Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πολυμέσα: Η Google έχει απενεργοποιήσει ορισμένους από τους διακομιστές στη Ρωσία που επιταχύνουν τη λήψη περιεχομένου

Πολυμέσα: Η Google έχει απενεργοποιήσει ορισμένους από τους διακομιστές στη Ρωσία που επιταχύνουν τη λήψη περιεχομένου

RBC: Η Google ειδοποίησε τους Ρώσους παρόχους σχετικά με τον τερματισμό της λειτουργίας των διακομιστών Google Global Cache

Λογότυπο εταιρείας Google. Φωτογραφία αρχείου

ΜΟΣΧΑ, 26 Μαΐου - RIA Novosti. Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου στη Ρωσία έλαβαν ειδοποιήσεις από την Google σχετικά με τον τερματισμό διακομιστών που επιταχύνουν τη φόρτωση των υπηρεσιών μηχανών αναζήτησης, γράφει το RBC, επικαλούμενο πηγές στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

«Η Google έχει ειδοποιήσει αρκετούς Ρώσους παρόχους για τον τερματισμό των συμβάσεων για τη συντήρηση των διακομιστών Google Global Cache, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την επιτάχυνση της φόρτωσης των υπηρεσιών Google, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου YouTube», αναφέρει το υλικό.

Ο Ντμίτρι Γκαλούσκο, επικεφαλής της νομικής εταιρείας Orderkom, έγραψε επίσης για τον τερματισμό των διακομιστών στο Telegram. Σύμφωνα με τον ίδιο, ειδοποιήσεις ελήφθησαν από αρκετούς παρόχους, συμπεριλαμβανομένου του Orenburg Radio Communications. Αυτός ο χειριστής έλαβε μια επιστολή από μια από τις Ιρλανδικές "κόρες" της Google , η διακοπή λειτουργίας της εξηγείται από νομικές καινοτομίες.

Ένας εκπρόσωπος της Radio Communications είπε στο RBC ότι οι διακομιστές απενεργοποιήθηκαν στις 19 Μαΐου και η ειδοποίηση ελήφθη μόλις λίγες μέρες αργότερα.

Παρόμοια ειδοποίηση έλαβε ο πάροχος τηλεπικοινωνιών MIPT. Σε αυτό, οι υπάλληλοι του παρόχου ονομάζονται «ομάδα MIPT». Ο συνομιλητής του RBC συνέδεσε αυτή την απόφαση με την Google με το γεγονός ότι ο πάροχος έπεσε υπό δυτικές κυρώσεις.

Η Rostelecom , η MTS και η MegaFon είπαν στο RBC ότι δεν υπήρχαν προβλήματα με την κυκλοφορία της Google.

Οι δυτικές χώρες, στο πλαίσιο μιας ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία , επέβαλαν σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας , συμπεριλαμβανομένου του παγώματος των συναλλαγματικών αποθεμάτων. Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τις κυρώσεις οικονομικό πόλεμο, αλλά σημείωσε την ετοιμότητα για μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων. Η Τράπεζα της Ρωσίας λαμβάνει μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην αγορά συναλλάγματος. οι πληρωμές για προμήθειες φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες μεταφέρθηκαν σε ρούβλια. Η κυβέρνηση ετοίμασε επίσης ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση περιοριστικών μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει περίπου εκατό πρωτοβουλίες. Το ποσό της χρηματοδότησής του θα είναι περίπου ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια.

πηγή 26-5-22

https://ria.ru/20220526/servera-1790754764.html?

Δεν υπάρχουν σχόλια: