεις. Η ανάπτυξη τέτοιων υποδομών είναι ένας δείκτης της δέσμευσης ενός κράτους στην προστασία και την προαγωγή της υγείας των πολιτών του, και η Βαυαρία φαίνεται να το αντιλαμβάνεται αυτό πολύ καλά.
-------------
Η Ελεύθερη Πολιτεία της Βαυαρίας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για προετοιμασία σε περίπτωση μελλοντικών πανδημιών, φαίνεται να εξετάζει τη δημιουργία μιας κεντρικής αποθήκης. Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να ενισχύσει την ανταπόκριση σε κρίσεις, εξασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα ιατρικών εφοδίων και εξοπλισμού. Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά την παγκόσμια τάση για αυξημένη προνοητικότητα και ενίσχυση των δημόσιων υγειονομικών συστημάτων.

✨Στη Βαυαρία, οι αρχές έχουν εφαρμόσει αυστηρά μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας, με τον πρωθυπουργό της περιοχής να τονίζει τη σημασία της χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους και στον χώρο εργασίας. Παράλληλα, έχουν επιβληθεί τοπικά lockdowns σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων, όπως στην περιφέρεια του Μπερχτεσγκάντεν, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Επιπλέον, η κατάσταση με την κακοκαιρία έχει προσθέσει επιπλέον προκλήσεις, αλλά οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Μόναχο αρχίζουν να επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα.
-------
Τι συμβαίνει εκεί? Η Ελεύθερη Πολιτεία της Βαυαρίας αναζητά μια τεράστια έκταση για μια «κεντρική αποθήκη πανδημίας»
12 Ιουνίου 2024 

Τα σημάδια ότι η επόμενη πανδημία είναι επικείμενη πληθαίνουν. Νομικά είμαστε ήδη προετοιμασμένοι με τους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας του ΠΟΥ, αλλά διαρθρωτικά υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε.
Στην Ελεύθερη Πολιτεία της Βαυαρίας, διαγωνισμός για μια πανδημική κεντρική αποθήκη κοντά στο Μόναχο διαρκεί έως τις 23 Ιουνίου. Η αποθήκη θα είναι εξοπλισμένη με συστήματα συναγερμού, φράχτες που είναι ασφαλείς για σκαρφάλωμα, παρακολουθούμενες διαδρομές πρόσβασης, παροχή ρεύματος έκτακτης ανάγκης και άλλα μέτρα ασφαλείας - σχεδιάζονται ολοκληρωμένα μέτρα. ( Ο ΠΟΥ ζητά να προετοιμαστούν «αυστηρότερα μέτρα lockdown» αφού η Αυστραλία αναφέρει το πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους )

Μπορείτε να βρείτε τον αρχικό σύνδεσμο εδώ .Εδώ είναι ολόκληρο το κείμενο:
Αίτημα ενοικίασης για την πανδημική κεντρική αποθήκη στη Βαυαρία
Αίτηση ακίνητης περιουσίας από την Ελεύθερη Πολιτεία της Βαυαρίας
Ζητήθηκαν προσφορές έως τις 23 Ιουνίου 2024


27 Μαΐου 2024
Θέση            Ακτίνα του Μονάχου, κατά προτίμηση σε ακτίνα 25 χλμ γύρω από το Oberschleißheim
(βλ. χάρτη στη σελίδα 6 της έκθεσης)
Συγκοινωνιακές συνδέσεις
Επαρκώς αποτελεσματικό για την κυκλοφορία φορτηγών,
βολική τοποθεσία όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ομοσπονδιακό αυτοκινητόδρομο,
μονόδρομος ως είσοδος/έξοδος ή μεγάλη είσοδος/έξοδος,
επιθυμητή πολύ καλή σύνδεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Τύπος δωματίου
Εσωτερικοί αποθηκευτικοί χώροι με εξωτερικούς χώρους και χώρο γραφείου
Περιοχή
περίπου 21670 m²
Επιπλα
ειδικές απαιτήσεις κατόπιν αιτήματος (υποδομή πληροφορικής, προσβασιμότητα, λειτουργική τεχνολογία)
Ειδικές απαιτήσεις ασφαλείας: ασφαλισμένος συναγερμός, τουλάχιστον ένας φράκτης που είναι ασφαλής για σκαρφάλωμα, ελεγχόμενη πρόσβαση, κεντρικό κλείδωμα, σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς, εάν είναι απαραίτητο τροφοδοτικό έκτακτης ανάγκης ή/και σημείο τροφοδοσίας για γεννήτριες έκτακτης ανάγκης.
Λοιπές απαιτήσεις
Διαίρεση περιοχής:
περίπου 7.370 m² εξωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους:
Περίπου 1.800 m² αποθηκευτικού χώρου για προϊόντα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες
Αποθηκευτικός χώρος περίπου 1.280 m² για ευαίσθητα στις καιρικές συνθήκες (επιθυμητή στέγη)
Περίπου 1.000 m² θέσης στάθμευσης για οχήματα (επιθυμητή στέγη)
περίπου 1.860 m² χώροι κοντέινερ (με διπλή στοίβαξη)
1.430 m² περίπου για 10 φορτηγά και περίπου 25 αυτοκίνητα
συν επαρκείς διαδρομές κυκλοφορίας, περιοχές φόρτωσης και ελιγμών
περίπου 13.000 m² αποθηκευτικού χώρου, εκ των οποίων:
επιφάνεια περίπου 6.900 m² με ύψος οροφής τουλάχιστον 11 m (για παλέτες περίπου 13.000 ευρώ)
Αποθήκη επικίνδυνων εμπορευμάτων περίπου 500 m²
Περίπου 5.600 m² διαφόρων αποθηκευτικών χώρων (αποθηκευτικός χώρος για παλέτες περίπου 2.000 ευρώ, ράφια, χώρο συλλογής κ.λπ.)
περίπου 1.300 m² γραφείων και άλλων χώρων:
περίπου 500 m² χώρου γραφείων σε 3 μονόκλινα και 18 δίκλινα γραφεία
περίπου 130 m² αίθουσες συσκέψεων
εργαστήριο περίπου 300 m²
περίπου 370 m² άλλα δωμάτια (π.χ. δωμάτιο πορτιέρη, δωμάτια υγιεινής, αποδυτήρια, αίθουσα αντιγραφής, αίθουσα πληροφορικής, δωμάτιο αρχείου, αίθουσα καθαρισμού)
Εάν είναι απαραίτητο, 1-3 επίσημα διαμερίσματα στις εγκαταστάσεις ή σε κοντινή απόσταση, εάν υπάρχουν.
Εγγραφα
* Προσφορές μέσω email με μέγιστο μέγεθος 10 MB (χωρίζονται ανά τοποθεσία)
* χωρίς συνδέσμους στο Διαδίκτυο
* Χάρτης τοποθεσίας
*Ένδειξη της περιφέρειας και του αριθμού πεδίου.
* Ονομασία συγκεκριμένων αντικειμένων, κατά προτίμηση με οπτική αναπαράσταση
* Περιγραφή προηγούμενης χρήσης
* Κατόψεις (ειδικά που δείχνουν την κατάσταση πρόσβασης)
* Έννοια πυροπροστασίας και ασφάλειας (διάρρηξη)
* Σύνθεση περιοχής
* Επεξηγήσεις σχετικά με τη σκοπιμότητα των απαιτήσεων
* Προσφορά για τιμή ενοικίασης και λειτουργικά έξοδα (ακαθάριστες τελικές τιμές)
* Ενεργειακό πιστοποιητικό
Προσφορές με δυνατότητα κοινής χρήσης;
Ναί
επιθυμητή ημερομηνία έναρξης ενοικίασης
4ο τρίμηνο 2024
Περίοδος ενοικίασης
5 χρόνια συν επιλογή
Ειδοποίηση
Η επιλογή για φόρο επί των πωλήσεων δεν γίνεται! Η συμμετοχή δεν αμείβεται. Δεν θα επιστραφούν έξοδα για έγγραφα που ζητούνται από τον συμμετέχοντα ή παρέχονται με δική του πρωτοβουλία.
Όσον αφορά τις προσφορές μεσιτών, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελεύθερη Πολιτεία της Βαυαρίας δεν καταβάλλει καμία προμήθεια μεσίτη όταν συνάπτεται συμφωνία ενοικίασης. Αυτή είναι μια πρόσκληση για υποβολή προσφοράς.
Η Ελεύθερη Πολιτεία της Βαυαρίας δεν είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει ενοικίαση βάσει αυτής της προσφοράς ενοικίασης. Η Ελεύθερη Πολιτεία της Βαυαρίας διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει προσφορές που δεν είναι στη δέουσα μορφή ή έγκαιρα ή να αποσύρει την αίτηση ενοικίασης.

Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να γίνει αυτό. Ειδικότερα, δεν μπορούν να προκύψουν αξιώσεις κατά του Real Estate Free State of Bavaria από τη μη λήψη υπόψη των προσφορών ενοικίασης. Αυτό που ενδιαφέρει το Ελεύθερο Κράτος της Βαυαρίας είναι εάν και σε ποιο βαθμό χρησιμοποιούνται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ενοικιαζόμενα και μισθωμένα ακίνητα.
Τι πιστεύετε ότι θα μας προσφέρουνε ως πανδημία από το φθινόπωρο του 2024, Corona 2.o ή γρίπη των πτηνών ή κάτι εντελώς νέο;
Μετά από νυχτερίδες και πιθήκους, τώρα φαίνεται να είναι και πάλι η σειρά των πουλιών. Η ΕΕ παρήγγειλε 640.000 δόσεις εμβολίου κατά του ιού H5N1 από τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία CSL Seqirus, αναφέρει η ειδησεογραφική πύλη Politico. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει τη δυνατότητα αγοράς έως και 40 εκατομμυρίων πρόσθετων δόσεων τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Περισσότερα για αυτό παρακάτω:
------------------
Στον τομέα της διαχείρισης πανδημιών, πολλά κράτη έχουν λάβει σημαντικά μέτρα για να ενισχύσουν την ετοιμότητα και την ανταπόκρισή τους σε τέτοιες υγειονομικές κρίσεις. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι 194 χώρες μέλη του έχουν εγκρίνει νέα μέτρα για την ενίσχυση της παγκόσμιας ετοιμότητας απέναντι σε πανδημίες, όπως η COVID-19 και η ευλογιά των πιθήκων. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν τροπολογίες στον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό, με στόχο την ταχύτερη αντίδραση και την καλύτερη διεθνή συνεργασία σε περίπτωση πανδημικών απειλών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει επίσης δείξει πρωτοπορία στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, με την ανάπτυξη μιας στρατηγικής που περιλαμβάνει την ενίσχυση της ανθεκτικότητας, την προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, και την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης. Η ΕΕ έχει επίσης εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες εμβολίων για τα κράτη μέλη της και έχει συμβάλει στην παγκόσμια προσπάθεια για ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια μέσω της πρωτοβουλίας COVAX.

Εκτός από την ΕΕ, άλλα κράτη όπως η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη, και η Νέα Ζηλανδία έχουν αναγνωριστεί για τις αποτελεσματικές τους προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με έμφαση στην έγκαιρη ανίχνευση, την αυστηρή επιτήρηση, και την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της διάδοσης του ιού. Αυτές οι χώρες έχουν δείξει ότι μια συνδυασμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει την επιστήμη, την κοινωνική αλληλεγγύη, και την κυβερνητική αποφασιστικότητα μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχημένη διαχείριση των πανδημικών κρίσεων.

Συνολικά, η παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία COVID-19 έχει αποκαλύψει τη σημασία της προετοιμασίας, της διεθνούς συνεργασίας, και της ικανότητας των κρατών να προσαρμόζονται γρήγορα σε νέες υγειονομικές απειλές. Η εμπειρία από την πανδημία έχει επίσης ενισχύσει την ανάγκη για διαρκή επένδυση στην υγειονομική υποδομή, την έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και την ανάγκη για ισχυρότερες πολιτικές που θα ενισχύουν την παγκόσμια υγεία και ασφάλεια. Η προσπάθεια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί τη συνεργασία όλων των κρατών και την ανάληψη συλλογικής ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: