Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

«Ιπτάμενο» πλοίο εντοπίστηκε ανοιχτά των ακτών της Αγγλίας και άλλες “cloud cities”, φαινόμενο Φάτα Μοργκάνα, ανώτερος Αντικατοπτρισμός, ματιά σε παράλληλη διάσταση, τεχνολογία ολογραμμάτων, «Project Blue Beam»?

«Ιπτάμενο» πλοίο εντοπίστηκε ανοιχτά των ακτών της Αγγλίας και άλλες “cloud cities”

25 Μαΐου 2022

Ένας άνδρας που επισκεπτόταν μια παράκτια κοινότητα στην Αγγλία δεν πίστευε στα μάτια του όταν κοίταξε έξω πάνω από το νερό και εντόπισε κάτι να αιωρείται στον αέρα σαν πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με μια  αναφορά τοπικών μέσων ενημέρωσης  , ο Martin Stroud κατάφερε να τραβήξει μια φωτογραφία του θαυμαστού οράματος (δείτε παρακάτω) όπως εμφανίστηκε μπροστά του κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο χωριό Coverack.

https://www.falmouthpacket.co.uk/news/20160446.ship-appears-fly-sea-cornwall-off-coast-coverack/

Ο τουρίστας μοιράστηκε αργότερα την εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θαυμάζοντας ότι το πλοίο "σχεδόν μοιάζει να πετάει!"

Φυσικά, ο Stroud δεν είδε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να αρχίζει ξαφνικά να αιωρείται, αλλά μάλλον μια οπτική ψευδαίσθηση "ψευδούς ορίζοντα" όπου το χρώμα του νερού από κάτω ταίριαζε με τον ουρανό πάνω και το πιο ευδιάκριτο μέρος της θάλασσας στο προσκήνιο.

   Το σκάφος φαίνεται να επιπλέει στον ουρανό. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με το φαινόμενο που είναι γνωστό ως αντικατοπτρισμός, όπου μια αντιστροφή της θερμοκρασίας και οι θολές συνθήκες μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση «συννεφιασμένων πόλεων» και άλλων ευάερων παραξενιών.

Ένα παράξενο παρόμοιο «ιπτάμενο» πλοίο φωτογραφήθηκε στην ίδια περιοχή της βρετανικής ακτής πέρυσι, αν και σε αυτήν την περίπτωση η παράξενη σκηνή λέγεται ότι ήταν μια πολύ διαφορετική ψευδαίσθηση γνωστή ως «ανώτερος αντικατοπτρισμός».

2021: Το «Ιπτάμενο πλοίο» παρατηρήθηκε στην Αγγλία

5-3-2021    https://www.youtube.com/watch?v=Uy9adgmxQ_A&t=16s

Ένας πατέρας και γιος που περπατούσαν σε μια παραλία στην Αγγλία έξυσαν τα κεφάλια τους καθώς κοίταξαν τη θάλασσα και είδαν ένα μεγάλο πλοίο που έμοιαζε να επιπλέει πάνω από το νερό.

  την περίεργη σκηνή φέρεται να εντόπισε ο Ντέιβιντ Μόρις και ο ομώνυμος γιος του, ενώ επισκέφτηκαν τη μικροσκοπική παραθαλάσσια κοινότητα του Γκίλαν. «Ήμασταν έκπληκτοι και πολύ μπερδεμένοι», είπε ο νεότερος για το αινιγματικό πλωτό πλοίο που τράβηξε την προσοχή τους.

Με τον κίνδυνο να απογοητεύσω όσους φαντάζονται ότι το δίδυμο έχει πέσει πάνω σε μια μυστική βρετανική στρατιωτική δοκιμή παρόμοια με το πείραμα της Φιλαδέλφειας, η φανταστική σκηνή είναι στην πραγματικότητα μια οπτική ψευδαίσθηση, που ονομάζεται συγκεκριμένα "ανώτερη οφθαλμαπάτη", κατά το πρότυπο του φαινομένου της οφθαλμαπάτης που συχνά γίνεται πρωτοσέλιδο όταν εντοπίζονται από αέρος "πόλεις σύννεφα", "πλοία φαντάσματα" και άλλα ανεξήγητα αξιοθέατα.

Με τον κίνδυνο να απογοητεύσω όσους φαντάζονται ότι το δίδυμο έχει πέσει πάνω σε μια μυστική βρετανική στρατιωτική δοκιμή παρόμοια με το πείραμα της Φιλαδέλφειας, η φανταστική σκηνή είναι στην πραγματικότητα μια οπτική ψευδαίσθηση, που περιγράφεται ειδικά ως "ανώτερος αντικατοπτρισμός", κατά το πρότυπο του φαινομένου του αντικατοπτρισμού που συχνά γίνεται πρωτοσέλιδο όταν οι «πόλεις σύννεφων», τα «πλοία-φαντάσματα» και άλλα ανεξήγητα αξιοθέατα παρατηρούνται από τον αέρα.

Το φαινόμενο εμφανίζεται όταν μια αντιστροφή της θερμοκρασίας από θερμό αέρα σε κρύο αέρα προκαλεί τη διάθλαση του φωτός για να δημιουργήσει φαινομενικά εξωγήινες αντανακλάσεις από διαφορετικά κανονικά αντικείμενα, όπως πλοία και κτίρια.

2017: Το "Cloud City" κυκλοφορεί στην Κίνα

  Περίεργα πλάνα από την Κίνα φέρεται να δείχνουν μια «σύννεφο πόλη» να επιπλέει στον ουρανό.

Η αινιγματική σκηνή φέρεται να έχει αφήσει τους θεατές έκπληκτους και το βίντεο της «ουράνιας μητρόπολης» έχει προκαλέσει μεγάλο σάλο στο διαδίκτυο.

Μερικοί λάτρεις των παραφυσικών θεμάτων έχουν προτείνει ότι το περιστατικό ήταν μια ματιά σε μια παράλληλη διάσταση ή έναν εναλλακτικό κόσμο.

Εν τω μεταξύ, οι συνωμοσιολόγοι έχουν μια ακόμη πιο απαίσια υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι το «Cloud City» είναι ένα τεστ της κινεζικής κυβέρνησης για την τεχνολογία ολογραμμάτων, παρόμοια με το περίφημο «Project Blue Beam».

Αυτά τα φανταστικά σενάρια είναι απίθανο να είναι η αιτία του παράξενου θεάματος, ωστόσο, καθώς οι ειδικοί του καιρού λένε ότι η «σύννεφο πόλη» είναι απλώς μια οπτική ψευδαίσθηση που ονομάζεται αντικατοπτρισμός, όπου η αντίληψη παραμορφώνεται λόγω της ομίχλης και των καυτών θερμοκρασιών.

Το γιατί η Κίνα φαίνεται να είναι η τοποθεσία τόσων πολλών από αυτές τις «πόλεις με σύννεφα» παραμένει μυστήριο, αν και αναρωτιέται κανείς αν θα μπορούσε να οφείλεται στα ακραία επίπεδα αιθαλομίχλης που παραμονεύουν στον αέρα πάνω από τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

21-10-2015  Floating city in the clouds: Fake or fata morgana?   

https://www.youtube.com/watch?v=mIAKYoV6AlU&t=3s

πηγή 25-5-2022

https://anti-matrix.com/2022/05/25/fliegendes-schiff-vor-der-kueste-englands-gesichtet-und-andere-wolkenstaedte-videos/

===============

Φάτα Μοργκάνα (φαινόμενο)

Η ονομασία Φάτα Μοργκάνα αποτελεί εξιταλισμένη απόδοση του μεσαιωνικού αγγλικού ονόματος Μόργκαν ή Μοργκάνα λε Φέι, της μάγισσας και ετεροθαλούς αδελφής του Βασιλιά Αρθούρου, των θρύλων του κύκλου του Αρθούρου και χρησιμοποιείται στη σικελική παράδοση για να υποδηλώσει ένα ιδιαίτερο είδος διπλού αντικατοπτρισμού, ένα οπτικό φαινόμενο, που οφείλεται σε θερμοκρασιακή αναστροφή, όπου εκεί βρίσκεται το φανταστικό παλάτι της Φάτα Μοργκάνα. Τα αντικείμενα στον ορίζοντα, όπως νησιά, κρημνοί, πλοία ή παγόβουνα, εμφανίζονται σύνθετα, δηλαδή δύο είδωλα ίδιου αντικειμένου ενωμένα αντίστροφα κατά κορυφή.

Όταν ο καιρός είναι ήπιος, η απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ του ζεστού υπερκείμενου αέρα και του πυκνότερου ψυχρού αέρα κοντά στην επιφάνεια του εδάφους μπορεί να δράσει ως διαθλαστικός φακός, δημιουργώντας ένα κατακόρυφα αντεστραμμένο είδωλο, επί του οποίου φαίνεται να αιωρείται το απομακρυσμένο ευθύ είδωλο. Η Φάτα Μοργκάνα παρατηρείται συνήθως τις πρωινές ώρες μετά από μια ψυχρή νύχτα που έχει ως αποτέλεσμα τη διαφυγή θερμότητας δι' ακτινοβολίας στο διάστημα. Η πρώτη αναφορά σε "Φάτα μοργκάνα" στα αγγλικά, το 1818, αφορούσε έναν παρόμοιο αντικατοπτρισμό που παρατηρήθηκε στο Στενό της Μεσσίνας, ανάμεσα στην Καλαβρία και τη Σικελία. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις κοιλάδες των ψηλών βουνών, όπως η κοιλάδα Σαν Λούις του Κολοράντο όπου το φαινόμενο μεγεθύνεται εξαιτίας της καμπύλωσης του πυθμένα της κοιλάδας που αντισταθμίζει την καμπυλότητα της Γης. Παρόμοιο είδος αντικατοπτρισμού έχει παρατηρηθεί επίσης στο Κόλπο Τογιάμα στη δυτική ακτή της Ιαπωνίας καθώς και στις Μεγάλες Λίμνες της Βόρειας Αμερικής. Είναι πιθανό να παρατηρηθεί στις Αρκτικές θάλασσες σε πολύ γαλήνια πρωινά, ή συχνά στις καλυμμένες με πάγο κρηπίδες της Ανταρκτικής.

Η "Φάτα Μοργκάνα" υπάγεται στους ανώτερους αντικατοπτρισμούς (superior mirage), που διακρίνονται από τους πιο συνηθισμένους κατώτερους αντικατοπτρισμούς (inferior mirage), οι οποίοι δημιουργούν την οφθαλμαπάτη μακρινών νερόλακκων στην έρημο και "υγρού οδοστρώματος" στους πολύ ζεστούς δρόμους.

Το φαινόμενο Φάτα Μοργκάνα ανήκει στα Μετεωρολογικά φαινόμενα.

====================

ανάδειξη του θέματος από τον Κώδικα Μυστηρίων στις 28-5-22

https://www.youtube.com/watch?v=DOs9uI8gydQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: