Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Κάμερες με αποκλειστικά πλάνα μαχητών βρέθηκαν στο Azovstal

Κάμερες με αποκλειστικά πλάνα μαχητών βρέθηκαν στο Azovstal

23 Μαΐου 2022

Στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal που απελευθερώθηκε από τους εθνικιστές στη Μαριούπολη, Ρώσοι στρατιώτες βρήκαν κάμερες με αποκλειστικές φωτογραφίες των μαχητών του Azov * (μια εθνικιστική ομάδα απαγορευμένη στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας).

Περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες ήταν στη διάθεση της Izvestia . Αυτά τα πλάνα καταγράφουν προπονήσεις, συναντήσεις και δραστηριότητες Ουκρανών εθνικιστών. Ιδιαίτερα συχνά στο κάδρο μπορείτε να δείτε τα σύμβολα του "Azov" και τα σύμβολα της ναζιστικής τρίτης μεραρχίας SS Panzer "Dead Head".

Υπενθυμίζουμε ότι οι ηγέτες των Ουκρανών εθνικιστών ήταν οι τελευταίοι που έφυγαν από το Azovstal. Οι παραδομένοι μαχητές είχαν ναζιστικά τατουάζ στο σώμα τους , όπως κεραυνούς SS και το "Dead Head". Για παράδειγμα, ένας από αυτούς έδειξε ένα τατουάζ "To Each His Own", που σημαίνει την κλασική αρχή της δικαιοσύνης. Αυτή η έκφραση έγινε ευρέως γνωστή όταν γράφτηκε από τους εθνικοσοσιαλιστές πάνω από την είσοδο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ  (Buchenwald).

Όπως εξήγησε στην Izvestiya ο Dmitry Surzhik, αναπληρωτής καθηγητής στο Κρατικό Ακαδημαϊκό Πανεπιστήμιο για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, όλα τα τατουάζ που δείχνουν οι παραδομένοι αγωνιστές μπορούν να ονομαστούν το "gentleman's set" των σύγχρονων νεοναζί. Μεταξύ αυτών, σημείωσε σβάστικες, εμβλήματα μεραρχιών πάντζερ των SS, έναν κελτικό σταυρό, το «Adam's head » ή «Dead head», τον αριθμό «1488», καθώς και παγανιστικά τατουάζ, ρούνους και σατανικά σύμβολα.

Πώς παραδόθηκαν οι αγωνιστές του Αζόφ

Από τα μέσα Απριλίου, οι Ουκρανοί εθνικιστές έχουν εγκλωβιστεί στο έδαφος του εργοστασίου χαλυβουργίας. Μετέτρεψαν το υπόγειο του εργοστασίου σε στρατόπεδο, το οποίο έγινε ταυτόχρονα αιχμάλωτός τους.

Με εντολή του Ανώτατου Διοικητή Βλαντιμίρ Πούτιν  , δεν εισέβαλαν στους εθνικιστές για να μην διακινδυνεύσουν τις ζωές των στρατιωτών μας. Την περασμένη εβδομάδα, στις 20 Μαΐου, ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου , ανακοίνωσε την πλήρη παράδοση όλων των εθνικιστών και του στρατιωτικού προσωπικού . 2439 μαχητές κατέθεσαν τα όπλα.

Να σημειωθεί ότι η έξοδος των Ουκρανών μαχητών με λευκή σημαία ήταν το τελευταίο σημείο για την πλήρη απελευθέρωση της Μαριούπολης από τους εθνικιστές. Η Ρωσία τόνισε ότι η διεθνής σύμβαση θα τηρηθεί αυστηρά σε σχέση με όλους τους κρατούμενους.

https://ren.tv/news/v-mire/978470-ekskliuzivnye-snimki-boevikov-azova-obnaruzhili-na-azovstali?

Δεν υπάρχουν σχόλια: