Κυριακή 30 Μαΐου 2010

«Όχι» Σημίτη στην Εξεταστική για τη Siemens

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με γραπτή δήλωσή του, είπε «όχι» στην πρόταση της ΝΔ να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι το έργο της δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και παραπλανήσεις.

ant1online

«Το ζητούμενο είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και όχι η κομματική ή προσωπική αντιπαράθεση» τονίζει με γραπτή δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απαντώντας στο αίτημα της ΝΔ να κληθεί ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της.

«Το έργο της εξεταστικής επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και σε παραπλανήσεις. Όταν προτείνεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία και μαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά, θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις, φραστικές προσβολές και καταγγελίες», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Η πρόταση της ΝΔ έχει ως στόχο να ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε ο κ. Σημίτης, και τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί η Εξεταστική Επιτροπή.

Ωστόσο, σε απάντηση των όσων λέει ο Κώστας Σημίτης στη γραπτή του δήλωση, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται αναλυτικά:

«Επειδή, πράγματι, το ζητούμενο από όλο τον Ελληνικό λαό είναι η αλήθεια, δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Σημίτης ενοχλείται από την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να κλητευθεί ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens.

Άλλωστε και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει το ίδιο, μετά τις αποκαλύψεις, που αφορούν στο χρηματισμό από τη Siemens δύο κορυφαίων στελεχών του Κινήματος και πρώην στενών συνεργατών του κ. Σημίτη. Η Νέα Δημοκρατία δεν ενοχοποιεί και δεν στοχοποιεί κανέναν. Θεωρεί, όμως, ότι έχουμε όλοι καθήκον να βοηθήσουμε αποτελεσματικά στο να διαλευκανθούν όλες οι δύσοσμες και σκανδαλώδεις αυτές υποθέσεις, που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο δημόσιο βίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: