Σάββατο 21 Μαΐου 2022

ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΙΘΗΚΩΝ: Η Rospotrebnadzor ανακοίνωσε τη χρήση ενός συστήματος δοκιμών σε περίπτωση εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων

Η Rospotrebnadzor ανακοίνωσε τη χρήση ενός συστήματος δοκιμών σε περίπτωση εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων

Σας επιτρέπει να ανιχνεύσετε με επιτυχία ιούς σε κλινικό υλικό από μολυσμένα ζώα, σημείωσε το τμήμα.

ΜΟΣΧΑ, 21 Μαΐου. /TASS/. Ένα σύστημα δοκιμών για τον εντοπισμό πιθανών περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων, που δημιουργήθηκε από το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας "Vector" του Rospotrebnadzor, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση απειλής εξάπλωσης της νόσου. Αυτό αναφέρθηκε στο TASS στην υπηρεσία Τύπου του Rospotrebnadzor.

«Το σύστημα δοκιμών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση απειλής εξάπλωσης της νόσου», αναφέρεται στην απάντηση στο αίτημα.

Η υπηρεσία Τύπου σημείωσε ότι το κέντρο δοκίμασε ένα εργαστηριακό σύστημα δοκιμών για την ανίχνευση λοιμώξεων από τον ορθοποξικό ιό σε μορφή "κρεβατιού". Επιτρέπει την "επιτυχή ανίχνευση ιών σε κλινικό υλικό από μολυσμένα ζώα, καθώς και την εύρεση του ιού της δαμαλίτιδας σε φλυκταινώδεις κρούστες στο σημείο του εμβολιασμού σε ασθενείς", δήλωσε ο Rospotrebnadzor.

Η δημιουργία στη Ρωσία ενός αυτόνομου συστήματος δοκιμών για τον γρήγορο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων έγινε γνωστή στις 19 Μαΐου. Αναφέρθηκε ότι το Vector Center του Rospotrebnadzor πραγματοποίησε με επιτυχία τις εργαστηριακές του δοκιμές. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του τμήματος, το τεστ είναι αποτελεσματικό, ειδικό και δεν ανιχνεύει διασταυρούμενες αντιδράσεις με ιούς ιλαράς, ερυθράς και ανεμοβλογιάς.

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης τον Απρίλιο - Μάιο, μέχρι στιγμής έχει ανιχνευθεί και σε άλλες ηπείρους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πραγματοποιήσει σύντομα έκτακτη συνάντηση με κορυφαίους ειδικούς για να συζητήσουν το ξέσπασμα. Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν κρούσματα της νόσου στη Ρωσία.

21-5-22     https://tass.ru/obschestvo/14690361

Δεν υπάρχουν σχόλια: