Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Στο ναό κοντά στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, η εικόνα "Ντονέτσκ" άρχισε να αιμορραγεί

 


Στο ναό κοντά στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, η εικόνα "Ντονέτσκ" άρχισε να αιμορραγεί

Ανεξήγητα φαινόμενα λαμβάνουν χώρα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, που βρίσκεται στο χωριό Raspopinskaya, στην περιοχή Kletsky, που απέχει 230 χιλιόμετρα από το Βόλγκογκραντ,

Εικόνες (σκαλισμένες σε ξύλο φλαμουριάς και μυρτιάς) ρέουν μύρο εδώ,  παράξενες κηλίδες εμφανίζονται  στους τοίχους του μοναστηριού, και πρόσφατα εμφανίστηκαν κόκκινες σταγόνες αίματος στο πρόσωπο της Παναγίας - 

στην εικόνα της Μητέρας του Θεού με τα Επτά Βέλη

η εικόνα βοηθά να μαλακώσουν οι κακιές καρδιές, και υπάρχουν τρία βέλη στα δεξιά και τρία στα αριστερά, ενώ το έβδομο είναι στο κέντρο από κάτω  

[στην εικόνα που βοηθά « να μαλακώσουν οι  Κακές Καρδιές » ο κόσμος προσεύχεται για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων, των φιλονικιών, των προσβλητικών και των προσβεβλημένων, για προστασία από άδικο θυμό, πικρία, για βοήθεια να βρει κάποιος τη δύναμη να συγχωρήσει, να μαλακώσει τον εαυτό του και να μην πάρει εκδίκηση, για τη χορήγηση ελεήμονας διάθεσης με φιλάγαθη καρδιά , που μερικές φορές μπορεί να μετριάσει τα βάσανα των άλλων.]

η εικόνα ονομάζεται ""Softening Evil Hearts"  (Seven-shot)"  και η επιγραφή πάνω της γράφει "Ντονέτσκ". Το κινηματογραφικό συνεργείο VP ήταν το πρώτο μεταξύ των δημοσιογράφων  που επισκέφθηκε την εκκλησία και είδε ιδίοις όμμασι τι συνέβαινε εκεί.

Μύρο σε μετάξι

...Τα πρωινά στην εκκλησία του χωριού Raspopinskaya ξεκινούν παραδοσιακά με μια λειτουργία. Ο αριθμός των ανθρώπων που παρακολουθούν αυτή τη μικρή εκκλησία, 230 χιλιόμετρα μακριά από το Βόλγκογκραντ, αυξάνεται καθημερινά.

Για να δουν το θαύμα, οι προσκυνητές έρχονται όχι μόνο από διάφορες περιοχές της περιοχής του Βόλγκογκραντ, αλλά και από άλλες πόλεις της χώρας.

Μόλις άκουσα για το τι συμβαίνει εδώ, αποφάσισα να πάω αμέσως, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι πρέπει να πάμε, ο Θεός μας καλεί να αποκτήσουμε πνευματική δύναμη εδώ", λέει η Ekaterina Kozlova, προσκυνήτρια από το Krasnodar (Κρασνοντάρ) - Ένα τέτοιο θαύμα δίνεται για να μας ενισχύσει στην πίστη μας. Ακόμη και αν περνάμε κάποιες δοκιμασίες, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι μαζί μας.

Το καλοκαίρι του 2021, οι περισσότερες από τις εικόνες μέσα και έξω από την εκκλησία άρχισαν να ρέουν μύρο αμέσως. Το μύρο εμφανίστηκε ακόμη και σε μια εικόνα του μεγαλομάρτυρα Αγίου Παντελεήμονα, σε μεταξοτυπία.

- Αυτή η εικόνα του Μεγαλομάρτυρα και Θεραπευτή Παντελεήμονα, ευλογημένη από τον ηγούμενο του Αγίου Όρους, είναι μεταξοτυπία", μας έδειξε ο ιερομόναχος Λουκάς, προϊστάμενος της ορθόδοξης ενορίας, "δεν είναι ζωγραφισμένη, δεν είναι σκαλισμένη πάνω σε ξύλο, δεν είναι σε μεταλλικό πλαίσιο. Βλέπετε..

Ο ιερέας κρατάει την εικόνα στο χέρι του και λάδι στάζει από την εικόνα. Σηκώνουμε την παλάμη μας - δεν είναι νερό, αλλά ένα ελαιώδες υγρό με ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμα εκκλησίας, και τα χέρια μας λάμπουν μετά.

- Καταλαβαίνω ότι όταν τα εικονίδια ξύλου μπορούν να απελευθερώσουν υγρασία, οι σκεπτικιστές θα πουν ότι μπορεί να είναι ρητίνη", λέει ο ιερέας. - Αλλά αυτό είναι μεταξοτυπία.. Δεν ξέρουμε πώς να το εξηγήσουμε.

Μια απόκριση του πόνου σε ένα εικονίδιο

Η πρώτη εικόνα της Παναγίας ευλογημένης Ξένια της Αγίας Πετρούπολης ήταν η πρώτη που έριξε μύρο  σε αυτή την εκκλησία πριν από 2 χρόνια. Στην αρχή ο πρύτανης απλώς παρατηρούσε, νομίζοντας ότι επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά από το καλοκαίρι του 2021 άρχισαν να συμβαίνουν θαύματα σε όλη την εκκλησία.

Αυτό συνέβη αμέσως μόλις μεταφέρθηκε εδώ στο ναό, δωρεά της πολιτοφυλακής του Ντονμπάς. Αυτή η εικόνα της Παναγίας "Softening Evil Hearts" είναι σκαλισμένη σε ανοιχτόχρωμο ξύλο, στο κάτω μέρος διασχίζεται από την επιγραφή: "Ντονέτσκ".

Η εικόνα "Softening Evil Hearts"  πιστεύεται ότι προέρχεται από τη νοτιοδυτική Ρωσία. Η Παναγία απεικονίζεται με 7 σπαθιά καρφωμένα στην καρδιά της - 3 δεξιά και αριστερά και 1 στο κάτω μέρος. Υπάρχει επίσης μια θαυματουργή όψη της Επτάστραλης(Seven-shot)" με τη μόνη διαφορά ότι έχει 3 σπαθιά στα δεξιά και 4 στα αριστερά.

Οι Ορθόδοξοι πιστεύουν ότι η προσευχή σε αυτή την εικόνα μαλακώνει τις καρδιές, ανακουφίζοντας τον ψυχικό και σωματικό πόνο. Αν ζητήσετε μπροστά σε αυτή την εικόνα για τους εχθρούς σας, η επιθετικότητα θα δώσει τη θέση της στο έλεος και η εχθρότητα θα υποχωρήσει.

Η επιλογή της εικόνας των σπαθιών που εισχωρούν στην καρδιά της Παναγίας στην εικόνα δεν είναι τυχαία και συνδέεται με την αιματοχυσία. Ακριβώς παρόμοιες κόκκινες σταγόνες εμφανίστηκαν τώρα στο εικονίδιο "Ντόνετσκ" στην περιοχή του Βόλγκογκραντ.

Η εικόνα που δωρίστηκε στο ναό ονομάζεται "Softening Evil Hearts". Αυτή η σκαλιστή εικόνα εμφανίστηκε την παραμονή της γιορτής της Αγίας Τριάδας και σχεδόν αμέσως άρχισε να ρέει μύρο,  αλλά τώρα οι σταγόνες που εμφανίζονται στην επιφάνεια έχουν γίνει κόκκινες και μοιάζουν με αίμα.

- Ήταν ο υποδιοικητής της πολιτοφυλακής DNR (Donetsk) που μας έδωσε αυτή την εικόνα πριν από περίπου οκτώ μήνες", λέει ο πατέρας Λούκα. -  Και άρχισε αμέσως να ρέει μύρο.  Στη συνέχεια άρχισαν να εμφανίζονται κόκκινες κηλίδες και σταγόνες που έμοιαζαν με αίμα. Στην αρχή δεν έβγαινε κάθε μέρα, αλλά τώρα τελευταία συμβαίνει συνέχεια, και δεν είναι μόνο μικρές σταγόνες, είναι σαν να έχει (γεμίσει) πλημμυρίσει εντελώς η εικόνα με αίμα..

Το κόκκινο υγρό συλλέγεται σε μικρά φιαλίδια, που αυξάνονται σε αριθμό κάθε μέρα, ενώ οι ιερείς σημειώνουν ότι η διαδικασία είναι πιο έντονη κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας.

Ο πατήρ Λουκάς μας δείχνει ένα τέτοιο φιαλίδιο με κόκκινο υγρό.

- Κοιτάξτε, δεν ξέρουμε τι είναι, στην αρχή είναι (έντονο κόκκινο) κατακόκκινο, μετά γίνεται πιο σκούρο", λέει ο ιερέας. - Εδώ είναι που ξεχωρίζει το μύρο και αυτό είναι το είδος του πράγματος που μοιάζει με αίμα, αναμειγνύονται, ανακατεύονται. Εδώ, δείτε παρακαλώ...

Αλλά ενώ είναι ασφαλές να πάρετε το μύρο στα χέρια σας, οι ιερείς συμβουλεύουν να μην αγγίζετε αυτό το κόκκινο υγρό.

- Δεν ξέρουμε αν είναι αίμα ή όχι, αλλά υπάρχει κόκκινο υγρό...

- Μπορώ να το αγγίξω?

- Όχι, μη.. Δεν τολμώ ούτε για τον εαυτό μου..

Μια επιτροπή από την επισκοπή του Καλατσέφσκι, ήρθε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου για να καταγράψει το ασυνήθιστο φαινόμενο. Μέχρι στιγμής, οι ιερείς δεν έχουν σχολιάσει τι συμβαίνει, απλώς καταγράφουν τα γεγονότα και συλλέγουν το λάδι και το υγρό από τις εικόνες.

Και οι πιστοί λένε ότι είναι προφανές χωρίς ελέγχους και εξετάσεις: ένα θαύμα συμβαίνει.

- Η καλοσύνη που ήρθε εδώ, στην περιοχή του Βόλγκογκραντ, είναι ένα θαύμα για εμάς", λέει η Γκαλίνα Τούροβα, προσκυνήτρια, αγιογράφος από το Κρασνοντάρ. - «Ταξιδέψαμε εκατοντάδες χιλιόμετρα αφού ακούσαμε γι' αυτό. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν είναι κάτι απλό, ο Κύριος μας μιλάει, μας προειδοποιεί.

Η ίδια η Galina Turova ζωγραφίζει ιερές εικόνες και εξηγεί: αυτή η αιματοβαμμένη εικόνα είναι σκαλισμένη σε ένα αποξηραμένο ανοιχτόχρωμο ξύλο από φλαμουριά και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί υπάρχει τόση υγρασία, και ακόμη περισσότερο το κόκκινο χρώμα με μια ιδιαίτερη οσμή; - Πρέπει να υπάρχει ακόμη πολλή θλίψη και πόνος εκεί, στο Donbass, - αναστενάζει ο πατέρας Luka. - Η Μητέρα του Θεού είναι η προστάτιδα αυτής ακριβώς της αλήθειας που υπερασπίζεται εκεί, της αληθινής πίστης.

Στην Ουκρανία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση το Ντονμπάς και το Κίεβο να καταλήξουν σε συμφωνία, και υπάρχουν πολλοί ορθόδοξοι άνθρωποι εκεί και εδώ που προσεύχονται και ανησυχούν. Και έτσι αυτά τα θαύματα, οι εκδηλώσεις μας δίνονται για να μας ενισχύσουν στην πίστη μας..

Η πίστη θεραπεύει

Ο ίδιος ο ναός, όπου αιμορραγεί η εικόνα του Ντόνετσκ, βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερο μέρος. Εδώ, κατά τη διάρκεια της μάχης του Στάλινγκραντ, οι Σοβιετικοί στρατιώτες έδωσαν σκληρές μάχες εναντίον των Ναζί.

Το χωριό Raspopinskaya, όπου βρίσκεται η εκκλησία με την εικόνα που αιμορραγεί, καταλήφθηκε αρχικά και καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ναζί, και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια μιας αντεπίθεσης του Κόκκινου Στρατού τον Νοέμβριο του 1942, ένα ρουμανικό απόσπασμα (ομάδα) άνω των 20.000 ατόμων παραδόθηκε εδώ.

Οι ιερείς καλούν να θεωρηθεί το μύρο ως μια ορατή εκδήλωση της χάρης του Θεού, που αποκαλύπτεται φανερά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από σημεία για να ενισχύσουν την πίστη τους.

Η αιμορραγία, από την άλλη πλευρά, θεωρείται σπάνιο φαινόμενο και εκλαμβάνεται από τους πιστούς ως προειδοποίηση.

Ο ηγούμενος της εκκλησίας, ιερομόναχος Λουκάς, δεν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα- πιστεύει ότι τα θαύματα δεν έχουν σκοπό να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε και να θαυμάζουμε, αλλά να βάζουν τους ανθρώπους σε σκέψεις.

- Μαρτυρούμε και λέμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά ο Κύριος είναι μαζί μας", λέει ο ιερέας. - Τόση θλίψη, τόσος πόνος, τόση πανδημία. Ο Θεός το δείχνει αυτό στους ανθρώπους, και δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχουν επίσης εικόνες που ρέουν μύρο σε διάφορα μέρη.

Εν τω μεταξύ, ο πρύτανης και οι ενορίτες συγκεντρώνουν λεπτομερείς αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όσους θεραπεύτηκαν προσευχόμενοι στα μυρορέματα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.

«Είμαστε αυτόκλητοι», αναστενάζει ο πατέρας Λούκα,

- Δεν έχουμε λάβει ακόμη την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, αλλά ο κόσμος έρχεται και ζητάει μύρο και εμείς του το δίνουμε. Πολλοί θεραπεύονται, βοηθάει στις ασθένειες. Πρόσφατα, κάποιος μετά τον COVID-19, το παρέδωσε στη Μόσχα. Πολλοί άνθρωποι σε σοβαρές καταστάσεις χρησιμοποιούν αυτό το μύρο ως ιερό.

Υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες. Πριν από λίγο καιρό, το μύρο που είχε συλλεχθεί είχε μεταφερθεί ακόμη και στη μονή του Αγίου Όρους, όπου είχε ξεσπάσει επιδημία του κοροναϊού. Σύντομα ήρθαν τα καλά νέα ότι όλοι οι μοναχοί είχαν αναρρώσει με ασφάλεια.

Το μύρο στις εικόνες βγαίνει σε τόσο μεγάλες ποσότητες που γεμίζεται σε διάφορα δοχεία και διανέμεται σε όσους το επιθυμούν, αν και για να αγγίξει κανείς το θαύμα αρκεί να μπει στο ναό και να ακουμπήσει την εικόνα.

- Ό,τι σκέφτομαι, ό,τι αγγίζω, για ό,τι μιλάω, τίποτα για να δελεάσω κανέναν ή να πω κάτι για να με πιστέψουν. Δείτε και μόνοι σας, εγώ ο ίδιος εκπλήσσομαι που συμβαίνει αυτό, αναρωτιέμαι τι συμβαίνει", λέει ο πατέρας Λουκάς. - Ο Κύριος είναι μαζί μας, πρέπει να είναι μια τέτοια στιγμή που το χρειαζόμαστε, είναι μια βοήθεια. Όχι για να έρθετε να δείτε και να εκπλαγείτε. Είναι ένα σημάδι για να αλλάξουμε, να αναγεννηθούμε, να αλλάξουμε τη ζωή μας, να γίνουμε διαφορετικοί..

8-3-22

https://vpravda.ru/obshchestvo/v-hrame-pod-volgogradom-nachala-krovotochit-doneckaya-ikona-129765/

===========

σχετική μας ανάρτηση

16 Μαΐου 2022

Θαυματουργή εικόνα ματώνει, σε Ρωσική πόλη

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2022/05/blog-post_31.html

========

Εκκλησία OnlineΙστότοπος Facebook Google+ Twitter YouTube

Όλη η Ορθοδοξία στο Διαδίκτυο.

Ελάτε σε απευθείας επικοινωνία με τους αρθρογράφους μέσω του authors@ekklisiaonline.gr

Διεύθυνση: Δεκελείας 28Β, Αττική 14578

Τηλ: 2108074387

21-4-21   παρόμοιο θαύμα ακριβώς πριν από ένα χρόνο, Μόσχα, η εικόνα της Παναγίας η επονομαζόμενη « «Απαλύνουσα τας Σκληράς Καρδίας»  άρχισε ν΄αναβλύζει μύρο κόκκινου χρώματος.
στην μικρή  εκκλησιά που είναι αφιερωμένη στην εικόνα « «Απαλύνουσα τας Σκληράς Καρδίας », στο χωριό Batchourino,

==============

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής ένα θαύμα έγινε στη Μόσχα: η εικόνα της Παναγίας η επονομαζόμενη « «Απαλύνουσα τας Σκληράς Καρδίας» που μυροβλίζει εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια άρχισε ν΄αναβλύζει μύρο κόκκινου χρώματος.
Ο φύλακας της εικόνας ο Sergueï Fomine,διηγήθηκε στο site Pravoslavie.ru πως έγινε αυτό κι ανέφερε ομοίως τις περιπτώσεις τις πολύ πρόσφατες θεραπειών από τις προσευχές που επιτελέστηκαν μπροστά στην εικόνα.

Η σύζυγος του Sergei, η Μαργαρίτα Margarita,απέκτησε αυτή την εικόνα από ένα απλό κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών το 1990.Η εικόνα άρχισε ν΄αναβλύζει μύρο το 1998, κι από τότε αυτή συνεχίζει στην πράξη αδιάκοπα. Ένα μικρό παρεκκλήσι προορισμένο για την εικόνα δομήθηκε τώρα σε μια νέα γειτονιά της Μόσχας.

– Serge, πως ανακαλύψατε ότι το χρώμα του μύρου έγινε κόκκινο;

-To δεύτερο Σάββατο της Μεγάλης Σαρακοστής η σύζυγός μου μάζεψε το μύρο και δεν παρατήρησε καμιά αλλαγή. Αλλά δυο μέρες μετά τη Δευτέρα μέσα στην μικρή μας εκκλησιά που είναι αφιερωμένη στην εικόνα « «Απαλύνουσα τας Σκληράς Καρδίας », στο χωριό Batchourino, στο νέο τμήμα της Μόσχας ήρθε ένας ιερέας από μια άλλη ενορία. Αυτός είχε ένα γιο καρκινοπαθή και ζήτησε συγκεκριμένα βαμαβάκι εμποτισμένο από το μύρο κι όχι μόνο μύρο αυτό καθ’ εαυτό. Εμείς το βγάλαμε από την κορνίζα με το τζάμι της εικόνας κι αυτό αποδείχθηκε πως ήταν ολοσχερώς κόκκινο ενώ τέτοιες σταγόνες δεν ήταν ειδικότερα ορατές aπάνω στην εικόνα.Που σημαίνει πως δεν παρατηρήσαμε κάτι ιδιαίτερο: όλα ήταν ως συνήθως και μου είναι δύσκολο να πω τι ακριβώς συνέβη. Αλλά έγινε έτσι. Προσευχόμαστε.

-Παρατηρήσατε προηγουμένως κάτι παρόμοιο;

– Την πρώτη φορά αυτό συνέβη στις 12 Αυγούστου το 2000, την ημέρα που το υποβρύχιο « Koursk » βυθίστηκε στην θάλασσα Barents. Έπειτα οι σταγόνες του ερυθρού μύρου εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Τσετσενία, όταν υπήρξαν επιθέσεις στη Μόσχα lαλλά έπειτα αυτό σταμάτησε. Κατά τη διάρκεια των 10 τελευταίων ετών, σταγόνες μεμονωμένες σπάνια εμφανίζονται αλλά σε κάθε περίπτωση ποτέ όπως τώρα. Ή έπειτα από το τελευταίο Πάσχα σταγόνες σε χρώμα αίματος εμφανίστηκαν από καιρόν εις καιρόν είτε επί της ίδιας της εικόνας,είτε στο τζάμι που την πλαισιώνει, στο εσωτερικό, άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο. Αυτές τις τελευταίες μέρες Cδεν υπήρχαν ούτε επί της εικόνας ούτε πάνω στο τζάμι αλλά υπήρχαν πολλές στο βαμβάκι..

– Ποιά ήταν η αντίδρασή σας και ποια αυτή των άλλων προσώπων καθώς είδατε αυτές τις σταγόνες;

– Παραμείναμε αμήχανοι. Ο ιερέας που ήρθε σπίτι μας αυτή την μέρα τότε, δεν έρχεται συχνά και ήταν κι αυτός ομοίως έκπληκτος και ρώτησε ποιά ήταν η αιτία ο λόγος όλου αυτού.. Σίγουρα είναι προειδοποίηση. Ανάρτησα μια φωτογραφία στο Facebook, χωρίς να εστιάσω την προσοχή σε αυτό. Αλλά είχε αντίκτυπο, οι άνθρωποι άρχισαν να αντιδρούν.

– Κρίνοντας από τα σχόλια στο Facebook, οι άνθρωποι φοβήθηκαν…

– Σίγουρα αυτό προκαλεί ένα είδος άγχους γιατί δεν υπήρξε τίποτα τέτοιο εδώ και πολύ καιρό.

– Η προηγούμενη χρονιά ήταν ασυνήθιστη για όλους. Πολλοί την αποκαλούν «σαρακοστή του coronavirus ». Αλλά τ΄άτομα αναμένουν την εικόνα παντού και πάντα. Επιτελέσατε περιοδείες με αυτήν για να την προσκυνήσει ο κόσμος; Πως τ΄άτομα άλλαξαν στην παρουσία της;

– Δόξα τω Θεώ, παρά όλες τις δυσκολίες, καταφέραμε να ταξιδέψουμε με την εικόνα λίγο στη Ρωσία κι αυτή παρείχε μύρο αρκετά δυνατά. Πήγαμε στο Σότσι στην Κριμαία μέσα στις περιοχές του Nijni Novgorod, Kalouga, Ivanovo, και σε άλλες ακόμη περιοχές και βέβαια στα προάστια της Μόσχας.Είναι προφανές ότι τα άτομα αναστατώνονταν. Υπήρχαν παντού περιορισμοί ,σε άλλα μέρη περισσότεροι αλλού λιγότεροι ,κάποιοι φοβούνταν να πάνε στην εκκλησία λόγω του coronavirus.Αλλά όταν έρχεται η εικόνα ,όλοι ξανάρχονται βέβαια με μεγάλη χαρά κι ευγνωμοσύνη στην εκκλησία, προσεύχονται και δέχονται παρηγοριά.

Το τελευταίο διάστημα, υπήρξαν θαυματουργές θεραπείες τόσο του καρκίνου όσο και του κορωναϊού. Για παράδειγμα μια γυναίκα στη Μόσχα είχε υποστεί βλάβη στους πνεύμονες κατά 60%.Κοινώνησε χρίστηκε με το μύρο και το ίδιο βράδυ τα πνευμόνια της ήταν ολοσχερώς υγιή το ποσοστό της μόλυνσης ήταν 0%. Μετά από αυτό ο πρωταρχικός γιατρός του νοσοκομείου όπου αυτό το πρόσωπο νοσηλευόταν μας προσκάλεσε με την εικόνα..Κάναμε μια λιτάνευση της εικόνας γύρω από την πτέρυγα του « covid » του νοσοκομείου..

– Yπήρξε κάποια αλλαγή σε εσάς αυτές τις τελευταίες μέρες; Aντιληφθήκατε την αλλαγή του χρώματος του μύρου ως ένα γεγονός ως κάτι αξιοσημείωτο;

– Bεβαίως αυτό δεν ήταν απλώς αξιοσημείωτο αλλά αδιαμφισβήτητο. Είμαι σ’ εγρήγορηση. Αλλά Δόξα τω Θεώ έχουμε σχέδια για περιοδείες με την εικόνα σε διάφορους τόπους. Λίγη σημασία έχει είναι ότι θα είναι ολογάριθμες αλλά όλες έχουν προβλεφθεί για το εγγύς μέλλον.. Θα ταξιδέψουμε θα προσευχηθούμε ώστε το μύρο να είναι καθαρό, αρωματικό κι όχι πια σε χρώμα αίματος.. Βέβαια η Θεοτόκος κάλεσε τ΄άτομα στην εκκλησία για να μην φοβούνται και να έρχονται στις ακολουθίες. Τη συνέντευξη παραχώρησε ο φύλακας της εικόνας Sergei Fomin στο pravoslavie.ru 21/4/21

πηγή 21-4-21

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/myro-se-chroma-ematos-anavlyse-i-ikona-tis-panagias-apalynousa-tas-skliras-kardias-sti-moscha/

Δεν υπάρχουν σχόλια: