Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Βιβλίο 324 ετών αναφέρει ότι υπάρχουν εξωγήινα όντα, συγγραφέας του είναι ο Christian Huygens και ανακαλύφθηκε στην Αγγλία


Ανακαλύφθηκε σπάνιο βιβλίο του 17ου αιώνα για την εξωγήινη ζωή

Το βιβλίο 324 ετών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρχουν εξωγήινα όντα

Κάποτε, οι επιστήμονες πίστευαν ότι ο Κρόνος ήταν ένα πιθανό σπίτι για εξωγήινη ζωή.

Το βιβλίο που δημοσιεύτηκε το 1698 παρέχει μια ασυνήθιστη ματιά στο πώς οι άνθρωποι εκείνης της εποχής αντιλαμβάνονταν την πιθανότητα εξωγήινης ζωής.

Ανακαλύφθηκε από τον εκτιμητή βιβλίων Jim Spencer σε μια εκδήλωση αξιολόγησης αντίκας στο Gloucestershire της Αγγλίας, το βιβλίο γράφτηκε από τον Christian Huygens. Περιγράφει τη μελέτη της πιθανής ύπαρξης εξωγήινων όντων, θέτοντας το ερώτημα γιατί ο Θεός δημιούργησε άλλους πλανήτες.

Ο τίτλος αυτού του ασυνήθιστου βιβλίου είναι "The Heavenly World: Or Guesses About the Inhabitants, Plants, and Productions of Worlds on the Planets".

Πολλές από τις ιδέες και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει ο Huygens στο βιβλίο φαίνονται λίγο περίεργα με τα σημερινά πρότυπα, αλλά αυτό δεν είναι παράξενο για την επιστήμη εκείνης της εποχής.

Προτείνει ότι οι αισθανόμενοι εξωγήινοι πρέπει να έχουν χέρια σαν τα δικά μας για να διευκολύνονται και ότι πρέπει επίσης να έχουν ανθρώπινα πόδια (εκτός αν έχει εξελιχθεί η ικανότητα τους να πετούν).

Προτείνει επίσης ότι αυτά τα πλάσματα είναι πιθανό να ασχολούνται με πολλά από τα ίδια αθλήματα και ενδιαφέροντα με εμάς, όπως η αστρονομία, η κολύμβηση και η ακρόαση μουσικής, αλλά είναι επίσης πιθανό να υποφέρουν από φτώχεια, πόλεμο και άλλες κακοτυχίες. είναι αυτό που προωθεί την εφεύρεση και την πρόοδο.

Το βιβλίο, που θα πουληθεί σε δημοπρασία, αναμένεται να φτάσει τα 4.000 δολάρια.

«Είναι ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιος γύρισε αυτές τις σελίδες το 1698, πώς πρέπει να ένιωσε διαβάζοντας αυτές τις περιγραφές της ζωής στον Δία ή τον Κρόνο πριν κοιτάξει τον νυχτερινό ουρανό», είπε ο Σπένσερ.

21-5-22

https://esoreiter.ru/news/0522/obnaruzhena-redkaya-kniga-17-go-veka-ob-inoplanetnoj-zhizni.html

========

Σπάνιο βιβλίο που προβλέπει εξωγήινη ζωή ανακαλύφθηκε στο Cotswolds

Ο Τζιμ Σπένσερ είπε ότι το βιβλίο ήταν "ένα εύρημα έξω από αυτόν τον κόσμο"

Ένα σπάνιο βιβλίο που προβλέπει την εξωγήινη ζωή θα μπορούσε να πουληθεί για χιλιάδες σε δημοπρασία.

Το βιβλίο, που εκδόθηκε το 1698, βρέθηκε σε μια δωρεάν εκδήλωση αποτίμησης αντίκας στο Moreton-in-Marsh, Gloucestershire, από τον εκτιμητή βιβλίων Jim Spencer.

Στο εσωτερικό, ο συγγραφέας Christiaan Huygens αναφέρεται στη γοητεία της πιθανής ύπαρξης εξωγήινων όντων.

Ο κ. Spencer είπε ότι το περιεχόμενό του φαινόταν «σχεδόν κωμικό».

Το βιβλίο, με εκτενές τίτλο The Celestial World Discover'd: Or, Conjectures Concerning the Inhabitants, Plants and Productions of the Worlds in the Planets, ο Huygens αναρωτιέται γιατί ο Θεός θα είχε δημιουργήσει άλλους πλανήτες «απλώς για να τους δούμε» από τη Γη.

Το βιβλίο επιχειρεί να περιγράψει πώς μπορεί να μοιάζει η ευφυής εξωγήινη ζωή σε άλλους πλανήτες, ειδικά στον Δία και τον Κρόνο

Ο εκτιμητής του βιβλίου είπε ότι το ξεφύλλισμα των σελίδων έδινε μια «περίεργη αίσθηση» λόγω του ότι το θέμα του ανήκει στο μέλλον ή στην επιστημονική φαντασία, «αλλά ο συγγραφέας μας μιλάει από το παρελθόν».

«Βρέθηκα να συνειδητοποιώ ότι έκτοτε έχουμε εξερευνήσει όχι μόνο περισσότερο το διάστημα, αλλά περισσότερο τον δικό μας πλανήτη».

Είπε ότι ο συγγραφέας απέκλεισε την πιθανότητα ύπαρξης πολύ μεγαλύτερων ζώων από αυτά που υπάρχουν επί του παρόντος στη Γη, επειδή γράφτηκε πριν μάθουν οι άνθρωποι για τους δεινόσαυρους.

«Νομίζω ότι το θέμα είναι τόσο συναρπαστικό γιατί μας κάνει να γελάμε με αυτά που δεν ήξεραν, ενώ κοιτάμε τον ουρανό και συνειδητοποιούμε ότι είναι ακόμα ένα μυστήριο», είπε ο κ. Σπένσερ.

Το βιβλίο διατίθεται προς πώληση στις 5 Ιουλίου στη δημοπρασία Hansons Library στο Bishton Hall στο Staffordshire.

πηγή 20-5-22  https://www.bbc.com/news/uk-england-gloucestershire-61507780

=====

Οι Αβέβαιοι Ουρανοί

Οι ιδέες της εξωγήινης ζωής του Christiaan Huygens

Κατά τον 17ο αιώνα, καθώς η γνώση για το Σύμπαν και το περιεχόμενό του αυξήθηκε, το ίδιο αυξήθηκαν και οι εικασίες για τη ζωή σε άλλους πλανήτες. Μια τέτοια πηγή, όπως διερευνά ο Hugh Aldersey-Williams, ήταν ο Ολλανδός αστρονόμος, μαθηματικός και εφευρέτης Christiaan Huygens, του οποίου η προηγούμενη εργασία σχετικά με τις πιθανότητες άνοιξε το δρόμο για την πολύ σύγχρονη αξιολόγησή του για το πώς μπορεί να μοιάζει η εξωγήινη ζωή.

Όταν τα πράγματα φαίνονται ζοφερά σε αυτόν τον κόσμο, είναι ίσως φυσικό να στρέφεται το μυαλό του σε συνθήκες άλλων κόσμων. Αυτό έκανε ο Ολλανδός αστρονόμος Christiaan Huygens στα τέλη της δεκαετίας του 1680. Είχε εκδιωχθεί από τη θέση του ως κυβερνητικός επιστήμονας του Λουδοβίκου XIV στο Παρίσι και βρέθηκε απομονωμένος πίσω στην πατρίδα του στην επαρχιακή πόλη της Χάγης, συχνά άρρωστος με κατάθλιψη και πυρετό και έχασε τη συντροφιά του αδελφού του Constantijn, ο οποίος έλειπε. υπηρετούσε ως γραμματέας του Ολλανδού βασιλιά Γουλιέλμου Γ' στην Αγγλία.

Τότε ήταν που ο Χάιγκενς άρχισε να γράφει το Cosmotheoros , μια εικασία μήκους βιβλίου για την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες, και το πρώτο τέτοιο έργο που βασίζεται σε πρόσφατη επιστημονική γνώση και όχι σε φιλοσοφικές εικασίες ή θρησκευτικά επιχειρήματα. Φοβούμενος τη μομφή από «αυτούς των οποίων η άγνοια ή ο ζήλος είναι πολύ μεγάλος», 1 ο Huygens έδωσε εντολή στον αδελφό του να δημοσιεύσει το έργο μόνο μετά το θάνατό του, κάτι που έκανε το 1698. Αρχικά γραμμένο στα Λατινικά, το Cosmotheoros μεταφράστηκε γρήγορα στα ολλανδικά και σε άλλες γλώσσες. Μια ζωντανή αγγλική μετάφραση εμφανίστηκε την ίδια χρονιά με τον τολμηρό τίτλο The Celestial Worlds Discover'd .

Οι φιλόσοφοι βέβαια πάντα σκεφτόντουσαν την ύπαρξη ζωής πέρα ​​από τη Γη. Ο Αριστοτέλης το απέκλεισε, πιστεύοντας ότι η Γη ήταν μοναδική και ότι άλλα ουράνια σώματα ήταν καθαρές γεωμετρικές οντότητες. Αλλά οι ατομιστές, ανάμεσά τους ο Δημόκριτος και ο Επίκουρος, αποδέχθηκαν την έννοια της πληθώρας κόσμων, κάπως στην αναλογία των διαφόρων ειδών σωματιδίων που υπάρχουν με το διάστημα ενδιάμεσα. Οι μεσαιωνικοί στοχαστές συνέχισαν αυτή τη συζήτηση, αλλά μπορούσαν μόνο να προσθέσουν σε αυτήν τις δικές τους ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της μιας ή της άλλης άποψης για το εκκλησιαστικό δόγμα, που δεν έκανε τίποτα για να το προωθήσει.

Η αποκάλυψη ότι υπήρχαν ακόμη περισσότερα σώματα στο ηλιακό σύστημα από αυτά που ήταν γνωστά από την αρχαιότητα, η οποία ήρθε με την ανακάλυψη τεσσάρων φεγγαριών του Δία από τον Γαλιλαίο το 1610, πρόσθεσε μια απροσδόκητη νέα διάσταση στη συζήτηση. Και όταν ο Huygens ανακάλυψε τον πρώτο δορυφόρο ενός άλλου πλανήτη, τον Κρόνο, το 1655, η ισορροπία του επιχειρήματος φάνηκε να αλλάζει ξανά.

Ο Huygens απέκτησε φήμη τη δεκαετία του 1650 για την ανακάλυψη του πρώτου δορυφόρου του Κρόνου (αργότερα ονομάστηκε Τιτάνας) και του δακτυλίου του πλανήτη (αργότερα φάνηκε ότι ήταν δακτύλιοι) και ως δημιουργός του πρώτου ακριβούς ρολογιού εκκρεμούς. Εφηύρε επίσης πολλές άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός «μαγικού φαναριού», ενός είδους πρωτόγονου προβολέα διαφανειών, και συνέβαλε σημαντικά στα μαθηματικά, ειδικά στα πεδία της γεωμετρίας και των πιθανοτήτων, και εισήγαγε μαθηματικούς τύπους ως μέσο έκφρασης της σχέσης μεταξύ ποσοτήτων όπως π. ως ταχύτητα και μάζα σε προβλήματα φυσικής. Όλα αυτά τα επιτεύγματα τον καθιστούν τον μεγαλύτερο επιστήμονα στην περίοδο μεταξύ Γαλιλαίου και Νεύτωνα.

Ο Christiaan Huygens ήταν πρόωρος στη γοητεία του με τον φυσικό κόσμο. Ως παιδί, έφτιαχνε μικρές μηχανές και χαιρόταν να λύνει μαθηματικούς γρίφους, που οι άνθρωποι άρχισαν να τον αναφέρουν ως «Ολλανδός Αρχιμήδης». 2 Απέρριψε τη ζωή ενός αυλικού και διπλωμάτη που τον καταδίωκαν ο πατέρας και τα αδέρφια του και σύντομα διακρίθηκε στη φυσική, τα μαθηματικά και την αστρονομία. Μετά τις ανακαλύψεις του με τον Κρόνο και τα ρολόγια, τα πειράματά του με κινούμενα αντικείμενα τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι κάθε κίνηση είναι μόνο σχετική (κάτι που αργότερα κέρδισε τον θαυμασμό του Αϊνστάιν). Στη δεκαετία του 1670, επινόησε μια κυματική θεωρία του φωτός, η οποία ήταν ουσιαστικά σωστή, αλλά παραμελήθηκε για σχεδόν 150 χρόνια μέχρι να επιβεβαιωθεί με πείραμα.

Η ανακάλυψη του δακτυλίου του Κρόνου από τον Χάιγκενς το 1656 απαιτούσε χρόνια υπομονετικής παρατήρησης του πλανήτη χρησιμοποιώντας ένα τηλεσκόπιο δικής του σχεδίασης (για το οποίο ο Κρίστιαν και ο αδερφός του Κονσταντίν γείωσαν ακόμη και τους ίδιους τους φακούς). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το φαινομενικό σχήμα του πλανήτη άλλαξε, οδηγώντας σε πολλές ερμηνείες της μορφής του. Ήταν η ισχυρή οπτική του Huygens μαζί με την μαθηματικά ενημερωμένη αίσθηση του τι ήταν φυσικά πιο πιθανό που τον οδήγησε στη σωστή ερμηνεία.

περισσότερα στο λινκ

https://publicdomainreview.org/essay/the-uncertain-heavens

Δεν υπάρχουν σχόλια: